Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből lehet megélni...

Mennyi pénzből lehet megélni albérletben egyedül egy gyerekkel, aki bölcsis aztán ovis lesz?

Figyelt kérdés
2019. nov. 11. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad hol, de Pest környékén 150-200 csak a lakhatás - albérlet, rezsi. Kajára 50-60 ezer tuti kell. Egyedülálló anyaként asszem oviban nem kell fizetni az étkezésért a gyerkőcnek. A sulit nem tudom. Közlekedésre ha csak a bkv bérletre költesz, az 10 ezer. Ruhák, gyógyszerek h kell, esetleg külön sport: 15-20 ezer. Minimális tartalék jó ha van a rendszerben, ha bedöglik a mosógép, hogy tudjatok utazni is néha - én arra 30-at hagynék.

Így 250 és 300 között nekem minimálisan szükségem lenne.

2019. nov. 11. 13:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez ennél árnyaltabb egy kicsit. Nem mindegy pl, hogy albérlet hol és milyen, milyen igényeitek vannak, van-e valami betegség ami fejlesztést / kezelést / gyógyszert / speciális étrendet követel stb.
2019. nov. 11. 13:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez annyi mindentől függ...

-Főváros, megyeszékhely, vagy esetleg kisváros, falu? Pl. vidéken családi házat bérelsz annyiért, amennyiért a 13. kerületben egy kétszobás+nappalis lakást.

-Kell-e autó? Budapesten nem létszükséglet, de egy kisvárosban, ahol óránként egyszer megy a busz, és az is napi 2x robban le, áldás az, hogy a hidegben, zuhogó esőben van alattatok egy kocsi. Csak ugye azt fent is kell tudni tartani, szervizeltetni, stb.

-Van-e akár a gyereknek, akár az anyának bármiféle betegsége, érzékenysége? Ez azért fontos, mert ha állami helyen vársz fejlesztésre, segítségre, a gyerek hamarabb hal meg, minthogy javuljon bármi... A magánhelyeket meg ugye nem fedezi a tb. A gluténmentes termékek jóval drágábbak. Ha gyógyszert szed valaki, arra is kell költeni.

-Van bármi extra igény? Én nagyon szeretek eljárni masszíroztatni, az havonta 4x4.500 ft. Vagy tornázni, csoportba. Az sincs ingyen. Ha a gyerek úszni, táncra, vagy focizni jár, oda is kell fizetni.

-Kajára, hidegélelemre szerintem simán elmegy 70-80 is akár, bármiféle luxus nélkül.

-Tartalék: jó, ha van. Mert közbejöhet bármi, elromolhat a tv, kazán, vagy hirtelen kellhet új cipő, kabát. Plusz nem jó ám hónap végén az aprót kutatni a zsebekből, táskákból.

Szóval mindent összevetve, erre így nem lehet pontos választ adni. Mert lehet, hogy nekünk kevés lenne a 3-400 ezer, más meg abból 4 fős családot tart el.

2019. nov. 11. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!