Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell nekem könyörögnöm...

Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?

Figyelt kérdés

Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.

24/f

2019. nov. 5. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
100%

70# Szerinted miből él aki munka nélkül van? Nem mindenki veri ám el baromságokra a pénzét. Nyilván a tartalékaimból. És képzeld, takarítónak sem vesznek fel. Nem is csodálom, amikor meglátják a kis tip top ügyvédnő kinézetemet, tudod mit szoktak mondani? Mindenhonnan azt hallom hogy "talál maga jobb helyet" is.

Igen, találok, csak nem vesznek fel.

Már nagyon unom hidd el, de amíg nem vagy ebben a cipőben, nem hiszed el. 197 helyre jelentkeztem, csak egy portálon, a többit nem is számoltam. Baromi jó volna valaki megmondaná hogy mi az oka. Ez van. Jelentkezem, de már meg sem jegyzem hova adtam be pályázatot. Van vagy 4 féle önéletrajzom, senkit nem érdekel hogy létezem. Nem adom fel, de tény, a sírásból mindig felállok. Rendezetten élek, nevelem a gyerekeimet, senki meg nem mondaná hogy a tartalékaimból tengetem az életemet, természetesen a minimálisra véve a ktg.-et. Remélem egyszer valaki túllát azon hogy ez egy kétségbeesett nő, aki mindenáron munkát akar. Elvállaltam 3 műszakosat is, megbeszéltem a gyerekekkel hogy egyedül lesznek éjjel. Visszaszóltam a munkaadónak hogy oké, elvállalom, azt mondta intézi a papírokat és visszaszól. Nem jelentkezett. Ez van. Próbálkozom tovább.

2019. nov. 11. 12:17
 72/82 anonim ***** válasza:
63%

"97 helyre jelentkeztem, csak egy portálon"

Akkor itt tuti hogy veled van a probléma.

Nincs semmi külön képzettségem, vidéki vagyok, utoljára mikor nem volt munkám két helyre küldtem önéletrajzot. Az elsőre ahova behívtak nekem nem volt megfelelő, a második helyen pedig elhelyezkedtem. Kb 1 hónapot voltam munkanélküli.

2019. nov. 11. 12:28
 73/82 anonim ***** válasza:
100%

72# igen, velem van a baj, tudom. Az a baj, hogy munkát szeretnék, és minden szarra bólogatok hogy jó az nekem. Ez gyanús a munkaadóknak. De ilyen vagyok, ezen nem tudok változtatni. Tarthatom én magamat valamire, akkor sem vesznek fel. Ha lejjebb adom, akkor meg azt mondják talál maga jobb helyet is. Voltam munkaközvetítőnél is, jónak tűnő tanácsokat adtak, pl. hogy ne írjam bele az életkoromat. Ezután aztán már tényleg semmi visszajelzést nem kaptam. Az égvilágon mindenhova jelentkeztem már, de ezek szerint senkit nem érdekel.

Suliban is ilyen voltam. Láthatatlan. Amúgy a munkahelyeimen elégedettek voltak velem, ott ki tudok teljesedni, de az ilyen helyzetekben, szerintem nem tudom eladni magam, pedig jó a fellépésem, hatása mégsincs. Nem vagyok egy átlag, azt tudom, attól még nekem is élnem kell valamiből, mint mindenki másnak. Azzal nem vagyok előbbre, hogy mások találnak hamar állást. Mert felveszik őket, engem meg nem. Pedig ugyanazt teszem mint ők, jelentkezem, próbálkozom. Velük is megtörténhet ugyanez mint velem, mint ahogy velem is történt már hogy egyetlen nap alatt találtam új állást.

2019. nov. 11. 12:51
 74/82 A kérdező kommentje:
Azok akik szerencsések az életben nem értem hogy miért kérdőjelezik meg aki nem talál munkát. Annyi válaszok érkeztek már arra hogy miért nem alkalmazzák a pályakezdőket merthogy az nem éri meg nekik betanítani. De amíg nem veszik fel a pályakezdőket pont azért mert nem éri meg nekik addig nem lesz a pályakezdőkből tapasztalt ember mert senki nem ad esélyt a munkára. Ha alkalmaznának cégek pályakezdőt és nem csak a bevétel lenne a fontos hanem a későbbi munkaerő akkor nem lenni ennyi munkanélküli páylakezdő fiatal de amíg a cégek nem gondolkodnak hósszútávon hogy mi lesz 10 év múlva csak azon vannak hogy minél több legyen a bevétel és ezért keresnek tapasztalt szakembert addig munkaerőhiány is lesz mert nem nagyon találnak illetve munkanélküliség is lesz mert nem adnak pályakezdőnek esélyt.
2019. nov. 11. 12:57
 75/82 anonim ***** válasza:
63%

"Nem mindenki veri ám el baromságokra a pénzét. Nyilván a tartalékaimból."

