Mennyi pénzből lehet albérletben megélni?
8#
Nyilván, nem vagyunk egyformák.
Én jobban szeretek autózni.Reggel szoktam menni úszni, munka előtt.Kivéve most, mert Covid.
Délután meg bevásárolni.
A munkahelyem biztosít parkolási lehetőséget.Bevásárolni meg csak multiknál szoktam.A lakásom alatt van mélygarázs helyem.
Én a budapesti tömegközlekedést nem szeretem, igénytelennek tartom.Ttömve van a jármű és mindenféle szag terjeng, nem beszélve arról,hogy egyiknek a feje a hónaljam alatt van, a másik könyöke gyomromnál....stb
Ha csapatépítő van és iszom is, akkor taxit hívok.
#11 nyilván, de amit felsoroltál az luxus (például tök mindegy lenne mi a véleményed a tömegközlekedésről, ha nem lenne pénzed autóra akkor tömegközlekednél).
"Ezek nem luxus dolgok, mégis nagyon kevesen engedhetik meg maguknak."
"... anyagi, illetve szellemi javak észszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása, használata és élvezete, ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek; fényűzés."
Ha nem engedhetik meg maguknak de élnek vele az luxus. Ha megengedhetik, használják de észszerűtlen, akkor is luxus.
13#
Egyrészt, nem a belvárosban lakom.
Másrészt, ha tömegverekedéssel mennék az uszodába, onnan meg dolgozni, akkor az plusz 1-1,5 óra lenne.
Nem fogok ezért 1 órával korábban kelni.
azért nagyon durva, hogy alapvető dolgokat már luxus igényeknek minősítenek itt néhányan
hányadék egy ország...
"önálló felnőttként albérletben havonta vidéken/Budapesten" (gondolom a munkahelyétől függ, melyik város, ha Budapesten kap munkát, akkor nem fog mucsaröcsögére költözni)
"Esetleg nyaralni menni évente 1x" (borzasztó nagy igény hogy az ember az egész éves gürizés után szeretne kicsit pihenni valahol néhány napot... :)))
" ruházkodás" (ha nem akar szakadtan vagy meztelenül járni, akkor azért alap ez is)
"autó tankolása" (oké, hogy nem muszáj autó, de ha valaki szeretne, mert kényelmesebb úgy közlekednie akkor nehogy már ennyire ördögtől való igény legyen, pl lehet ipari környezetben dolgozik kint a világ f*szán, ahova nincs tömegközelekedés egy pont után már, akkor oda tényleg csak autóval lehet eljutni)
"rezsi" (ezt senki nem akarja fizetni, ellenben kötelező, ha nem akarunk a híd alá menni, nem is értem miért lenne ez nagy igény, még csak nem is igény hiszen vagy fizeted vagy csövi leszel)
"elmenni szórakozni havonta 2x, barátnővel beülni valahova" (hagy igyon már meg havi 2 alkalommal egy sört az haverjaival vagy csak hagy vacsorázzanak már meg néha az asszonnyal valami jeles alkalomból, pl évforduló, ez aztán tényleg luxus igény... -.-)
"sportolás konditeremben" (aki egy elhízott, egészségtelen lusta dög annak valóban luxus igény lehet, a normális embereknek ez alap kéne, hogy legyen)
Nem értem, hogy aki szerint ezek nagy és luxus igények, azok amúgy hogy élik az életüket? egyetlen pólóban és ugyanabban a cipőben járnak 40 évig és csak zsíros kenyeret esznek?! Mert nem ez a normális, nem azért kéne élnünk, hogy gürizhessünk, azért alapvető dolgokat igenis jogunk van megengedni magunknak, különben semmi értelme az életnek.
Átlagos fizetésből ezeket végigcsinálni, mellette lakásra gyűjteni, lehetetlen. Én mindet megtehetem, mert van lakásom, befektetésem, és millió felett keresek, tehát nekem nem luxus. 24 évesen nulláról indulva az volt.
Az autó környezetkárosító oldaláról még nem is beszéltünk, az elektromos is csak azért jobb, mert nem a városlakók fulladnak meg a szmogtól.
Londonban pedig az emberek többsége tömegközlekedéssel jár dolgozni.
"Ezt hivják normális életnek amiket felsoroltál"
Azt hívják normálisnak amit annak tartasz. Amennyiben viszont az nem létszükséglet és nincs rá kereted, akkor az luxus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!