Érdekes helyzet egy munkahelyen, ha diplomás emberek főállásra 140-150 nettót kapnak, a takarítónő meg 4 órásra 80 nettót?
Tehát ha a takarítónő főállásban jönne 8 órában, megkapná a 160 nettót.
És 8 elemi kell a munkához (de még az is felesleges, annyit kell tudnia hogy aláírja a jelenlétit)
A diplomások meg ennek megfelelő munkakörben akár pénzügyi számviteli felelősséggel, jogszabályok naprakész ismeretével kapják a 140-150 nettót.
Hát érdekes! Ezeket a munkahelyeket és pályákat kéne egy egyetemi nyílt napon bemutatni! Érdemes tanulni! Hogy aztán diplomával ne keress még annyit se , mint más a 8 elemivel!
Itt a példa!
"Az olyan szakmai tudás, ami sok pénzt hoz a munkáltatódnak, az igen, függetlenül a szakmától."
Egy tanár egy kutató soha egy FILLÉRT sem hoz és nem is hozott a munkáltatónak... akkor (pl. ) egy tanár keressen nulla forintot? Hát kérem hasznot nem hoz az ebadtája csak kéri a pénzt! Irány a Gulágra! Szemét értelmiség! Tisztes munkás-paraszt kormányunkban nem kellenek ilyen semmirekellők!
Így gondoltad?
Te egyebkent normalis vagy?
Egy pszichologus rad ferne.
Mar tuti, hogy a gyk embere, a cel a "forgalom" generaplasa.
Ez a "kerdes" valojaban nem is kerdes, csak megallapit valamit, ami ot allitolag duhiti.
Erdekes, lehet a "kerdest" jelenteni pont ilyen cimszoval, hogy nem derul ki, mi is a kerdes.
Es megsem torlik, pedig szembemegy a szabalyzattal.
Nekem meg tobb szabalyos kerdesemet es valaszomat toroltek mar.
"Nekem meg tobb szabalyos kerdesemet es valaszomat toroltek mar."
Tegyél panaszt a modik ellen. Akadály?
Kérdező miért nem váltasz magániskolára?
Miért?
Ezek szerint még ott annyit sem kapnál, de ha ez a helyzet akkor el kell fogadnod hogy ennyit ér a munkád még így is túl vagy árazva az államnál
"még így is túl vagy árazva az államnál"
Khm. Hol írtam hogy én állami helyen vagyok?
Idézd már be.... nem államiban vagyok. Én már bizony itt vagyok a "magánban"
" de volt egyáltalán valaha 8 elemi? "
Ha már itt tartunk és ennyire kötözködni akarsz sem 8 sem 6 elemi nem volt, 4 volt az "elemi" és ahhoz képest többlet volt a 6 vagy a 8, de az már nem elemi volt.
De nem ez a lényeg mai szemmel nézve akinek 8 általánosa van csak és más semmi, az funkcionális analfabéta.
#39:
A funkcionális analfabéta azt jelenti, hogy nem tud írott szöveget értelmezni, sem létrehozni.
Akinek 8 általános iskolai osztály végzettsége van, az ha jól tanult tisztában van az alapvető természettudományos tényekkel, van alap műveltségi tudása, ír-olvas folyékonyan. Ez a szint sajnos több főiskolát végzett embernél sincs meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!