Érdekes helyzet egy munkahelyen, ha diplomás emberek főállásra 140-150 nettót kapnak, a takarítónő meg 4 órásra 80 nettót?
Tehát ha a takarítónő főállásban jönne 8 órában, megkapná a 160 nettót.
És 8 elemi kell a munkához (de még az is felesleges, annyit kell tudnia hogy aláírja a jelenlétit)
A diplomások meg ennek megfelelő munkakörben akár pénzügyi számviteli felelősséggel, jogszabályok naprakész ismeretével kapják a 140-150 nettót.
Hát érdekes! Ezeket a munkahelyeket és pályákat kéne egy egyetemi nyílt napon bemutatni! Érdemes tanulni! Hogy aztán diplomával ne keress még annyit se , mint más a 8 elemivel!
Itt a példa!
Egyrészt a 4 órás munka nem 8 órás, így kár összehasonlítani, hiszen részmunkaidőre eleve nehezebb munkavállalót találni, mint teljes állásra.
Másrészt piacgazdaság van. Ha kevesen jelentkeznek egy munkakörre, akkor ott nő a bér. Ha sokan akkor meg csökken. Sok diplomás van, de kevés olyan aki hajlandó takarítani. Ezért a bérversenyben ők jobban állnak.
Ha neked diplomád van, bizonyára átlátod ezt az egyszerű közgazdaságtani összefüggést. XD
#23 akkor a tanárok, óvónők dajkák, gyógypedagógusok és ápolónő azért kapnak olyan hitvány fizetést mert olyan sokan lennének a szakmában? Pedig én ezekről azt hallottam, hogy mindegyikben nagy hiány van.
Hogy is van ez akkor, meséld már el nekem diplomás embernek ezt a közgazdaságtani összefüggést.
Amilyen közgazdaságtani összefüggésre te gondoltál az csak azoknál a munkaköröknél igazak amelyek bevételt termelnek mint pl. az informatikusok. De a tanárok és az ápolók sose foglak pénzt behozni az államnak ez csak kiadás számukra, holott mindkét szakma fontosabb és felelősségteljesen mint az informatikusé.
" Ha kevesen jelentkeznek egy munkakörre, akkor ott nő a bér."
Akkor áruld már el miért nincs a tanári bér az EGEKBEN lévén hatalmas hiány van belőlük és lasszóval kergetik őket csak legyen valaki? nem 1 helyre 10en jönnek, hanem 10 helyre 1 ember??
Akkor miért nincs a bérük az egekben?
Na? Kedves közgazdász úr? Várom a kifejtést!
És ugyanez a kérdés az óvónők orvosok ápolók szoc munkások stb kapcsán.
Bazsi, Bazsi,
kellene valami új téma, mert ez megint átlátszó lett...
Értelmes gazdasági diplomás ember egyszerűen nem vállalja el ennyiért és kész
#27: Lehet, bár #25-ben amit és ahogy ír, nekem nagyon annak tűnik, de mindegy is, valamelyik idióta írja a szokásos hülyeségét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!