Mit lehet kezdeni egy 6 éves ovis gyerekkel, ha nem lehet egyedül hagyni?
Nem marad egyedül a szobába vagy a teraszon, pedig ott vagyunk mi is a lakásban. Folyton a nyakunkon lóg a fiam. Nem lehet fél percre se egyedül hagyni mesét nézni v rajzolni.
Ha wcre megyek, ott áll az ajtó előtt...
Már az agyamra megy. És nem tudja elmondani, h mitől fél!
Kimegyek a szobából a konyhába, azonnal követ.
Valaki segítsen!
Mindig ilyen volt, vagy ez új dolog?
Ha új, akkor megéri elvini pszichológushoz, aki kideríti a félelem okát.
Egy ideje az én kislányom is ezt csinálja. Zavar, de tudom, hogy sajnos szorongó típus, néha mondja is, épp mitől fél.
Nem igazán tudunk vele mit csinálni, majd kinövi. Egyedül a wc előtt álldogálást nem engedem neki, az már nagyon idegesítő, ezt elfogadta.
Nekem is 6 éves a fiam.
Miért baj, hogy a "nyakadon lóg"? Én sokat beszélgetnék vele, ha már a közelemben van, és bevonnám mindenbe, hogy segítsen.
Lehet, akkor jobban megnyílna neked is, ha nem tehernek érezné magát.
Azért baj, mert nem tudunk az apjával felnőtt dolgokról nyugisan beszélni, mert ott van.
5 percre se lehet egyedül hagyni.
És próbáltuk, de nem mondja el, h mitől fél.
A pszichológus meg drága...
"Miért baj, hogy a "nyakadon lóg"? Én sokat beszélgetnék vele, ha már a közelemben van, és bevonnám mindenbe, hogy segítsen."
Ilyet az mond akit nem követtek éveken át csak 1t percre vigyázott már életében a szomszéd gyerekre.
Kedves 9-es, mint írtam, van egy 6 éves fiam.
Nekem nem nyűg, ha folyton velem akar lenni. Az apjával meg beszélgetünk este "felnőtt dolgokról", amikor a gyerek alszik.
Bár most nem ugrik be, mit nem lehet a gyerek előtt a szexen kívül. Mindenről lehet beszélgetni a jelenlétében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!