Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ,elgondolkodtam az...

Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?

Figyelt kérdés

Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.

Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.

Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.

2020. nov. 23. 14:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/332 anonim ***** válasza:
76%
40: a konkrét dolgokat egyébként is kerülik az MLM-esek, mint macska a forró kását...
2020. nov. 24. 15:33
 42/332 anonim ***** válasza:
14%

"Ez egyébként azt jelentené hogy a downlineod behoztott a cégnek 200 millió ft bevételt. Ebből te megkapsz 15 milliót. Ez aztán megéri. Nekik."

Ezt már egyszer kiveséztük itt a GYK-n (talán pont veled). Akkor is az jött ki, hogy azért nem olyan elrugaszkodott dolog ez. Az MLM cégek a termék árából visszaosztanak a tagoknak olyan 45-50%-ot. A maradékból fizetik a gyártást, egyéb költségeket, plusz a tulajok nyereségét. Vagyis a 200 millió forintból 90-100 millió visszamegy a tagoknak. 15 az illetőnek, a többi az alatta és a felette levőknek. (persze a fenti cégnek a számait nem ismerem, lehet, hogy más értékek jönnek ki.)

2020. nov. 24. 16:05
 43/332 anonim ***** válasza:
14%

"Haja, sose mutass ilyen terveket egy matematikusnak, aki pár perc alatt modellt épít arra nézve, hogy az emlegetett bevételi számok hogyan alakulnának ;)"

Ezért is írtam az előbb, hogy kár a végletekben gondolkozni. Nem is kell ahhoz matematikusnak lenni, hogy az ember belássa egy rendszerről, hogy milyen paraméterek mellett működésképtelen, vagy működőképes. Ugyanígy nem működne programozókra, pékekre, vagy műkörmösökre sem.

Viszont a marketingtervet alapul véve bármelyik matematikus ki tudja számolni, hogy milyen forgalomhoz kb milyen jutalék társul. Ha beleveszi a statisztikákat is, akkor még annak az esélyét is ki tudná számolni, hogy valakinek összejön-e vagy sem.

Nálunk például nyilvánosak a csapatunk eddigi statisztikái. Ott szépen látszik, hogy milyen jutaléksávot, hányan, mennyi idő alatt értek el. Ehhez még matematikusnak sem kell lenni, hogy valaki egyből lássa, hogy mennyi esélye lehet, ha ezzel szeretne foglalkozni.

Abban valóan igazad van, hogy ha MINDENKI ezzel akarna foglalkozni, akkor működőképtelen lenne ez a rendszer. De nem akarja mindenki ezt csinálni, a tagok nagy része mindig csak vásárlóként lesz jelen a rendszerben.

2020. nov. 24. 16:16
 44/332 anonim ***** válasza:
70%

"a tagok nagy része mindig csak vásárlóként lesz jelen a rendszerben."

És itt borul az, hogy ebből bárki akár egy jobb megélhetést finanszírozzon (a piramis tetejét leszámítva).

Ugyanis abból még senkinek nem keletkezett épkézláb nyersége, hogy egy pár tucat vásárló magának veszi a terméket, és ebből te, aki beszervezted őket jutalékot kapsz (legalábbis ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor eg Lidl vagy Aldi a milliószorosát termelné annak, amit most elér :P )

2020. nov. 24. 16:24
 45/332 anonim ***** válasza:
0%

@25

Az emberiség kb. 2-5%-a sikeres. Így tehát, teljesen reális, hogy te az 5%-ot hiszed trollnak, hisz a 95-98%-hoz tartozók magabiztos táborát erősíted.

Nem gond ez, csak ne gondold, hogy az a normális. Van élet az 5%-on belül is, hidd el :D :D :D

2020. nov. 24. 16:37
 46/332 anonim ***** válasza:
0%

@27 "Maximum veszít egy csomó pénzt (kezdő csomag+kezdő képzések)"

Soha egyetlen képzés nem volt haszontalan ( =veszteség), amin részt vettem. Mindegyiken volt minimum egy mondat, aminek az alkalmazása aztán később előre vitte az életemet. Vagy egy példa, amit érdemes követni. Vagy egy ember, akivel érdemes volt megismerkedni.

Korrekt MLM-cégnél nincs kötelező kezdőcsomag, nincs kötelező tagsági, éves megújítási és egyéb díj, tehát ilyen veszteséggel sem lehet számolni.

Nem is értem, hogy miről írsz, ami veszteség lehet. Max az idő, amit az üzletre fordítasz, ám valójában az sem, hisz az is egy tanulási folyamat, ami később busásan megtérül. Plusz, rengeteg új kapcsolatra tesz szert az ember, ami szintén komoly megtérüléssel járhat a későbbiekben.

