Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért baj, ha nem akarok...

Miért baj, ha nem akarok akármilyen nyári munkát elvállalni?21/L

Figyelt kérdés
Végeztem a vizsgáimmal, szóval most szeptemberig tulajdonképpen semmi dolgom. Én szívesen elmennék addig dolgozni, de azért akármit, akárhol, akárkikkel nem szeretnék. Vidéken élünk és itt nincsen sok lehetőség, nyilván kevés a cég is, itt nincsen turizmus, nincsenek diákszövetkezetek sem stb., szóval nem úgy működik mint egy nagyvárosban. Már mezőgazdasági munkákat sem igazán szoktak hirdetni, meg vannak a bejáratott brigádok (kb. a közmunkások szoktak menni, illetve a helyi cigányok) és már eleve kevés is az ilyen munka. Az önkormányzatnál szokott lenni nyári diákmunka, de 90%-ban középiskolások járnak csak és kiküldik őket a közmunkásokkal együtt gazolni, szemetet szedni stb. és valami jelképes összeget kapnak csak (a munka végén kapnak enni-inni, vetítenek nekik egy filmet és úgy gondolják, hogy akkor ezzel vannak kifizetve). Ezen kívül még apukám munkahelyére lehet menni pl. matricát ragasztani vagy üvegeket törölgetni napi 1000 forintért, az egyik helyi szociális intézmény dolgozóival (mozgássérültek, értelmi fogyatékosok stb.) együtt. Ezek közül nekem igazából egyik sem szimpatikus, és ha csak ilyen lehetőségeim vannak, akkor már inkább elfoglalom magam valamivel. Viszont a családnak ez nem tetszik, mert ennyi idősen már lehetne dolgozni, a testvéreim és az unokatestvéreim is dolgoztak (csak nekik mondjuk volt normális munkájuk...), jól jön a tapasztalat stb., de ők sem tudnak jobbat mondani ezeknél, szóval nem is értem őket.
2020. jún. 1. 17:25
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/118 anonim ***** válasza:
73%

"Miért baj, ha nem akarok akármilyen nyári munkát elvállalni?21/L"

"Viszont a családnak ez nem tetszik, mert ennyi idősen már lehetne dolgozni"

1. 21 évesen már terhes nekik az eltartásod, és mivel semmi hajlandóságot nem látnak benned afelé, hogy elmenj dolgozni, ezért toszogatnak.

2. Még ha meg is tehetik, hogy kényelmesen eltartanak egy ingyenélőt, tudják hogy mennyire előnyös, ha lesz némi tapasztalatod a munka világában, mire kikerülsz az iskolapadból, és a két lábadon kell megállnod.

10 oldalon keresztül ezt magyarázzuk, mit nem ért a Kisasszony? Te akarsz meggyőzni minket, hogy márpedig nincs szükség diákmunkára, de ha te ennyire határozottan tudod ezt, miért kérdezed? Ha meg kérdezel, akkor fogadd el a te gondolatoddal ellentétes válaszokat is. Látszik, hogy élettapasztalatod nulla, azt se fogod tudni hogy viselkedj majd egy állásinterjún, mikor odakerülsz. Tudom, most azt hiszed, hogy majd mindenkit megveszel kilóra a bölcsészdiplomáddal, de nem így lesz. Ezt diákmunkán remekül tudnád például gyakorolni. Másrészt, tanulva az esetből, hogy ha júniusban kezdesz el keresgélni, akkor tényleg csak az alja munka marad. Ahogy azt most is megtapasztalhattad. Legkésőbb januárban kell jelentkezni, hogy viszonylag jó helyet találj, de majd jövőre okosabb leszel. Csak az a baj, hogy neked semmi se lenne jó. De akkor mondd meg nekem, mi az a munka, amit szívesen végeznél? Lehet tudunk segíteni!

2020. jún. 2. 16:29
 112/118 A kérdező kommentje:
Ha 600x írjátok le, hogy mert én a nagy bölcsészdiplomámra verem a mellemet, akkor sem lesz igaz.... Nem, nem fogom tudni, hogy hogyan kell viselkedni egy állásinterjún, de ezen az sem változtatna, ha elmennék túrni a földet a nyáron. Nem is júniusban kezd el az ember keresgélni pl. az egyetem városában szívesen dolgoztam volna már az első évtől kezdve, de nem volt rá lehetőségem. Itt pedig elkezdhetem keresgélni a semmit januárban, mert a semmi az júniusban és januárban is pont ugyanaz, semmi.
2020. jún. 2. 16:35
 113/118 A kérdező kommentje:
Akármilyen irodai munkának örülnék.
2020. jún. 2. 16:38
 114/118 A kérdező kommentje:
Mármint, ahol ténylegesen kell is csinálni valamit és nem csak leültetnek egy sarokba, hogy ne legyél láb alatt.
2020. jún. 2. 16:41
 115/118 anonim ***** válasza:
97%

Melyik városban laksz?

Tény, hogy a lehető legszerencsétlenebb időszakban kezdtél el keresgélni (gondolom hallottál a vírushelyzetről és annak gazdasági következményeiről), és épp ezért nem nagyon teheti meg az ember, hogy válogat. Sok irodista most megy vissza dolgozni, de sok ismerős cég még nyáron is tartja a home office-t, a még meglévő cégek örülnek, ha nem kellett bezárniuk, nem sok esélyt látok, hogy sikerül pont irodai munkát találnod, max ha nagyon szerencséd van.

2020. jún. 2. 16:45
 116/118 A kérdező kommentje:
Dombóvár mellett lakunk, ha ez így mond valamit.
2020. jún. 2. 16:48
 117/118 anonim ***** válasza:
59%
Remélem a szüleidet hallgatni egész nyáron, meg ezen hőbörögni nem lesz monoton.
2020. jún. 2. 20:46
 118/118 anonim ***** válasza:
Na mi lett? Dolgozol már?
2020. jún. 30. 00:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.