Álláskeresők, akik már a koronavírus előtt is
munkanélküliek voltatok, hogy viselitek a jelenlegi
helyzetet?
Figyelt kérdés
Már fél éve keresek aktívan állást. A koronavírus előtt se voltam könnyű helyzetben az álláskeresés során, de legalább a korlátozások előtt hívtak interjúkra.
Jelenleg viszont alig van olyan hirdetés, amire jelentkezni tudnék, amire pedig jelentkezek többnyire semmi visszajelzést nem kapok.
"Igazából a kormányt a drágalátos nyuggereken kívül senki sem érdekli."
Dehogy nem. Biztos lehetsz benne, hogy a haverok, rokonok vállalkozásai meg lesznek mentve. Azok, amiket már a vírus előtt is állami pénzzel pumpáltak.
A nyugdíjjal meg már a következő választásra készülnek. Valójában a nyuggereket is leszarják, csak hát komoly szavazóbázisról beszélünk.
2020. ápr. 20. 13:43
12/44 anonim válasza:
Na akkor az én helyzetem még rózsásnak mondható. 2 munkahely között gondolkodom. Kezdhetnék május 1-gyel. Az egyik egy volt munkahelyem, ahol szerettek. 5 évet voltam ott. Váltottam, de megbántam. Más munkakörbe visszamehetnék. A másik munkahely közelebb van, többet fizet, de maga a terület nem érdekel... Tudom, van aki a hátsóját verné a földhöz örömében, de nem tudom mitévő legyek. Mellette egyetemre járok, nem tudom, hogy melyik meló mellett tudnék jobban tanulni... Kezdek becsavarodni már ettől az egésztől... Nem tudom, milyen érzelmeket váltana ki belőlem, ha visszamennék. Más közvetlen kollégák, más főnök. Ha tudtok mondani vmi jót, meghallgatom! :) Kitartást kívánok mindenkinek a jelenlegi helyzetben... :)
2020. ápr. 20. 17:39
13/44 anonim válasza:
Hiába nem érdekel a terület, de lehet, kellene rá tanulni, pl. új folyamatot, stb. Ez a kérdés, hgoy az egyetem mellett lenne-e időd még foglalkozni a melóval.
2020. ápr. 20. 18:46
14/44 anonim válasza:
Decemberben kezdtem dolgozni a legutóbbi munkahelyemen. Nem volt eddig sok melóhelyem, de ezzel a hellyel úgy éreztem, hogy megütöttem a főnyereményt. Imádtam a munkatársaim, kaptam annyi fizut hogy ne csak létezzek, még akkor is imádtam ott lenni és dolgozni, ha napokon keresztül nyitástól éjfélig bent kellett lennem... Napra pontosan három hónapot voltam ott, aztán jött a korona és az egész bagázst kirúgták és bezárták a helyet. :( Nagyon fáj miatta a lelkem... Azóta folyton nézegetem a netes hirdetéseket, már mindenféle munkára jelentkeztem az árufeltöltőtől kezdve a fordítón át az online ügyfélszolgálatig, de semmi reakció. Eleinte piszkált a párom, hogy keressek intenzívebben, de már belátta, hogy tényleg rengeteg helyre jelentkeztem, az meg már más, hogy sehonnan nem jeleznek vissza.
2020. ápr. 20. 22:21
15/44 anonim válasza:
Én pont a korona vírus közben találtam egy jó melót, fel is vettek, dolgoztam is,nem volt nagy hajtás, mondták is kicsit gyengébb lesz a munka de igazából nem érdekel,így jobban be is tudtam tanulni a dolgokat, pont mikor bele jöttem volna jött a telefon sajnos holnaptól el kell hogy bocsássanak azzal a 2 személyel akivel fel vettek minket, gondolatod mit érezhettem akkor.
2020. ápr. 21. 23:12
16/44 anonim válasza:
Remélem vége lesz ennek a vírusnak, mert aztán kapásból 6 helyre mehetnék, pedig alig van tapasztalatom.
2020. ápr. 21. 23:14
17/44 anonim válasza:
A leépítések eddigi nagy vesztesei az 55 éven felüliek, és az alacsony iskolázottságúak. Tanulni lehet, de fiatalabb senki nem lesz. 55 év felett pedig már a betegségek sem ritkák.
2020. ápr. 22. 06:33
18/44 anonim válasza:
Lassan 1 éve kínlódok szó szerint. Kimondani is rossz. De olyan mintha már évek óta itt tengődnék munka és pénz nélkül diplomával a kezemben. Kétlem hogy majd pont most lesz könnyebb állást találni. Több mint 200 helyre küldtem CV-t, mot. Levelet meg minden szrt. és ennek csak a töredékéről hívtak be az is mind Pest és mind Hivatal azaz közigazgatás ahol törvény szabályozza a fizut is ugye. Profession, CVonline oldalakról visszajelzést sem kaptam. Én igazából bármit csinálnék csak ne értékesítés meg gyár legyen. Bár lehet oda se vennének fel mert túlképzett lennék nekik. Pedig már lassan ott tartok hogy oda jelentkezek.
Utálom magamat és ezt a világot hogy már a megélhetéshez, napi kenyérhez is ismerős kell. Meg tapasztalat. De hogy a fsz-ba ha sehova nem vesznek fel?! :( 23/f
2020. ápr. 22. 16:18
19/44 anonim válasza:
Utolsó: milyen diplomád van?
2020. ápr. 22. 17:24
20/44 anonim válasza:
16:18-as válaszoló vagyok.
Igazságügyi igazgatási szervező diploma. Jogi terület. Alapdiploma, Jogász szakon lehetne vele továbbmenni de nem hiszem hogy azzal előrébb lennék mert túlképzés van belőlük és attól még nem lesz munkatapasztalatom hogy továbbtanulok. Pechemre a köziget és bíróságot tudtommal nem érinti ez a helyzet mivel 99%-ban protekciósok munkahelyei ezek, őket meg nyilván nem küldik el. Lefogadom velem is csak "eljáttszották" az állásinterjúikat csak a látszat kedvéért, holott már megvolt hogy kit vesznek fel. Reménytelen helyzetben vagyok, rohadtul nem látom az alagút végén a fényt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!