Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ,elgondolkodtam az...

Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?

Figyelt kérdés

Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.

Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.

Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.

2020. nov. 23. 14:23
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/332 anonim ***** válasza:
75%

#70: Én is ugyanezt látom!

A neten is, meg IRL is.

2020. nov. 26. 09:22
 72/332 anonim ***** válasza:
82%

Még egy gondolat!

Miért nem megy az ismerőseimnek? Mert az MLM nem való mindenkinek!

Ez az általános válasz, nem mindenki elég ügyes, okos, agilis, , nem mindenki képes ezt megérteni, feldolgozni, nem mindenki nem mindenki tartozik a kiválasztottak közé.

Az emberi gyarlóság tipikus példája, hogyha azt mondják valamire, hogy az nem való neked, hogy abban te nem vagy jó, akkor azonnal elkezdesz bizonyítani, hogy de igen, te igenis vagy ugyanolyan jó, mint más, te igenis a különlegesek közé tartozol.

Tudjátok, hogy mit csinál egy jó autó értékesítő, amikor valaki akar egy Ford Mondeot, de mindenből és mindenből alkudni próbál? Átvezeti az ügyfelet az 1-2 számmal kisebb autók közé, és elkezdi dícsérni őket, hogy egy Fiesta vagy egy Fucus is zseniális kocsi. Kics, fordulékony, biztonságos, megbízható, van benne egy csomó innováció. Rendben, nem egy Mondeo, de ez semmit nem von le az értékéből, nem mindenki engedhet meg magának egy Mondeot, és a kisebb modellek is 100% Fordok, nagyon jó kocsik, egyenesen zseniálisak.

Mi erre az ügyfelek 99%-nak a reakciója? Bevállalja a Mondeot, felvesz még nagyobb hitelt, mert róla ne gondolja senki, hogy nem engedheti meg magának, hogy neki nem való egy ilyen értékű verda...

Ugyanerre a pszichére épít az MLM, amikor elmondják, hogy igen, mi is tudjuk, hogy sokan belebuknak, igen, mi is tudjuk, hogy erre sokan ráfizetnek (időt, képzés árát, kezdő csomag árát, stb), de nem is való ez mindenkinek.

A levegőben meg ott lóg a kimondatlan kérdés, hogy "és neked való? te közénk tartozol, te is kiválasztott vagy, vagy csak az átlag szürke senki, akinek ez nem fog összejönni".

Ez az a pillanat, amikor az emberek nagy része beugrik, mert bizonyítani akar, és ezért nem szállnak ki a nyilvánvaló veszteségek ellenére sem, mert akkor el kellene ismerni, hogy ez nekik sem való, hogy ők sem a kiválasztottak. Addig már nem jutnak el, hogy vajon van e valaki, aki tényleg az, vagy mindenki bukik, de közben mantrázzák, hogy "nem sűlyedünk, nem sűlyedünk" ( [link] )

2020. nov. 26. 10:18
 73/332 anonim ***** válasza:
86%

Az előbb olvastam egy MLM-es fórumon....

"Kiírtam egy csoportba, hogy érdekelne otthoni valós munka, MLM, beszervezős, előre fizetős nem érdekel, mondtam mi a szakmám.

Szerintetek hány MLM huszár írt rám?

3,4 tilthattam mindet, direkt odaírom MLM NEM, csak ez és ez(szakmai dolgok), nem tudom lehet nem tudok kommunikálni, lehet nem jól fogalmazok, vagy nem értenek magyarul talán angolul, németül kellene írnom talán felfogná és eljutna az agyáig, hogy MLM nem érdekel.

Nem tudom máskép leírni nekik sajnos.

Ez a baj a fajtájukkal, okádni lehetne szánalmas az a kamu nesze semmi dumájuk mind ugyanazt tolja, őszinteség hagyjuk, plusz az IQ szintjük pont annyi mint amennyi látszik szövegértésben biztos megbuktak, látszik kik mennek MLM-ezni akik semmi máshoz nem értenek semmilyen piacképes szakmájuk nincs aztán kapaszkodnak ebbe a baromságba. Én kajak betiltanám az egészet pilótajáték tudom tudom ez nem az meg a munkahelyem is piramis, ismerem lapozzunk :DDDDD "

És sajnos _EZ_ a jellemző, hogy ész nélkül nyomulnak, ismeretlen emberekre is, nem foglalkozva azzal, hogy az emberek nagy része tényleg alkalmatlan (ők is!!!!!) az ilyen munkára.

