Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?
Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.
Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.
Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.
Engem is hivtak már felmérés miatt, vagy üzleti ajánlattal.
A bank nagyon komolyan veszi, ha letitod a marketing megkeresést, akkor nem hivnak többet. A felmérők ugyanaz a kutyaütő banda, mint az MLM-ek, de rájuk tudom tenni a telefont
Viszont sem a bank, sem a szolgáltatók, sem a rádió, a közvélemény kutató nem játszotta még el azt, hogy felhív mint havert, mondja, hogy régen beszéltünk, igyunk meg egy sört, átmegyek hozzá, és kiderült, hogy termékbemutatót tart.
Sőt! A legdurvább, mikor beülünk a kocsiba, kimegyünk a város szélére, ahol termékbemutatót tartanak olyan helyszínen, ahonnan esély csincs meglépni (mondjuk nekem volt, mert mondtam neki, hogy most beülünk újra a kocsiba, visszavisz a saját kocsimhoz, és ennyi volt a dolog, megszeppent, de visszavitt, de a jelenlévők 99%-a nem mert erélyesen fellépni)
Ilyen bemutatókról én is hallottam már. Másoktól. Olyat is halottam már, hogy még a bemutatón sem mondják el, hogy milyen cégről van szó, csak a legvégén. Ennek nem értem a lényegét. Szerintem az a normális, ha egyből, normálisan elmondják, hogy: figyelj, ez egy MLM, ha érdekel gyere el egy előadásra. Mi még termékbemutatót sem szoktunk tartani, a rendezvényeken nem lehet terméket venni.
Azt simán elhiszem, hogy veled megtörtént olyan eset, hogy elvittek a város szélére. Erre nem tudok mit mondani. Nem értem igazán, hogy mondjuk van egy barátod, aki aránylag normális, hiszen azért barátkoztál vele össze. Aztán ez a barátod egyszer csak úgy dönt, hogy márpedig téged át fog verni és el fog cipelni valahova. Én ezt egyik barátomról sem tudnám elképzelni, hogy így megváltozzon.
Ha én képes lennék ekkora változást előidézni embereknél, akkor valószínűleg nem itt tartanék.
"Aha. Ha nem hívogat senkit, akkor miből építi a hálózatot??? :-O"
Ugyanúgy, mint minden más vállalkozó. Leginkább egyik ember hozza a másikat.
Programozóként sem kell hívogassak embereket, egyik kliens hozza a másikat.
84: elméletben igen, gyakorlatban meg.......
Az az egyik ember is valahogyan megkeresi az általa hozandó embert!
Vagyis ő is hívogat...
Egy aprócska iciri piciri bibi van ezzel kapcsolatban... vagy inkább 2:
1) mi nem azt tapasztaljuk a való életben, hogy az MLM-ek nem tukmálnak... sőt!
2) olyat már hallottam, hogy kellett egy program, és ezért kerestünk egy fejleszőt. Olyat még nem, hogy valaki reggel azzal kel, hogy isteni alvásrendszert, speciális vitamint (4x áron, mint a DM-ben), vagy valami csodás oktatást akar, ezért elkezd keresni :D
"Az az egyik ember is valahogyan megkeresi az általa hozandó embert!"
Nem, mert az már az ő csapattagja lesz, nem az enyém.
Nem kell ahhoz tag legyen valaki, hogy elmondja másnak is.
Mondok egy lehetetlen példát:
Mi itt most beszélgetünk, összeismerkedünk. Te tudod, hogy én mivel foglalkozok (talán még segítek is neked valamiben). Te beszélgetsz egy ismerősöddel és az elpanaszolja neked, hogy valami gondja van. Mondjuk programozót keres, vagy valamilyen jövedelmei lehetőséget, vagy vitaminokat. Te nem vagy regisztrálva a csapatomba, de elmondhatod neki, hogy: figyelj, ismerek egy fickót aki ilyesmivel foglalkozik. Ha gondolod, keresd meg, talán tud neked segíteni.
Persze ez talán csak egy másik életben történhetne meg :)
"Nem, mert az már az ő csapattagja lesz, nem az enyém."
Te figyelj! Engem abszolút nem érdekel, hogy az, aki tukmál az most a felső vonal, alsó vonal, akármmi... Az érdekel, hogy jön az ember, és tukmál. Ezek szerint te is elismered, hogy tukmáltok, lehet, hogy nem te, mert már elég magasan vagy, hogy neked ne kelljen, de a terméket tukmálással értékesítitek.
Az MLM ugyanis egy push tipusú üzlet, ha ez mond neked valamit. Kenyeret azért veszek, mert kell, így én keresek boltot, én megyek el, és én veszem meg
Az MLMes (de az összes többi ügynöki munkából eredő termék) tipikusan pull típusú. Nagyon kevsen kelnek úgy fel, hogy nekik biztosítás kell (akár MLM rendszerben, akár sima hagyományos értékesítési láncban). Sokkal gyakoribb, hogy jön a tukmáló ember, és azt mondja, hogy "gondotál te a családodra"? meg "nézd meg, röpke 20 évig fizeted, és mivel olyan hülye vagy, hogy nem hallottál még nettó jelenértékről, költségekről, etc, ezért azt hiszed, hogy 20 év múlva kopott befizetésedből lesz majd valami, miközben a TKM miatt kevesebb pénzt kapsz, mintha mezei állampapíba tetted volna"
Nem tudok megnevezni egy olyan MLM terméket sem, amit magamtól akartam volna megvenni, vagy a környezetem magától jutott volna arra, hogy neki kell. Ha ilyen termék lenne, azt ugyanis nem MLM-ben értékesítenék
"Ezek szerint te is elismered, hogy tukmáltok"
Nem tudom, hogy ezt honnan olvastad ki a hozzászólásomból. A #85 válaszra reagáltam, ő azt feltételezte, hogy az "egyik ember hozza a másikat" az a csapattagokra vonatkozik. Szerintem ezt elég szépen kifejtettem.
"Kenyeret azért veszek, mert kell, így én keresek boltot"
Ez abban az esetben igaz, ha nem számít, hogy az milyen kenyér. Én pl nem eszek bolti kenyeret és a gyerekeimnek sem adok. Ekkor azt tehetem, hogy nekiállok olvasni, hogy melyik kenyér milyen, felkeresem a boltokat, kipróbálok sok fajtát, mire megtalálom a számomra megfelelő. Vagy azt is tehetem, hogy megkérdezek embereket, akik hasonló helyzetben vannak, hogy ők mit használnak, honnan veszik, hogy vált be nekik hosszú távon. A tapasztalataikra hagyatkozok. És itt van az MLM hálózatok ereje. Van egy nagy csapat, akik megosztanak egymás között mindenféle tapasztalatot. Segítenek egymásnak. Sokan úgy képzelik, hogy egy MLM hálózat egymástól teljesen független emberekből áll és csak a "díler" találkozik mindenkivel külön-külön. Ezzel szemben a legtöbben rendszeresen kapcsolatban állnak egymással, minden termékről sok tapasztalat összegyűlik.
Így, ha valaki megkeresne, hogy szeretne másfajta kenyeret, akkor el tudom neki mondani, hogy én ezt használom már régóta, elégedett vagyok vele és még egy csomó másik ember is. Ha gondolod próbáld ki. Ugyanígy a saját termékeinkkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!