Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ,elgondolkodtam az...

Mit tegyek ,elgondolkodtam az mlm-en?

Figyelt kérdés

Ha gyengébb kicsit az ember élete tényleg nagyon jól be tudnak lopózni a fejébe az mlm es emberkék.Néztem most egy videót amin beszél egy fickó egy tök normálisnak tűnő,becsületes,őszinte kinézettel beszéddel.

Elmondja,hogy előtte dolgozott mint programozó de nem hozott olyan jól meg sokat is dolgozott akkor csinált olyan dolgokat is amiről papírja nem volt de azzal sem tudott annyit keresni,vállalkozni meg normál keretek közt lehetetlen meg hiába vagy vállalkozó nem vagy szabad nincs időd a családodra sem.Ja még azt is mondta 16 éve van az mlm szakmában már kezdi kapiskálni.Aztán beszél arról milyen nagy szabadsága van ebben az üzletben korábban nem gondolta volna ennyi ideje lesz dolgozhat bárhonnan a tengerpartról vagy a balatonról van egy csomó ideje a családjára nem kell mindennap dolgoznia ha nem akar kihagyhat pár napot,1 hetet vagy hónapokat de egy évet is akkor is van jövedelme ha nem is olyan nagy mértékben növekedik de biztos akkor is nem úgy mint egy munkahelyen vagy vállalkozásban.Szóval amire ő vágyott szabadságra egyik szakma sem tudta megadni neki ja meg azt mondja ezzel a munkával nem csak bárhonnan dolgozhat hanem bárhol élhet olyan szabadsága van.Nekem ez azért fura mert mikor hirdetik az mlm et azt mondják dolgozni csak napi 4 órát kell de itt is dolgozni kell hogy jöjjön a pénz szóval a fickó már biztos sok embert maga alá szervezett hogy kihagyhat napokat ,hónapokat ,évet és mégis van jövedelme.Ja és azt is mondja ha egy ideig nem csinálja akkor sem omlik össze az üzlete,nem kell elszámolnia senkivel nem csökken a jövedelme.Bocs programozóként jól kereset de nem volt sok ideje vállalkozást építve meg ugyan csak nem lesz olyan szabad az ember.

Szóval őszintén meg mondom nekem most szar az életem egy formában és félig meddig elgondolkodtam a dolgon mert sokkal kevésbé hangzik macerásnak mint egy sima munkahely vagy vállalkozás ahol tényleg kötött az ember,de a másik felem meg azt mondja ne tedd ez nem mindenkinek jó.

2020. nov. 23. 14:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/332 anonim ***** válasza:
82%

Én biztos nem tudnék sikerre vinni egy ilyen network bizniszt, mert dacára annak hogy van elég sok ismerősöm, szerintem a 98%-uk már a hálózatépítés hallatán az arcomba röhögne, hogy ugyan ne fárasszam már őket ezzel a gagyival, nem én vagyok az első aki ezzel próbálja bekábítani őket.

Most akkor velem van a baj? Vagy az ismerőseimmel? :D (költői kérdés)

2020. nov. 24. 12:46
 32/332 anonim ***** válasza:
76%
31: :-D :-D
2020. nov. 24. 13:40
 33/332 anonim ***** válasza:
9%

Az ismerőseidnek nagyrészt hiába is próbálnál beszélni az MLM-ről, mert -ahogy írod is- a 98%-uk nem lenne vevő rá. Az ismerősöknek a legnehezebb átadni az ilyesmit. Ők már ismernek téged, tudják hogy milyen van, van egy képük rólad, amibe valószínűleg nem fér bele az MLM. Az ismerősök valószínűleg csak akkor fognak majd megkeresni téged, amikor látják, hogy sok idő múlva se buktál még bele. És közülük is csak azok, akiknek épp valami problémájuk van. Ha minden rendben van az életükkel, akkor minek vágnának bele valami ismeretlen dologba? Főleg olyanba, aminek a társadalmi megítélése a béka s.gge alatt van. Én is azért vágtam bele, mert volt egy problémám, szabadidőre volt szükségem és jobb módszert nem találtam. Nem vagyok én sem MLM fanatikus, ha találnék ennél jobb módszert, akkor azt csinálnám.