2020. nov. 26. 10:31
 74/332 anonim ***** válasza:
33%

"szövegértésben biztos megbuktak"

Ennek a szövegnek a megértésében biztosan :)

Azért kíváncsi lennék, hogy az illetőnek mi a szakmája? Ilyen helyesírással vajon milyen online munkát keres? :)

2020. nov. 26. 11:28
 75/332 anonim ***** válasza:
86%

74: az egy másik probléma... :-D :-D

A lényeg azon van, hogy hány MLM-es repült rá, holott kifejezetten kérte, hogy NE!

Amúgy ezek szerint azok az MLM-es balekvadászok is kb. azon a helyesírási szinten lehetnek... :-D Ezért nem tűnt fel nekik. :-D

2020. nov. 26. 11:43
 76/332 anonim ***** válasza:
22%

"érdekelne otthoni valós munka, MLM, beszervezős, előre fizetős nem érdekel"

A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

Még az is lehet, hogy a sok jószínű MLM-es csak azért írt rá, hogy felhívja a figyelmét a helyesírásra :D

2020. nov. 26. 12:15
 77/332 anonim ***** válasza:
86%

Attól, hogy az illetőnek rossz a helyesírása (ami akár diszgráfia is lehet), miért kerülnek az MLM-ek más megítélés alá?

Ez egy tipikus chubakka védelem amit előadsz, semmi köze a témához, csak a tereléshez jó. A sztori annyi: kérte, hogy ne írjanak rá MLMek, mert nem akar ilyen munkát, szartak rá, nyomultak mégis.

Ez a tény teljesen független attól, hogy milyen a helyesírása, vagy az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt e...

2020. nov. 26. 12:25
 78/332 anonim ***** válasza:
22%

Én sem örülök annak, hogy ilyen irányba ment el ez a beszélgetés. Valaki leír egy (vagy száz) negatív példát és abból általánosítunk, gúnyolódunk. Ennek így nem sok értelme van.

(Azt sem lehet tudni, hogy az illető pontosan mit írt ki. Még ami ide lett másolva az is értelmezhető akár úgy is egyeseknek, hogy az MLM is érdekli.)

Én még véletlenül sem akarom védeni az összes MLM-est. Nem is ismerem mindent. Ugyanúgy van egy csomó kókler köztük, mint a programozók, vagy a kőművesek között. Bizonyára még több is, mert ide bárkit "felvesznek".

Inkább az a baj, hogy legtöbben ebből általánosítanak. A pályám során rengeteg amatőr programozóval találkoztam (én magam is hibáztam rengeteget főleg az elején). Viszont az átlag emberek azon nem tudnak csámcsogni. Milyen lenne már, hogy Gizi néni azt mondja Mariska néninek, hogy: képzeld má' el, a múltkor egy programozó egy akkora XSS hibát vétett a programomban, hogy csak na. Ez nem fog a falu száján végig futni. De az MLMhez (meg a focihoz) mindenki ért, mindenkinek megvan a véleménye, mindenki hallott már történeteket a szomszéd postásának a nagybátyjától.

A hálózatépítés is egy szakma, legtöbb embernek fogalma sincs róla, hogy miről szól, sokan azt hiszik, hogy terméket kell árulni, mert a szomszéd postásának a nagybátyja is így csinálta.

Ezt is lehet jól is és rosszul is csinálni, mint minden szakmát.

A fenti illetőre is sokan ráírtak, sokkal többen meg nem.

2020. nov. 26. 13:19
 79/332 anonim ***** válasza:
86%

De egy programozó, vagy egy kőműves nem fog kéretlenül hívogatni, hogy legyél te is programozó, v. kőműves, és regisztrálj be alá...

:-D

2020. nov. 26. 13:26
 80/332 anonim ***** válasza:
33%

Persze, ahogy egy jó hálózatépítő sem fog hívogatni.

Pl. engem eddig összesen kb. 4 MLM-es keresett meg ismeretlenül, viszont számtalan nem MLM-es mindenféle más ajánlattal: bankoktól, különféle szolgáltatóktól, rádiótól, felmérések, munka, hitel, stb. Akkor most mi van?

2020. nov. 26. 14:13
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!