Érdekes helyzet egy munkahelyen, ha diplomás emberek főállásra 140-150 nettót kapnak, a takarítónő meg 4 órásra 80 nettót?
Tehát ha a takarítónő főállásban jönne 8 órában, megkapná a 160 nettót.
És 8 elemi kell a munkához (de még az is felesleges, annyit kell tudnia hogy aláírja a jelenlétit)
A diplomások meg ennek megfelelő munkakörben akár pénzügyi számviteli felelősséggel, jogszabályok naprakész ismeretével kapják a 140-150 nettót.
Hát érdekes! Ezeket a munkahelyeket és pályákat kéne egy egyetemi nyílt napon bemutatni! Érdemes tanulni! Hogy aztán diplomával ne keress még annyit se , mint más a 8 elemivel!
Itt a példa!
"Segítek neked kérdező! ;)"
Én meg segítek neked mert úgy tűnik az alapkérdést se sikerült felfogni 9 oldalnyi hozzászólás után sem...
A gyenge gyökerek kedvéért: továbbra sem az a kérdés és soha nem is az volt a kérdés MÁSHOL mennyit adnak egy takarítónak.
Hanem hogy ITT , vagyis ITT ÉS NEM MÁSHOL mennyit adnak.
Ez a kérdés. Ez és nem más.
Már az eredeti kérdés is ez volt, tudod 9 oldallal ezelőtt!!
De hát mi azt nem tudjuk, hogy hol van neked az ITT, hogy hol dolgozol.
Ha tudnánk, esetleg ki tudnánk találni, hogy miért más a te munkahelyed, mint más helyek.
Khm...
a kérdés amőbák kedvéért:
"Érdekes helyzet egy munkahelyen, ha diplomás emberek főállásra 140-150 nettót kapnak, a takarítónő meg 4 órásra 80 nettót?"
ennyi. Ennyi és nem több.
Értelemszerűen AZONOS MUNKAHELY. Evidens.
Akkor a kérdésre válaszolva:
Nem érdekes.
Én 19 éves vagyok és pék a szakmám dolgozom mellete estin érettségizek
Pályakezdőként kerestem 170ezret kb pár ezettel azért többet
Most 1 év után emelték az béremet is és úgy 220ezret keresek egy kissebb vidéki városban
Szerintem nem.fer hogy tanult diplomás ember 140-150 nettót kap
Ja és én is nettóba írtam le a keresetemet és napi 8 órában
Szerintem korrekt, ha pályakezdőként (ha az vagy) 150-160 a nettód. Sehol sincs kolbászból a kerítés. Én 8 ÁLTALÁNOSSAL, amikor még csak az volt meg, felvettek több céghez is, ahol 140-150 volt a nettó, 8 órában. Na de ott ki is folyt a szemed, annyi munka volt, és nem papírlap másolás, hanem kőkemény betonozás, alap ásás, festés.
Ott haltál volna meg.
Én szivesen elüldögélnék egy légkondis irodai székben napi 8 órát..
Plusz azt se felejtsd ki, hogy egy diplomás munka után még el tud menni kisebb munkákat végezni, magyarul fusizni, de egy kemény fizikai munkás örül ha megfürdik és hazamehet végre a hideg lakásba. Vagy ott a túlóra lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!