Az ismerősökre visszatérve - a 4000 fős csapatunkból talán ha 3-4 olyan ember van, akiket már az MLM előtt is ismertem. A többit mind menet közben ismertem meg. Sokan azt gondolják, hogy azért kell a sok ismerős az MLM-hez, mert azokat kell megkeresni. Ezt inkább fordítva kell nézni: akinek sok ismerőse van, azt jelenti, hogy könnyen tud ismerkedni az emberekkel. Ezért lett sok ismerőse. Az ilyeneknek jobban fog menni a hálózatépítés is.

"Most akkor velem van a baj? Vagy az ismerőseimmel? :D (költői kérdés)"

Mindenféle rossz szándék nélkül azt mondom erre, hogy az ismerőseiddel. Közülük is csak azokkal, akiknek van valamilyen problémájuk, valaki kínál rá egy LEHETSÉGES megoldást, de kapásból elutasítják az előítéleteik miatt, anélkül, hogy utána járnának. Ha az egyik ismerősödnek mondjuk rossz az anyagi helyzete, te tudnál rá valamilyen megoldást, de az nem szánna rád 1-2 órát az életéből, akkor te mit gondolnál róla? Én azt, hogy annyira nem is rossz az ő helyzete.

Különben nem csak az MLM-el van ez így. Több bajban levő ismerősömnek felajánlottam már, hogy segítek neki, megtanítom programozni szép lassan. Közben is kapna olyan kisebb munkákat, amiket el is tudna végezni, adatbevitel, fordítások, stb. Ő is jól járna és én is. Azt is elmondtam, hogy számítsanak arra, hogy pár évig keményen kell tanulni és dolgozni, amíg komolyabb pénzt kereshetnek ezzel. Többségüknek az volt az első reakciójuk, hogy nekik ez úgysem menne és meg sem próbálták. Páran éltek a lehetőséggel, de kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott és le is léptek.

2020. nov. 24. 13:43
 34/332 anonim ***** válasza:
84%

Ígéretekkel tele a padlás...

a hangsúly azon van, hogy keresHETnek.... Feltételes módban bármit lehet ígérgetni....

2020. nov. 24. 13:45
 35/332 anonim ***** válasza:
95%

@ kituggya

Köszönöm a terjedelmes választ. Egy részletet kiemelnék az írásodból ami nagyon jól felfedi az MLM rendszerek szélhámosságát.

"Ők már ismernek téged, tudják hogy milyen van, van egy képük rólad, amibe valószínűleg nem fér bele az MLM. Az ismerősök valószínűleg csak akkor fognak majd megkeresni téged, amikor látják, hogy sok idő múlva se buktál még bele."

Erről eszembe jut az a nagy sztár hálózatépítő házaspár aki hatalmas sikereket ért el, és szent grálként hordozták őket körbe. A történetbe annyi a csavar hogy ennek a párnak már azelőtt sikeres autó és ékszer kereskedő cége volt, mielőtt bekerültek volna az MLM világába. Tipikusan olyan emberek akik bármilyen üzlethez nyúltak volna azt sikerre tudták volna vinni.

Az emberek pedig bennük hittek. Nem a termékben, nem a cégben vagy az üzletépítési modellben. Ők saját magukkal adták el a dolgot, hiszen ők a menő vállalkozó pár, hát ki ne hinné el hogy amire ők azt mondják hogy tuti az nem tuti?

Ez ugyan az a sztori, hogy az informatika is tuti biznisz, még sem lesz mindenkiből Steve Jobs.

Az MLM-ben pedig pont azt a hazugságot akarja eladni hogy te is lehetsz Steve Jobs. Akkor is ha előtte egész életedben csak egy gyárban hajtottad be a csavarokat...

2020. nov. 24. 14:03
 36/332 anonim ***** válasza:
81%
35: 10pontos! :-)
2020. nov. 24. 14:14
 37/332 anonim ***** válasza:
70%

"Erről eszembe jut az a nagy sztár hálózatépítő házaspár aki hatalmas sikereket ért el, és szent grálként hordozták őket körbe. A történetbe annyi a csavar hogy ennek a párnak már azelőtt sikeres autó és ékszer kereskedő cége volt, mielőtt bekerültek volna az MLM világába. Tipikusan olyan emberek akik bármilyen üzlethez nyúltak volna azt sikerre tudták volna vinni."

