Hogy találok gyorsan munkát? Turizmusban dolgoztam a jelenlegi helyzet miatt elvesztettem az állásomat mi tévő legyek most?
Segítsetek kérlek!
Természetesen először a boltokban próbálkoztam majd a raktári munkáknál és takarítói állásoknál.
Eddig sikertelenül, ugyan is semmi tapasztalatom nincs ezeken a területeken így elküldtek mindenhonnan.
Kérlek segítsetek, hol keressek? Kétségbe vagyok esve! Tudom, hogy sokan vannak ebben a helyzetben, ti hol találtatok munkát?
Lidl,Tesco stb helyekre már mind beküldtem az önéletrajzomat, volt ahova személyesen is bementem. Sehol nem akartak alkalmazni.
Mit gondoltok hol lehet még megpróbálni?
"Turizmusban dolgoztam a jelenlegi helyzet miatt elvesztettem az állásomat"
Menj be a Munkaügyi központba a kilépő papírjaiddal és kérj álláskeresési támogatást - már ha be voltál jelentve és van legalább 360 nap biztosítotti jogviszonyod.
Ha nem voltál bejelentve, akkor bizony baj van, de erre korábban kellett volna gondolni.
Mondjuk azt sem írtad, az ország mely részén keresel munkát, de én a helyedben nem rohangásznék, hanem beadnék egy csomó önéletrajzot. Most ne nagyon reménykedj felvételben, mert áruszállítás, futár, stb-n kívül nem fognak kapkodni a munkavállalókért min. 1 hónapig.
Nem derül ki mit dolgoztál korábban, mihez értesz, mi a szakmád. A turizmus elég sokrétű munkakörökkel jár.
Így nehezebb megfelelőt ajánlani.
Utazási irodában dolgoztam, utazásszervezőként, nem voltam bejelentve....
Budapesten keresek állást
ha nem voltál bejelentve akkor nagy pácban vagy
helyedben elmennék munkaügyre és egy általuk támogatott tanfolyamra mennék új szakmát kitanulni amivel állást is kapsz... Én is közfogos meló alatt tettem le okj-t és most így home office-ban nyomhatom.
Felvétel stopp van már 2 hete a legtöbb helyen.
Március óta 35ezer ember maradt meló nélkül,akik mind mentek árút tölteni,raktárba rohangászni,meg futárkodni.
És ez a szám heti 5ezerrel növekszik így még nagyobb lesz a verseny 1 melóra.
Eddig volt egy raktáros melóra 3-5 jelentkező.
Most van rá 60-90.
Kemény szitu.
De ha 1 teszkóba sem vettek fel ami kb a legallja a közértes szakmáknak fizuban és munkavállaló tiszteletben,akkor sajnos nincs tanácsom.
De sok sikert kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!