Mennyi pénzből lehet albérletben megélni?
"48-as: Ki mondta, hogy 170 ezret keresek?"
Te írtad, 5. hozzászólásnál:
"Amit irtatok még a felét se keresem meg jelenleg."
350-400-at írtak, annak 175-200 a fele, aminél kevesebbet keresel. Lehet, hogy nem 170-et, de azért nagyon nem lőhettem mellé.
"Te meg inkább ne itt kamuzzál, hogy távmunkában dolgozol mert senki nem hiszi el."
Én nem mondtam eddig, hogy mit dolgozom, valakivel összetévesztesz. 46 nem én vagyok.
60-as:
"Tehát az ebéd mondjuk iylen havi (átlagban) 60-70 körül van."
Csak maga az ebéded 60-70 ezer Ft? Az úgy rengeteg, ha nincs benne minimum a vacsora is. Feléből kihoznám, hogyha főznék otthon. Fizu az teljesen rendben van még igy emelés előtt is.
61-es: Ne matekozz, megsugom hogy még a 170 et se éri el a fizum.
Én vidéken vagyok albérletben, megyeszékhelyen. Itt is egy átlag albérlet 80-100. Én még kifogtam pár éve egy normálisat és az 80 azóta is. Rezsi, közösköltség nyáron kb 20-25. Télen ha fűtünk akkor 40-45 de tegyük hozzá, hogy csak akkor van bekapcsolva mikor itthon vagyok. Ha dolgozok akkor nullán van.
Kocsi tankolása kb havi 20. biztosítás kb 5 ezer havonta. Kaját kb napi 2 ezerből oldom meg, próbálok magam főzni így ez kb havi 60-70 ezer. Ha mondjuk havi 2 szer elmegyek szórakozni az összesen legyen 20 ezer.
Ez 220 ezer összesen nyáron, télen 240. Ruházkodás, mosószerek stb kb havi 15-20. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy bármikor jöhet egy váratlan autójavítás, mosógép elromlik stb.
350 keresek, abból jó esetben havi 70 körül szokott maradni. De volt már, hogy kocsiban kuplungot kellett cserélni, olajcsere stb az meg kapásból elvitt 200-at.
Azt mondom, hogy vidéken azért 300-350-ből mondjuk azt, hogy meglehet egész jól élni de nyaralást el kell felejteni külföldön.
Pesten nyugodtan egy 100-ast rá lehet számolni. Ott 400-450 kell.
Ha van párja az embernek azért jelentősen egyszerűbb, mert úgy már az albérlet, fűtés az felesbe megy. Kaján is lehet spórolni stb.
30F
"Csak maga az ebéded 60-70 ezer Ft? Az úgy rengeteg, ha nincs benne minimum a vacsora is. Feléből kihoznám, hogyha főznék otthon. Fizu az teljesen rendben van még igy emelés előtt is."
Igen, ha magamra főznék akkor nekem is kevesebb lenne, csak nem akarok minden nap 1 órát este munka után ezzel tölteni. Vagy egyszerűen nem is megyek haza. (oké, nem most xD)
A fizetés attól függően jó, hogy mihez nézzük. Egy átlag magyar fizetéshez képest jó, de a tapasztalatommal a szakterületemen már nem versenyképes.
Nem kell minden nap főzni, megfőznék 2-3 napra előre több fajta ételt. Nem olyan fárasztó megfőzni, főleg ha nem fizikai munkát végzek.
Én még a fizetésed felével is bőven elégedett lennék xD. Itt Keleten a te fizetésed már álom. Kevesen keresnek 300 ezer Ft felett is már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!