Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzből lehet albérletb...

Authorless kérdése:

Mennyi pénzből lehet albérletben megélni?

Figyelt kérdés
Mennyi az a minimum fizetés amiből meg lehet élni önálló felnőttként albérletben havonta vidéken/Budapesten. Esetleg nyaralni menni évente 1x, ruházkodás, autó tankolása, rezsi, elmenni szórakozni havonta 2x, sportolás konditeremben, barátnővel beülni valahova. Ezek adottak. Mennyi fizu kellene hozzá? 26/F

2020. dec. 21. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim válasza:
Gépészmérnök vagyok. Pesten dolgozok 300 a nettom. Kb semmire nem elég, főleg hogy családom van. Lehet én csinálok valamit rosszul de engem mindig elkerülnek a jól fizető melók.. ezért fogok vállalkozást csinálni jövőre, ha meg az sem akkor külföld.
2020. dec. 22. 22:29
 52/84 anonim ***** válasza:
Kezdő?
2020. dec. 22. 22:35
 53/84 anonim válasza:

2+ év

2020. dec. 22. 22:49
 54/84 anonim ***** válasza:
Türelem...
2020. dec. 22. 22:57
 55/84 anonim válasza:
100%

Egész életem során türelmes voltam, kezdem elveszteni a türelmem. Sok mérnök ismerősöm 4-5+ év tapasztalattal még kevesebbet keres mint én.

Ráadásul fizuemelés nagyon nem követi az árak növekedését. Egyre többet kell költeni az alapvető dolgokra.

Oké hogy nőni fog a fizum 50-100- max 200 ezer ft-al hosszú évek múlva, de addig vegetáljak a családdal?

(Jó ez a gyakori, ingyen pszichológus, kibeszélhetem a gondjaim :D.)

2020. dec. 22. 23:07
 56/84 anonim ***** válasza:
70%

#55 sajnos túlképzés lett mérnökökből, emiatt nagyon lement a színvonal. Ami még rosszabb, hogy hiába vagy szorgalmas és jó a szakmában, nagyon nehéz kitűnni a birka tömegből, mert a feladatok fel vannak darabolva, hogy ha felmondasz felvesznek egy mssikat az utcáról, és betanítjâk 1 év alatt. A szaktudás viszont nem létező fogalom: bárhova váltasz, neked is 1 éves betanulás jön, ezért béralkunál nem tudsz magasat kialkudni, szinte olyan vagy mint egy kezdő.

Ezt tetézi az autóipar bedőlése, köszönhetően a jârványnak és az EU széndioxid kvótáknak, ami miatt rengeteg mérnök kerül a munkaerőpiacra, mert megszűnik az állása.

Sajnos egész Európában nehéz a helyzet, most Németországban sem könnyű.

Én átképeztem magam informatikusra, de ez 2 êvembe telt - addig nem volt semmi bevételem -, és hatalmas mázlim volt hogy meg tudtam szerezni egy junior pozíciót, mert itt is csak a senior emberekért megy a harc. Úgy érzem informatikusból is túlképzés van, de itt legalább honorálják habjó vagy a szakmában.

2020. dec. 23. 00:24
 57/84 A kérdező kommentje:
Manapság a szaktudás a nyerő: burkoló, kőmüves, festő, asztalos stb... Ezekkel jóval többet keresel mint 200 ezer Ft, habár ezekekben a szakmákban dolgozó emberek szinte ugyanannyit keresnek, mint egy diplomás és semmit sem tettek érte. Egy diplomás évekig tanul, hogy jó szakember legyen belőle és jól keressen, de itt ebben a putri országban többet keres egy 8 általános végzetségü szaki aki magyarul is alig tud, mint aki évekig meggebed a mérnöki vagy orvosi diplomáért és a nyelvvizsgáért.
2020. dec. 23. 01:13
 58/84 anonim ***** válasza:
100%

Hát én a saját példám írom le Pesten:

- nekem 170 az albi rezsivel

- még olyan 25-30 a további dolgok: mint kondi (aycm - 13k, szóval annyira nem drága és sokmindenre használhatom, viszont attól függően kapja az ember, hogy hol dolgozik), bérlet, más előfizetések.

- e mellé költök még olyan havi 150 körül ebédre, szórakozásra, bevásárlásra + ha valamit vennem kell vagy elutazok kisebb távokra.

Ez most oylan 350 körül van és erre mondom hogy kényelmes. (és ez autó nélkül mert az nincs)

------ Itt jön egy vonal, mert az elsó rész már csak nyaralás/nagyobb kiadások/befektetések lesznek.

-E mellett 50-et rakok most még félre olyan dolgokra mint nyaralás.

-plussz 15k megy magánnyugdíjba. (és a cég is ad még 15k-t mellé)

-És 100-150k-t rakok még félre állampapírba. (ez lakáscélra vagy ha nagyon nagy baj lenne) EZ azért jövőre fizetésemelés után változni fog és 250 körül lesz.

2020. dec. 23. 01:15
 59/84 A kérdező kommentje:
58-as: Elég sokat elvisz az albi meg a kaja. Mennyit keresel, hogy még félre is tudsz tenni?
2020. dec. 23. 01:35
 60/84 anonim ***** válasza:

"Elég sokat elvisz az albi meg a kaja."

Hát az albi maga 140 + 30 a rezsi. Egy kicsit már dárga, de szeretek itt lakni és jófejek a tulajok úgyhogy nem váltok havi 10-20 ezerért. Most egy 35-40nm-es 1 szobás lakás 120 körül van Pesten. (+ rezsi)

A kaja meg azért ennyi mert nem főzök magamra mindig. Inkább havi 2-3x van sztem az hogy főzök havonta, a többi alkalommal kint kajálok munkatársakkal. Egy ilyen kaja attól függően, hogy hova megyünk 1700-3000 között van. (a 3000 azért ritkább, de előfordul) Tehát az ebéd mondjuk iylen havi (átlagban) 60-70 körül van. A maradék 70-80 ha elmegyünk valahova haverokkal (inni, mozi, kajálni, stb), elmegyke bevásárlásra, hogy legyne otthon is kajám, veszek 1-2 ruhát esetleg. Ez volt együtt a 150.

"Mennyit keresel, hogy még félre is tudsz tenni?"

Most a nettóm ~500k, plussz e mellé jön még cafetéria + más juttatás a cégtől ami nettó 30-32k. (plussz a nyugdíjpénztár 15k - de ez függ az aktuális fizetésedtől is, és 8k a egészségpénztár)

Jövőre azért a fizetésem meg fog emelkedni (votl erről beszélgetés a managementel) ilyen 600-650k nettó közé. (de csak év elején fogom megtudni mennyivel)

2020. dec. 23. 01:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!