Hogyan oldjam meg az életet egyedül az ovis kisfiammal?
Költözz kis albérletbe, és keress egy bébiszittert. Ha nem állandóan kell ott lennie, akkor nem hiszem, hogy annyira sokba kerülni.
HA havi 70ezret tudsz otthon befizetni a rezsibe, akkor ennyiböl az albérlet meg a bébiszotter böven kijön.
én úgy tervezem
egyik, hogy soha haza nem költönék, szoba-konyhás alacsony rezsi, mindenféle segítséget figyelek(pl dologóknak van lakhatási, bejárási támgatás!, van félszocpol is, ha már neted van, legalább ezeknek néznél utána)
én is részmunkaidőset fogok vállalni(még gyeden vagyok)HA nem egyeztethető a bölcsivel, csakhogy olyat ami "jól" fizet, pl Lidl-be keresnek boltvezetőt, sima mezei szakközép szintű végzettséggel 136 ezer nettoban a fizu; valóban LUXUS rosszul fizető állást elvállalni, nem tehetem meg!már most pályázgatok, amíg nem lesz a rendszeres gyermekvédelmivel beveszik bölcsibe, simán be tudom szoktatni, mellette interjúkra járni
harmadik az idő miatt ha fontos a leendő munkahely közelébe áttenném bölcsibe, így amikor érte kell menni, ott lesz "kéznél"
vészterv apjára/anyósékra bízni ha nyagyobb lesz és kijárkálni külföldre megszedni magam egy lakásra
fontos, hogy megtakarítást is úgy próbálom fizetni, mnt a sárga csekket, különben soha nem lép ki az ember az ördögi körből
jelenleg kenyéren élek és párizsin, a kicsinek nem tudtam az oltóanyagot sem megvenni. de legalább "saját" otthonunk van. nagyon sokat jelent.
Kérdésedre reflektálva tömören:
Hogyan oldjam meg, hogy óvodapedagógus diplomámmal még babysitteri munkát se kapok vidéken se senki, vidéken, akinek nincs protekciója, hasonló végzettséggel...?
(De vidéken még a betanított fizikai munka is protekcióhoz kötött, ha diplomás az ember, és nem szakmunkás, mert ugye a diplomás munka is protekcióhoz kötött, sajnos.)
Én már felajánlottam pár embernek, hogy akár ingyen is babysitterkedem, hogy hasznosítsam magam munkanélküliként, pláne szakemberként(!), de ők neten át nem fogadnak sittert, csak élőben, ismerőst, amilyen finnyásak... Ez a hozzáállásuk meg nekem ismerős, mint a protekcionizmus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!