Álláskeresők, akik már a koronavírus előtt is
munkanélküliek voltatok, hogy viselitek a jelenlegi
helyzetet?
Figyelt kérdés
Már fél éve keresek aktívan állást. A koronavírus előtt se voltam könnyű helyzetben az álláskeresés során, de legalább a korlátozások előtt hívtak interjúkra.
Jelenleg viszont alig van olyan hirdetés, amire jelentkezni tudnék, amire pedig jelentkezek többnyire semmi visszajelzést nem kapok.
Én sem bízom már az interjúkban. Annyi félén voltam, köztük a végén már 8 általánost igénylő betanított munkára is jelentkeztem, holott magasabb képzettségem volt, ráadásul épp azon a szakmán belül, ami a cég profilja volt. Másnap kaptam választ: A szokásos "köszönjük, nem önre esett a választás". Utána még hosszú hónapokig hirdették, egyre több felületen. És ez csak egyetlen példa volt a számtalan közül. No, innentől én már azt sem hiszem el, ha kérdeznek..:(
2020. ápr. 22. 21:16
22/44 anonim válasza:
Egy hónapig keresgéltem, de semmi. Az albim tulaja csak legyintget, hogy pfff Budapesten biztos találok munkát... Hát nem. Én is jelentkeztem már mindenre, ami nem olyan diplomát/végzettséget kér ami nekem nincs, ami nem igényel minimum 3-5 év tapasztalatot és stb. Pontosan nem tudom hány helyen próbálkoztam, 30 után már nem számoltam az elküldött emaileket. Konkrétan egyik helyről sem érkezett reakció. Most tartok ott, hogy inkább igényelem a munkanélkülit.. eddig reménykedtem, hogy lesz meló, de a félretett pénz se tart örökké.
2020. ápr. 25. 01:18
23/44 anonim válasza:
#22: A kettő nem zárja ki egymást. A munkanélküli járadék mellett is keresheted tovább az állást.
2020. ápr. 25. 10:01
24/44 anonim válasza:
Úgy is lesz, csak eddig nem akartam igénybe venni mert annyira bíztam benne hogy lesz másik munka. Csak aztán nem így lett :'D
2020. ápr. 25. 15:24
25/44 anonim válasza:
Csak a logikát nem látom benne. Ha beregisztráltál kapod a munkanélküli ellátást, tehát valamennyi jövedelmed folyik be. Ha találsz állást, abban a pillanatban szünetel a folyósítása. Ezzel nincs veszítenivalód, azzal már inkább, ha igénybe sem veszed. Lehet, hogy túl optimista voltál?!
2020. ápr. 25. 18:11
26/44 anonim válasza:
Az voltam. Én is úgy álltam hozzá, hogy Budapesten vagyok, bIzToS tAlÁlOk MuNkÁt, sőt, azt gondoltam, hogy az áprilist már egy új melóhelyen kezdem meg, mert hogy eddig is hamar tudtam váltani. Saját kárán tanul az ember. :D
2020. ápr. 25. 18:27
27/44 A kérdező kommentje:
Én is azt hittem, hogy Bp-en könnyebben találok állást, de sajnos nem így van. Már év eleje óta mondogatom magamnak, hogy na a következő hónaptól már lesz állásom, de nem, aztán jött ez a vírus...
Egyébként, aki nem tudná, ha lejárt a 3 hónap álláskeresési járadék, meg lehet igényelni a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, ami kemény 22.800 Ft. Nem sok, de jobb mint a semmi. Ezt is véletlenül tudtam meg, a munkaügyiben nem szóltak róla. Már 2 hónapja kaphatnám, ha időben megtudom.
2020. ápr. 25. 18:46
28/44 anonim válasza:
azt a 22800at en peldaul nemis kapok mert parom van es szerintuk igy nem jar.
Szajha egy kormanyrendelet
2020. ápr. 28. 07:55
29/44 A kérdező kommentje:
Tényleg nem adják meg mindenkinek sajnos..
Én tegnap adtam be a kérelmet, de még azt is le kellett írni, h hány Ft van a bankszámlákon. Van ott némi tartalékom, lehet, h ezért én se kapom meg a segélyt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!