Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért baj, ha nem akarok...

Miért baj, ha nem akarok akármilyen nyári munkát elvállalni?21/L

Figyelt kérdés
Végeztem a vizsgáimmal, szóval most szeptemberig tulajdonképpen semmi dolgom. Én szívesen elmennék addig dolgozni, de azért akármit, akárhol, akárkikkel nem szeretnék. Vidéken élünk és itt nincsen sok lehetőség, nyilván kevés a cég is, itt nincsen turizmus, nincsenek diákszövetkezetek sem stb., szóval nem úgy működik mint egy nagyvárosban. Már mezőgazdasági munkákat sem igazán szoktak hirdetni, meg vannak a bejáratott brigádok (kb. a közmunkások szoktak menni, illetve a helyi cigányok) és már eleve kevés is az ilyen munka. Az önkormányzatnál szokott lenni nyári diákmunka, de 90%-ban középiskolások járnak csak és kiküldik őket a közmunkásokkal együtt gazolni, szemetet szedni stb. és valami jelképes összeget kapnak csak (a munka végén kapnak enni-inni, vetítenek nekik egy filmet és úgy gondolják, hogy akkor ezzel vannak kifizetve). Ezen kívül még apukám munkahelyére lehet menni pl. matricát ragasztani vagy üvegeket törölgetni napi 1000 forintért, az egyik helyi szociális intézmény dolgozóival (mozgássérültek, értelmi fogyatékosok stb.) együtt. Ezek közül nekem igazából egyik sem szimpatikus, és ha csak ilyen lehetőségeim vannak, akkor már inkább elfoglalom magam valamivel. Viszont a családnak ez nem tetszik, mert ennyi idősen már lehetne dolgozni, a testvéreim és az unokatestvéreim is dolgoztak (csak nekik mondjuk volt normális munkájuk...), jól jön a tapasztalat stb., de ők sem tudnak jobbat mondani ezeknél, szóval nem is értem őket.
2020. jún. 1. 17:25
 71/118 anonim ***** válasza:
66%
Mi a garancia arra, hogy később majd elmész dolgozni, ha már most, kvázi tét nélkül, vesztenivaló nélkül se mész el?
2020. jún. 1. 23:33
 72/118 anonim ***** válasza:
77%
Nem akarlak elkeseríteni, de 0 céllal pont ugyan így fog hozzáállni a dolgokhoz végzés után is. Mostbúgyis sok időd lesz, találd ki, hogy mihez akarsz kezdeni magaddal diploma után és nézd meg, hogy ehez mit kell tenned. Szeptembertől pedig menj gyakorlatra mert tényleg sehol nem fognak alkalmazni.
2020. jún. 1. 23:36
 73/118 A kérdező kommentje:

Garancia az ég világon semmire nincsen. Viszont nem itt, a semmi közepén, tervezem leélni a hátralévő életemet ragasztgatva meg sepregetve....

Szeptembertől nem fogok tudni elmenni gyakorlatra, mert nappali tagozaton tanulok és az órák mellett nem lesz rá időm, hogy dolgozzak. Eddig is minden hétköznap voltak óráim és már most látom, hogy ez a következő féléveimben is pont ugyanígy lesz.

2020. jún. 1. 23:51
 74/118 anonim ***** válasza:
65%
A szüleid örülhetnek neked. :D
2020. jún. 1. 23:53
 75/118 A kérdező kommentje:
Örülnek is :)
2020. jún. 1. 23:54
 76/118 A kérdező kommentje:
Egyébként egyáltalán nem utasítom el élből, amit nem én gondolok. Viszont nem vagyok hajlandó olyasmire, aminek az értelméről, hasznáról vagy bármilyen pozitívumáról nem vagyok meggyőzve és semmilyen meggyőző érvet nem hallottam a fent említett munkákkal kapcsolatban.
2020. jún. 2. 00:05
 77/118 anonim ***** válasza:
53%
A kérdező nem akar dolgozni, motivációja a béka színvonala alatt van, ez egyszerűen ennyi... Csak azt nem értem, hogy miért a gyakori olvasóitól várja, hogy megindokolják, miért is nem akar dolgozni...
2020. jún. 2. 05:58
 78/118 anonim ***** válasza:
32%

ELTE, olasz-angol tanár, gyakorlatokkal, van idő dolgozni.

PPKE bionika, kötelező kutatással, van idő dolgozni.

SE ápoló, van idő dolgozni.

Ők a lányom legközelebbi barátai.

2020. jún. 2. 06:16
 79/118 A kérdező kommentje:
És mikor, hány órát dolgoznak egy héten? Csak kíváncsiságból, mert én tudom, hogy nekem miért nincs időm dolgozni.
2020. jún. 2. 11:25
 80/118 anonim ***** válasza:
95%

Változó, az ápoló pl nálam dolgozik, ő heti 20 órás. Aki tanít maszekban, annak is van 3-4 állandó tanítványa, 1,5 órás órákat ad, egyszer, kétszer egy héten, változó, melyiknek mennyit (vele lakik a lányom albiban, ezért tudom).

Lányom is dolgozik, neki mákja volt, annyi a kikötés, hogy minimum 20, max 40 óra lehet és bármikor, hétfőtől vasárnapig.

De nekem fura, hogy már most látod az órarendedet, azért három egyetemista mellett (és magam is pár éve fejeztem be az utolsó egyetemet) pontosan tudom, hogy sokszor még szeptemberbn sem tudják, mi indul, nemhogy melyik óra mikor lesz.

2020. jún. 2. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!