Most hogy megint szaftos éhbérekért kell dolgozni megint elvándorlási hullám lesz?
Felszaladt bérek.... az ezres órabér volt a nagy felszaladás?
Mondjuk abból legalább már nem kellett minőségi éhezni szobát bérelve, végülis ez si valami.
8 nmes szobát bérelek... ígyis úgy élek mint egy elítélt rab kb...
kapitalizmus rulez!
Nézd, kedves kérdezőm, akkor menj oda, ahol jobbnak gondolod. Én is folyamatosan gondolkodom, hogyan juthatnék előre. Egyelőre elégedett vagyok. 0-ról indultam, siránkozás helyett inkább szakmát és nyelvet tanultam, dolgoztam, most meg is fizetik a munkám. Tudok bérelni egyedül lakást a fővárosban, a fizetésem felét simán félreteszem minden hónapban, pedig nem száraz kenyéren és vízen élek. A tervek szerint jövőre meglesz a zsé egy budapesti lakásra pedig pár évem van még a 3. X-ig. Persze, könnyebb, ha valaki kap a szüleitől egy lakást indulónak, de anélkül is van élet.
Ez a siránkozás, hogy máshol mindenhol jobb, csak itt szar, borzasztó egybites gondolkodás. Gyári melós ismerőseim se keresnek nettó 200 alatt vidéken (inkább 300), pedig ők se születtek Einsteinek. Aláírom, hogy nyugatabbra, magasabb színvonalon lehet élni, ezzel nem is vitatkozom, de határozott véleményem az, hogy akinek 0-nál több esze van, az itthon sem éhezik egyáltalán. Ha neked ennél kevesebb van, akkor inkább ezen kellene először javítani és utána követelni a nagy fizetéseket. Pár országgal keletebbre még a szobára sem lenne pénzed ennyi ésszel, szóval nem is vagy olyan rossz helyzetben.
Ja, és nem vagyok informatikus/programozó, még mielőtt hozzámvágnád, hogy nem tanulhat mindenki annak.
Én a hirtelen bedöntött életszínvonal miatt panaszkodom...
De semmi baj, csinálják csak, majd elmegyek bűnözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!