A hirnév pénzre váltásához MLM sem kell. Tudod, hogy hány ember él pusztán abból, hogy a környezetük elhiszi, hogy pénzt tudnak csinálni? Ehhez az esetek nagy részében pénz sem kell, csak a hit, egy idő után pedig a hívők önbeteljesítő jóslatként összeadják a pénzt is.

Az MLM ezt az egyébként működő modellt emeli annyiban magasabb szintre, hogy a sztár guru már körbejárni sem hajlandó, ezt a feladatot hálózat építés címen fillérekért outsource-szolja :)

2020. nov. 24. 14:20
 38/332 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem nem kellene annyira a végletekben gondolkozni. Az emberek nagy része nem is akar Steve Jobs lenni. El sem tudja képzelni magát Steve Jobs-ként. Legfeljebb pár pillanatnyi álmodozás erejéig.

Egy gyári munkásnak hiába is mondanám, hogy gyere, megmutatom hogyan kell havi 10 millió forintot keresni. De azt simán el tudja képzelni, hogy kereshet mondjuk havi 200.000 forintot. Én sem azt tűztem ki célnak, hogy multimilliárdos leszek az MLMből. Kitűztem egy reális összeget, átrágtam magamat a marketing terven, megnéztem azokat akik már elérték, meghatároztam hozzá egy időtartamot és belevágtam.

A csapatunkban is többen vannak, akik nem is akarnak a jelenlegi szintjüknél többet. Van aki csak azért épített csapatot, hogy a havi vitaminjai ingyen kijöjjenek, van aki jövedelemkiegészítés miatt, van aki egy átlag fizetést vesz ki belőle.

Talán abból adódhat a félreértés, hogy amikor egy MLM előadást végig néznek, vagy végig ülnek, ahol elhangznak a kisebb és a nagyon nagy kereseti lehetőségek is, a legtöbb ember annyira emlékszik belőle, hogy volt ott egy fickó, aki azt ordította, hogy aki itt van, abból mindenkiből multimilliomos lesz.

Mi például a rendezvényeken a magasabb összegeket nem is szoktuk elmondani. Semmi értelme. Főleg, hogy a tagok csak nagyon kis része csatlakozik a kereseti lehetőség miatt. A 4000 tagunkból talán ha 10 olyan van, aki az üzleti lehetőség miatt csatlakozott. A többiek mind a termékek miatt léptek be és csak később kezdtek dolgozni is.

2020. nov. 24. 15:04
 39/332 anonim ***** válasza:
93%
Én konkrétan az egyik egy mlm cég saját weboldalán láttam egy ilyen levezetést hogy hogy érheted el egy év alatt a 15 milliós kifizetést. Ez már nem volt hozzátéve, de gyors matekkal kiszámolható hogy durva becslésekkel 4ezer embernek kell lenni ehhez a downline-odba, akik mind megvették legalább az 50ezer forintos indulócsomagot. Ez egyébként azt jelentené hogy a downlineod behoztott a cégnek 200 millió ft bevételt. Ebből te megkapsz 15 milliót. Ez aztán megéri. Nekik.
2020. nov. 24. 15:10
 40/332 anonim ***** válasza:
83%

#39: még vagy 15 éve az egyik kollégám MLM útjára lépett, és ő is jött az ennyi értékesítés, annyi haszon, amannyi neked dolgozó üzletkötő történettel.

Az egyik kolléga a fél előadás alatt keményen jegyzetelt, majd a végén felvázolta, hogy gyakorlatilag a mi 8 fős csoportunk akkor lenne működőképes, ha olyan 10 millió embert szerveznénk be, de akkor kérdés lenne, hogy ki venné a termékeket, hiszen az országban már mindenki az üzletkötőnk lenne...

Haja, sose mutass ilyen terveket egy matematikusnak, aki pár perc alatt modellt épít arra nézve, hogy az emlegetett bevételi számok hogyan alakulnának ;)

2020. nov. 24. 15:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!