Érdekes helyzet egy munkahelyen, ha diplomás emberek főállásra 140-150 nettót kapnak, a takarítónő meg 4 órásra 80 nettót?
Tehát ha a takarítónő főállásban jönne 8 órában, megkapná a 160 nettót.
És 8 elemi kell a munkához (de még az is felesleges, annyit kell tudnia hogy aláírja a jelenlétit)
A diplomások meg ennek megfelelő munkakörben akár pénzügyi számviteli felelősséggel, jogszabályok naprakész ismeretével kapják a 140-150 nettót.
Hát érdekes! Ezeket a munkahelyeket és pályákat kéne egy egyetemi nyílt napon bemutatni! Érdemes tanulni! Hogy aztán diplomával ne keress még annyit se , mint más a 8 elemivel!
Itt a példa!
"munkája túl van arazva."
És ha elküldöd találsz bárkit is a helyére ? nem találsz. 100 alatt szóba se áll az intézménnyel senki.
így ha ez a takarító netán elmegy könnyen lehet hogy az utód nem ennyit, még többet kap majd.
Mi a kérdés?
Csak dühöngeni jöttél ide?
én nem látok semmiféle dühöngést. Te látsz? Hol? Mutasd már meg.
Én csak nyers objektív számokat látok semmi többet.
Ne én legyek már azért a hibás mert leírom hogy 8 elemivel többet kap valaki padlót nyalva, mint akár phd doktorival...
"Aki phd doktorival kevesebbet keres mint egy takarító az meg is érdemli."+
És miért ÉRDEMLI MEG? magyarázd már el mert én nem értem!
Mondjuk azért annyit nem ártana tudni hogy doktorival kb az egyetemek az egyetlen szóba jöhető munkáltatók.Ott meg kötött a bértábla.
Így szegény phd-s hallgatónk mit tehet? elmegy egy egyetemre. máshova hova (már ha használni akarja a doktoriját.....) és ott mennyi lesz a bér? Szabott... annyi. Még 150 se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!