Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ,elgondolkodtam az...

Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?

Figyelt kérdés

Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.

Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.

Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.

2020. nov. 23. 14:23
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/332 anonim ***** válasza:
86%

Segítenek egymásnak, bruhhahahahah..... :-D

Mint az úttörő, aki segít átmenni a vak embernek a zebrán...

Holott annak esze ágában s e volt átmenni. :-D

2020. nov. 26. 18:36
 92/332 A kérdező kommentje:

Hú jó sok hozzászólás gyűlt alig győzöm olvasni :)

Én most néztem egy mlm-es fickó élő bejelen6tkezését beszélt arról kik vannak az ő csapatában csak hogy lássuk,hogy az mlm igen is egy jó dolog vannak orvosok,professzorok,kőművesek,ácsok,stb... Na most ha tényleg ekkora humbug az mlm akkor azok az orvosok akik belépnek most akkor naivak?Bár a fickó egy ideje már az üzletben van és beszélt a hagyományos vállalkozásról meg az mlm-ről,hogy az utódoknak mi,hogy de nem is ez a lényeg hanem,hogy nem azt mondta, hogy ő kiépítette ezt magának hanem ő ki fogja építeni ha csatlakozik hozzá xy ha nem.Viszont ez nekem elszólásnak tűnik mi az,hogy ki fogja építeni?Akkor még nem építette ki csak húzni akarja bele az embereket?

2020. nov. 29. 15:13
 93/332 anonim ***** válasza:
88%

"vannak orvosok,professzorok,kőművesek,ácsok"

Sablon betanult kamu szöveg.

2020. nov. 30. 20:33
 94/332 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként felőlem a Dalai Láma is lehetne a csoportjában, nekem akkor se lenne gyomrom hozzá, hogy emberek fejét próbáljam tele beszélni hogy csatlakozzanak be alám.
2020. nov. 30. 20:39
 95/332 anonim ***** válasza:
86%
Attól, hogy valaki orvos, még egészen nyomi is lehet. Politikussal valahogy sose dicsekednek, az mitől lehet? :D
2020. nov. 30. 20:44
 96/332 anonim ***** válasza:
82%

Simán elképzelhető, hogy vannak orvosok a fickó csapatában (például egy gasztroenterológus számára jó kereseti kiegészítés lehet, ha a pácienseinek vitaminokat is elad). Csak hát ahogy #93-as is írta, nem kell minden marketing szövegnek bedőlni.

Te személy szerint találkoztál már ezekkel az orvosokkal? Csak azt hidd el, amit már megtapasztaltál! Jehova Tanúi például egyszer azt próbálták beadni nekem, hogy a Biblia szerint nem létezik evolúció, sőt, az evolúciót számos magas rangú egyetemi biológus is tagadja. Amikor rákérdeztem, hogy ezt honnan veszik, előkapták az Ébredjetek! c. vallási folyóiratot és megmutatták az erről szóló cikket, ahol egy mosolygós biológus az evolúciót tagadja. És valóban - ki fogja leellenőrizni, hogy az az ember tényleg biológus-e...

2020. nov. 30. 20:46
 97/332 anonim ***** válasza:
75%
#96 lehet is, de nyilvánvalóan különvéleményen van.
2020. nov. 30. 21:13
 98/332 anonim ***** válasza:
16%

"Egyébként felőlem a Dalai Láma is lehetne a csoportjában, nekem akkor se lenne gyomrom hozzá, hogy emberek fejét próbáljam tele beszélni hogy csatlakozzanak be alám."

Talán ez a hozzászólás mutatja be legjobban, hogy miért is értelmetlen itt az MLMről beszélgetni. Vannak akik már kialakítottak magukban egy véleményt az MLMről, mert hallottak róla valakitől, esetleg már találkoztak ellenszenves képviselőkel, vagy olvastak pár cikket a témában. Ez a vélemény már beéget, ezt már soha nem fogják megpróbálni felülbírálni. Főleg nem információk alapján. Hiába írom le például, hogy az MLM-ben senki nem kötelezhet senkit arra, hogy tisztességtelenül viselkedjen, úgy is lehet hálózatot építeni, hogy egyetlen szót sem beszélsz soha a feletted levő tagokkal, soha nem mész el előadásokra. Ezek csak információk, amik ellenkeznek az eddigi véleményével. Az ilyen információk kognitív disszonanciát okozhatnak, amit az agy úgy igyekszik feloldani, hogy a megszerzett új információt eldobja, figyelmen kívül hagyja. Főleg azért, mert a régi információ megszerzésébe már energiát fektetett.

A vélemény a -természetéből fakadóan- mindig szubjektív, tehát érzelmi dolog. Érzelmeket információval soha nem lehet felülírni.

Ha egy ilyen ember megtudná, hogy a Dalai Láma is csatlakozott egy MLM rendszerhez, akkor nem az lenne a reakciója, hogy elgondolkozzon azon, hogy talán az a rendszer mégsem olyan, mint eddig gondolta, hanem inkább úgy oldaná fel a disszonanciát, hogy felállítana mindenféle elméletet a Dalai Lámáról: pl. csak azért csatlakozott, hogy átverhesse az embereket, meg biztos eddig is egy sz@r ember volt, csak most bújt ki a szög a zsákból.

Szóval ezért nincs értelme itt objektíven vitázni az MLM-ről. Szubjektíven persze lehet folytatni, felhasználva mindenféle módszert: nevetségessé tenni, esetleg személyeskedni, vádaskodni, általánosítani.

Csak az nem viszi előre egyik felet sem, nem lehet tanulni belőle.

U.I.

Aki ebből a hozzászólásból csak annyit értett meg, hogy "Dalai Láma" az olvassa el még egyszer.

2020. dec. 1. 11:24
 99/332 anonim ***** válasza:
85%

@11:24

Egyszer egy ilyen hozzád hasonló MLM-es kismókus is azzal frenkizett hogy Donalt Trump az USA (most már csak volt)elnöke is valami olyan nyilatkozott tett, hogy ha ma kezdene a nulláról, akkor belépne egy MLM rendszerbe. Tehát ha Trump mondja akkor biztos tuti.

Donald Trump miniszterelnöksége előtt évekig volt reklámarca egy MLM cégnek, aki az évek során többször is szembe került az ottani törvényekkel. Egyoldalú szerződésmódosítás, pilótajátékszerű működés, illetve az egyik esetben konkrétan Trumppal kapcsolatban, valami törvényileg aggályos reklámoztatás miatt.

De nem baj, ha Donald Trump mondja hogy tuti az MLM, akkor biztos az. :D

2020. dec. 1. 11:49
 100/332 anonim ***** válasza:
33%

"De nem baj, ha Donald Trump mondja hogy tuti az MLM, akkor biztos az. :D"

Pont erről írtam: a mondatod végén az a ":D" jel szépen beleillik a felhasznált módszerekbe. Erre mi szükség van?

Azt is szépen leírtam, hogy ha csak egyetlen név maradt meg az írásomból, akkor el kellene olvasni még egyszer.

2020. dec. 1. 11:56
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!