Mennyi pénzből lehet albérletben megélni?
Na megjöttek sírni az életképtelen Balázskák :)
Én is egy rosszul fizető szakmában kezdtem, de átképeztem magamat kemény munkával, és most majdnem a korábbi fizetèsem dupláját keresem.
Külföldet is próbáltam, de sajnos nem jött be, mert a szakmai fejlődést kellett volna feladnom azért, hogy kb. 50%-al többet tegyek félre havonta.
Nekem ez nem éri meg.
Na megjött a helyi kemény csávó :)
Számokkal, és konkrét szakmával támaszd most akkor alá a kommentedet :)
Na akkor én sorolom a budapesti helyzetet.
Én nem albérletben élek, így ezt kicserélem, illetve céges autóval járok, így ezt csak betippelem.
- Albérlet: legalább 100 e + rezsi, legyen jó indulattal 120 ezer mondjuk egyedül.
- Autó: Mondjuk 35 e a benya + karbantartás, javítás szükség szerint.
- Kaja, tisztítószer, tisztálkodási szer: igényfüggő, nekem 80-100 e Ft kényelmesen elég úgy, hogy nem nézem meg mit veszek össze, de nem is söprök mindent a kosárba.
- Szórakozás: Max egy 20-asból megoldom havonta, de jelenleg konvergál a nulla felé ugye.
- Ruha: igényfüggő, én max egy 10-est számolnék magamnak havonta átlag, de ez hol 0, hol 40 e. Nincsenek túl nagy igényeim és nem is szeretek vásárolni nő létemre.
- Nyaralás: szintén igény függő. Lehet Amerikában nyaralni, meg lehet a Tisza tavon. Két főre mondjuk számoljunk 300 ezer forintot egy évben, az 25 ezer havonta.
Kondibérlet: 15 ezer.
És akkor nyomjunk egy szummát a végén:
Kb. 325 ezer forint és még éppen csak csisszre kijöttél kényelmesen, nem voltál beteg, nem mentél fogorvoshoz, nem ment tönkre az autód, nem kellett új mosógépet venned és nem tudtál félretenni egy forintot sem. Ha van már mondjuk kettőtöknek 2x350 ezer forint bevétele, abból el lehet lenni, mivel egy pár esetében a költségek azért nem duplázódnak.
Mi 2x450 ezer forinttal, hitel törlesztéssel, több célú megtakarítással, saját autó nélkül nagyon kényelmesen elvagyunk, illetve én szép kártyás juttatást is kapok pluszban, ami fedezi az éttermezést és néhány hétvégézést. Bőségesen tudunk félretenni és emellett nem jelent problémát nyaranta 2 hét külföldi nyaralást kifizetni akár távolabbi helyen sem (pl. tavaly Amerikában voltunk). Mondjuk azt hozzáteszem, hogy a havi fizetésünkön túl még évi plusz 4 havi fizetéssel számolhatunk ketten összesen, így viszonylag könnyű. Nem nevezném magunkat gazdagoknak, de jut is, marad is.
Na igen, kb ez a reáls, bár 20ezres rezsiről én még nem hallottam, pláne pesten.
Viszont nem lehet mindenki, mint már mondtam, mérnök/informatikus/menedzser. Ausztriában egy takarítónak is kijárnak ezek a dolgok.
Amúgy grat hozzá, nem ellened szól a komment :)
35: te nagyon buta vagy. Van egy hatalmas átmenet a csöves magyarisztáni illetve az osztrák egyszerű melós léte között.
Képzeld el, ott még az sem akkora luxus, lazac stb ugyan annyi, vagy olcsóbb, mint itt.
Itt a gyakorin persze minden rendben van, jól él mindenki, valóság azért mást mutat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!