Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?
Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.
Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.
Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.
"Pontosan! De azért folyamatosan szajkózzák, hogy nincs olyan, hogy piactelítődés... Hát hogyne lenne! lsd. a te példád."
Azok a cégek mondják, hogy nincs piac telítődés, akik a 2). kategóriába tartoznak, és nem árulnak semmit, csak "szisztémát". Valami kézzelfoghatatlant, oktatást, coachingot, mentorálást, módszer ismeretet, vagy hasonló teljesen megfoghatatlan dolgot, amiből valóban végtelen mennyiségben vásárolhatsz, mert nem kell helyet szorítani neki a spályzban vagy a raktában.
Pont ezekkel a cégekkel van az a probléma, hogy borzasztó nehéz elmagyarázni az emberekenk, hogy a termék milyen hasznot rejt számukra, így aztán az egész olyan lesz, mint egy nagy kanbuli, csak itt nem a csajok hiányoznak, hanem a potenciális vevők, az oktatások meg teltházzal mennek, mert mindenki ott van az MLM csapatból, és fizetik a díjakat, hogy mutassák, nem kamu amit árulnak, ők is járnak rá...
Szerintem termékes MLM-nél is van piactelítődés!
Ha az utcánkban minden második ember emvéj-ügynök, és hasonló a helyzet a szomszédos utcákban, az egész városban, megyében, akkor mindenki éhen fog halni. :-DDD
Aki élt a szocializmusban, az még emlékezhet a viccre, hogy ha lenne a KGST-nek címere, mi lenne rajta.... Hét sovány bakkecske feji egymást.
:-DDD
@15:54
Ugyan ebbe a kategóriába tartoznak, ahol zavaros befektetési csomagokat árulnak, közösségi napelempark finanszírozási csomagot, meg közösségi orosz vasútépítés finanszírozási csomagot, és egyéb marhaságokat.
12: igen, a termékesnél van piactelítődés! én is ezt mondom.
Akik vagányan beleállnak, hogy nincs piactelítődés, ők azok akik a 2. kategóriát árulják, a nagy semmit (persze azt szépen becsomagolva).
A termékesnél simán van. Pl barátnőm használt MLM-es kozmetikai terméket, ő volt az egyetlen aki nem árulta, az összes barátnője igen... Nyiván nem nehéz belátni, hogy elég gyorsan betelt a piac, mert ő volt a rendszerben az egyetlen vevő, de ha vett egy arckrémet, az eltartott 2-3 hónapig is, így addig nem vett újat :D
Okatásból viszont vehetsz naponta 10-et is, este megnézed a videókat, másnap vehetsz újakat :D
3/
Én írtam rosszul de utána javítottam a szövegben,hogy jól kereset de nagyon kevés szabadideje volt ez volt a legnagyobb baj.
4/
Hát most kb nem látom a jövőmet
"Én írtam rosszul de utána javítottam a szövegben,hogy jól kereset de nagyon kevés szabadideje volt ez volt a legnagyobb baj."
Az MLM ezen a téren az egyik legnagyobb átverés... Rengeteg időd lesz.
Igen! Akkor, ha eljutsz arra a szintre, ahol már passzív jövedelmeid vannak. Addig viszont hidd el, többet dolgozol, mint egy programozó, mert ha egy jelölt (prospect, hogy MLM businessül mondjuk;)) azt mondja, hogy este 9-kor ér rá szombaton, akkor este 9-kor fogsz menni...
Ez kb az az eset, hogy a nagybátyám is cégtulajdonos, meg Elon Musk is, tehát a nagybátyámnak ugyanannyi pénze, és szabadideje van, mint Musknak... Mondjuk az egyikük 3 alkalmazottakkal gyárt fém alkatrészeket, és néha maga is odaáll a gép mögé, a másiknak meg autógyárai és űrcégei vannak, és biztos, hogy egy csavart nem tekert be évek óta.
Egyébként a legtöbb MLM-be vágó alkalmazott már a saját korábbi munkáját sem csinálná vállalkozóként. Én is ITs vagyok, és alkalmazottként és vállalkozóként is csináltam ugyanazt. Látszólag vállalkozóként milyen jó, mert 2x annyit kerestem, mint alkalmazottként, és a saját gazdám voltam.
A valóság, hogy amit megnyertem a réven, azt elvesztettem simán a vámon, hogy vállalkozóként rohangálhattam munka után, hogy amikor beteg voltam, akkor a dupla fizetésem TB nélkül gyorsan elpörgött, hogy mikor a megrendelő azt monda, hogy ok, a jövő hónapban nem kellek, mert úgyis freez van, és nem kell dolgozni, akkor a plusz pénz gyorsan tartalékká vált, és feléltem, szabadságom is annyi volt, amennyit akartam, csak éppen azokra nem volt napidíj, így gyorsan feléltem a pénzemet.
Én is programozó vagyok és hálózatépítő is egy MLM-ben. Én is azért vágtam bele, mert nem volt annyi szabadidőm, amennyit szerettem volna magamnak.
Úgy tervezem, hogy ahogy nő a jutalékom az MLMben, úgy csökkentem a programozási munkáimat. Hosszú távra tervezek, adtam magamnak 5 évet, hogy mit tudok kihozni belőle. Jelenleg kb 70% a jutalékom a programozáshoz képest.
Ez nem úgy kezdődött, hogy egyik nap megkeresett egy MLM ügynök és telebeszélte a fejemet a hülyeségeivel és azonnal beleugrottam. Nem. Régóta gondolkoztam azon, hogy milyen vállalkozást tudnék indítani, ami több szabadidőt biztosíthat. Rengeteget agyaltam azon is, hogy majd írok egy jó kis programot, eladom, vagy bérbe adom és megélek belőle. De soha nem jött a nagy ötlet, vagy óriási kezdőtőke kellett volna hozzá.
Amikor találkoztam az MLM-el, akkor én is pont úgy álltam hozzá, mint az itteni összes hozzászóló. Előítéletből egyből el is utasítottam. Aztán vettem a fáradságot és alaposan beleástam magamat a témába. Sok energiát tettem bele a tanulásba, utánajártam mindennek, könyveket olvastam.
Nem olyan bonyolult ez az MLM, mint sokan gondolják. Annyi a lényege, hogy van az MLM cég, ami lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy a termékeit értékesítse. Ezért a cég jutalékot fog fizetni. (Ehhez biztosítja az infrastruktúrát, tehát a tagoknak már nem kell foglalkozni raktározással, postázással, webshop készítéssel.)
Van pár alapszabály (ezt még belépés előtt el lehet olvasni), amit be kell tartani. Ezen kívül a cég nem szól bele abba, hogy te hogyan értékesíted a termékeit. Nem kötelez arra, hogy könyveket vásárolj, hogy előadásokra járj. Semmire nem kötelez, mindenkinek a lelkiismeretére és a talpraesettségére van bízva, hogy hogyan csinálja.
A jutalék kiszámolásra is nagyon konkrét szabályok vannak (ezt is el lehet olvasni csatlakozás előtt). Ha tudsz forgalmat generálni, akkor a cég fizetni fog érte. Ha keményen dolgozol látástól vakulásig de nem tudsz forgalmat generálni, akkor a cég egy vasat sem fog fizetni.
Szóval a lényeg: már csatlakozás előtt előre ki lehet számolni mindent, lehet terveket készíteni és ha pozitívra jön ki a mérleg, akkor bele lehet vágni. Ha negatívra, akkor nem szabad vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!