Számomra teljességgel értelmezhetetlen, hogy egy nulla kockázattal járó dologgal kapcsolatban veszteségről beszél valaki.

Hallottam én is, hogy vannak MLM-re hajazó cégek, amelyek sok száz, de akár több ezer dolláros / eurós kezdőcsomagokat árulnak, de az, hogy ezek a csomagok el is kelnek, nem az ilyen cégek hibája, hanem a sok kapzsi baleké, aki azt hiszi, majd jól meggazdagszik attól, hogy megvesz egy drága kezdőcsomagot.

Az MLM-siker nem a kezdőcsomagban van, hanem a kitartó, következetes, szorgalmas, napról-napra végzett munkában.

2020. nov. 24. 16:55
 47/332 anonim ***** válasza:
82%

"Soha egyetlen képzés nem volt haszontalan ( =veszteség), amin részt vettem. Mindegyiken volt minimum egy mondat, aminek az alkalmazása aztán később előre vitte az életemet. Vagy egy példa, amit érdemes követni. Vagy egy ember, akivel érdemes volt megismerkedni."

Na igen... az egy másik kérdés, hogy egyetlen mondat, egyetlen gondolat mennyit ér.

Az én MLM-es ismerőseimnél divat volt egy időben a wellness szállodában az MLM tanfolyam.

Zseniális program, 1 hétvége egy szállodában, ami leginkább csak MLMket fogad, emiatt az árlista teljsen virtuális, ki van írva, hogy 100ezer/éjszaka, az MLM cég meg csak most, csak neked 70-ért adja, meg a két gyerek féláron, az egy hétvégére 350, plusz a képzések ára...

És ezen egy teljes jó mondatot haza lehetett vinni. Öregem, te tudsz élni :)

(főleg, amikor az amazon ranom önfejlesztő könyvében 10 ilyen mondatot találsz 30$-ért :P)

2020. nov. 24. 17:03
 48/332 anonim ***** válasza:
70%

@17:03

Ilyen ismerősöm nekem is van, elmennek "szemináriumra" kifeszítik a Budapest Marriott Hotel-ban a molinójukat, pózolgatin előtte az olcsó kis zakójába, közben meg egy szerencsétlen ruppótlan senki, aki rákos nyugdíjasra próbálja rásózni a cég csodatevő teáját.

2020. nov. 24. 17:17
 49/332 anonim ***** válasza:
14%

"És itt borul az, hogy ebből bárki akár egy jobb megélhetést finanszírozzon (a piramis tetejét leszámítva)."

A piramis teteje az mindig az adott tag. Az én piramisomnak én vagyok a teteje, akkora piromisom lesz, amekkorát építek magamnak. Alattam építhetnek a tagok újabb piramisokat maguknak. Az is gyakran előfordul, hogy a piramisban egy lejjebb levő tag többet kereshet, mint a felette levő. Mindenkinek a piramisa állhat vásárlókból és lehetnek alatta munkatársak is (de nem kötelező módon).

"Ugyanis abból még senkinek nem keletkezett épkézláb nyersége, hogy egy pár tucat vásárló magának veszi a terméket, és ebből te, aki beszervezted őket jutalékot kapsz"

Itt ugye az a kérdés, hogy mit jelent az épkézláb nyereség?

15-25 rendszeres vásárló már generálhat annyi forgalmat, hogy havi 50.000 forint jutalék legyen belőle rendszeresen. Ez nem nagy pénz, de nem is nagy munka.

Az MLM cég sem szeretetszolgálat, itt is csak a vásárlásokból tudnak jutalékot fizetni, mint bármely más cégben. Nagy valószínűséggel te is a vásárlókból kapod a fizetésedet, ha a versenyszférában dolgozol.

2020. nov. 24. 17:28
 50/332 anonim ***** válasza:
0%

@47 "Öregem", soha nem jutott volna eszembe, hogy olyan MLM-es céghez csatlakozzak, amelyik képzés címén lehúzza az üzlettársait.

Ha figyeltél, én "korrekt" cégről beszélek. Mindig.

Azt meg mindenki maga dönti el, hogy korrekt céghez csatlakozik, vagy lehúzóshoz. Én az előbbit választottam, nálunk minden képzés önköltségi áron elérhető. Mivel piacképes a termékcsalád, bárhol megállja a helyét, nincs szükség lehúzásra. Itt az első hónapban is nyereséges az, aki valóban dolgozik.

2020. nov. 24. 17:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!