Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?
Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.
24/f
Tanulhatnál valami "értelmes" egyetemi szakot is mellé:
https://www.youtube.com/watch?v=7_d8jW29ws0
De őszintén mondom, neked a legjobb, ha belépsz a hadseregbe, vagy minimum a rendőrségbe - remélhetőleg a fizikumod megvan hozzá, ha már más nincs. Ott nem kell gondolkodni egy bizonyos szint alatt, majd megmondják, hogy mi legyél.
Nekem egyetem, diploma mániám van - de a hozzá való eszem is megvan hozzá. Nem is valami kamuszakon végeztem.
Ezzel, barátom én megkeresek majd' 450 nettót úgy, hogy nem is szakadok bele, nekem ez oké - és még vezetői karrier nem is játszik.
De vannak olyanok, akik erre nem alkalmasak, erre kitűnő példa a kérdező, a maga életfelfogásával meg eszével.
Na, nekik találták ki a sereget, ha egyébként fizikumban meg ott van.
Soha nem éri el azt a kereseti szintet mint én (ha csak nem lesz tábornok, bár a közvélekedéssel ellentétben ezek általában művelt emberek, akár doktori fokozattal), de legalább meg tud élni.
Aham, elvégeztél egy három éves képzést és azonnal bombázzanak állásajánlatokkal a cégek, mi? Tényleg vedd ki a kezed a biliből.
Amikor az első munkahelyemre jelentkeztem, 40 másik helyre is elküldtem a CVmet egyidőben. Egyetlen helyről hívtak vissza, mondjuk oda fel is vettek. Aztán amikor váltani akartam, minden alkalommal legalább fél évet jelentkezgettem, mondjuk akkor már sok esetben én válogattam a cégek között, de ott is volt sok, akik vissza sem jeleztek.
A munkahely nem jár alanyi jogon, meg kell érte küzdeni.
Ezzel egyetértek, én is ezért rühellem a GYIK-es közösséget, nulla, semmi emberek, akik a nulla motivációjukat terjesztik minden szinten, ahelyett, hogy egy sámlira állnának és..
Na de mindegy, mindenki úgy alakítja az életét ahogy akarja :>
Hogy ki hova ír, az meg a saját dolga és nem a tiéd.
VALAKI talán van azon a szinten, hogy a beérkezett válaszok alapján önvizsgálatot tartson, és akár magasabb szintre lépjen ez alapján (nem a válaszok, hanem a tükörbenézés alapján).
Ezért már mondhatjuk úgy, hogy megéri.
Te megint csak a saját frusztrációdat éled itt ki.
Ha te igazgató (vagy bármi hasonló, ami ezt megalapozza) munkakörben akarsz dolgozni, miért nem tanulsz, illetve tanultál azért, hogy ezt elérhesd?
Az gondolom már a te szinteden is nyilvánvaló, hogy nem a takarítónőt vagy a 8 általánosos Mancikát fogják kinevezni bármikor is igazgatónak bárhová.
Ha meg nem érdekel az igazgatói meg ilyen volumenű karrier, akkor minek vered itt magad?
Megmondom: mert neked az ezzel járó magas fizetés is kéne, de úgy, hogy nem teszel ezért semmit.
Ismerem a fajtádat, aki már nyolcadikban az iskolakerítés mellett ivott, meg csesztette a normális embereket, most meg azért sír, mert nem tud megélni.
Na, neked lenne szükséged egy jó nagy tükörbenézésre, nem nekem. Én csak teszem a dolgom amit az eddig felépített pályafutásomra alapozok, miért nem teszed te is a magadét?
@12:14
Biztos létezik az a jelenség is, amit te leírtál, de a világ nem ennyire csak fekete vagy fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!