Ahhoz,hogy egy éven keresztül o Ft bevétel nélkül élj kizárólag ebből,azért baromi jól kell keresni.Persze tételezzük föl,hogy van ilyen.Költői kérdés mi történik akkor mikor elfogy a tartalék és továbbra sincs meló? Pár hét alatt éhen halsz....

Nyílván nem. Az ilyen emberkéknek mindig van van vmilyen pénzforrás(szülő,élettárs,különböző alanyi és egyéb jogon járó állami pénzek...stb..stb) a háttérben ami miatt nincs rákényszerülve,hogy dolgozzon.Az az ember aki rá van kényszerülve,hogy dolgozzon,bárhol talál 1-2 héten belül munkát.Állásportálok,emailezés..ugyan már.

Kinyomtatsz egy rakat önéletrajzot és szépen elkezded bejárni a várost és a környező településeket,folyamatosan figyeled a helyi hírdetési szórólapokat,újságokat..stb.Most kíváncsiságból rákerestem pár facebook csoportban a környező álláshirdetésekre. 30km körben kapásból találtam 3-at ahol azonnal lehet kezdeni ha megvan minden végtagod és a saját neved le tudod írni meg 10ig el tudsz számolni ,kb ennyi a kritérium.

2019. nov. 11. 15:33
 76/82 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Látom még mindig nem érted. Tegyük föl végeztél mint villanyszerelő(csak egy fiktív példa, bármi mással helyettesíthető).Az adott szakmában több mint valószínű,hogy önálló SZAKEMBERKÉNT(amire te vágysz) kideb.szottul nem fox tudni elhelyezkedni.(itt a te élő példád) Van egy olyan kifejezés amit úgy hívnak,hogy szamárlétra.Ez annyit jelent,hogy egy villanyszerelő MESTER mellé szépen elmész "csicskának" és az ótvar xarabbnál xarabb melókat te fogod végezni.Amennyiben elég kitartó,ambíciózus,és talpraesett legényke vagy akkor előbb utóbb a szakmai részébe is bele-bele kóstolgatsz,majd pár ÉV után képes leszel önállóan megfelelő GYAKORLATI tapasztalattal is dolgozni.(természetesen addig is dolgozol és van fizetésed).Ezek után nyilván nem lesz probléma ha az álláshírdetés úgy kezdődik,hogy "min. 2-3 gyakorlattal rendelkező,önállóan dolgozni tudó".Sőt megfelelő anyagi háttérrel egy kis vállalkozást is indíthatsz.
2019. nov. 11. 15:45
 77/82 A kérdező kommentje:
És hol lehet találni mert lehet én vagyok a vak de sehol nem találok.
2019. nov. 11. 16:16
 78/82 anonim ***** válasza:
100%

75#

Látom nem világos neked!

Nem vesznek fel olyan munkára amiket mondasz, mert amikor jelentkezek, közlik hogy talál maga jobbat is. Érted? Igen, van olyan munka amit te mondasz, csak oda nem engem keresnek, hanem a 18 éves juliskát, akinek a 160 netto is kánaán a szülőkkel lakva. Nem, ennyiért is elvállalom, mert nincs munkám, pofámba vágták lealázóan :"ennyire nincs munka?"

Úgyhogy légyszíves olyan munkaadót mutass, aki fel is vesz, ne pedig olyat ahol mindig van felvétel, mert azt én is tudom.

Örülj neki hogy van munkád, és ne okolj amiről nem tehetek, ez van.

Nem tudod, mert nem vagy a helyemben.

Nem vagyok már fiatal, volt időm takarékoskodni, pedig nem kerestem jól, csak volt férjem, már ő sincs. Csak a gyerekek.

2019. nov. 11. 16:43
 79/82 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Itt is meg lett kérdezve és privátban is, de se itt se privátban nincs válasz.

Ilyen hozzáállással, hogy nem válaszolsz ne várd, hogy egy kis segítséget is kapj. :)

2019. nov. 11. 17:57
 80/82 anonim ***** válasza:
71%

"Úgyhogy légyszíves olyan munkaadót mutass, aki fel is vesz"

ÉN mutassak? Nekem aztán pont tökmind1,ha még 10 évig otthon ülsz.Ya a kérdésre aztán nem válaszoltál,hogy mi lesz ha kiürül a malacpersely és továbbra sincs meló?

Én az elmúlt 20 évben megfordultam pár helyen az országban,érdekes, mindig ,mindenhol találtam munkát.Tudod miért ? Mivel rá voltam kényszerülve.Se tartalékom nem volt se bármilyen pénzes hátszelem.Hidd el mikor lecsusszan az ember oda,hogy akkor jövőhónaptól nincs mit enni akkor,akkor kifogás és alibigyártás helyett roppant hamar tud munkát találni.. Mindenesetre sok sikert a továbbiakban! :-)

2019. nov. 12. 09:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!