Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell nekem könyörögnöm...

Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?

Figyelt kérdés

Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.

24/f

2019. nov. 5. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
57%

Tanulhatnál valami "értelmes" egyetemi szakot is mellé:

https://www.youtube.com/watch?v=7_d8jW29ws0

De őszintén mondom, neked a legjobb, ha belépsz a hadseregbe, vagy minimum a rendőrségbe - remélhetőleg a fizikumod megvan hozzá, ha már más nincs. Ott nem kell gondolkodni egy bizonyos szint alatt, majd megmondják, hogy mi legyél.

2019. nov. 5. 11:34
 12/82 anonim ***** válasza:
21%
Tanulhatna normális szakon, meg egyetem. Hagyjuk már. És akkor mi van? Akkor sem lesz 3 éves tapasztalata pályakezdőként. Nektek egyetem, diploma mániátok van? Nevetséges, mindig ezt ajánlgatjátok, mintha a diploma 0 gyakorlattal érne bármit is.
2019. nov. 5. 11:38
 13/82 anonim ***** válasza:
40%

Nekem egyetem, diploma mániám van - de a hozzá való eszem is megvan hozzá. Nem is valami kamuszakon végeztem.

Ezzel, barátom én megkeresek majd' 450 nettót úgy, hogy nem is szakadok bele, nekem ez oké - és még vezetői karrier nem is játszik.

De vannak olyanok, akik erre nem alkalmasak, erre kitűnő példa a kérdező, a maga életfelfogásával meg eszével.

Na, nekik találták ki a sereget, ha egyébként fizikumban meg ott van.

Soha nem éri el azt a kereseti szintet mint én (ha csak nem lesz tábornok, bár a közvélekedéssel ellentétben ezek általában művelt emberek, akár doktori fokozattal), de legalább meg tud élni.

2019. nov. 5. 11:43
 14/82 anonim ***** válasza:
85%

Aham, elvégeztél egy három éves képzést és azonnal bombázzanak állásajánlatokkal a cégek, mi? Tényleg vedd ki a kezed a biliből.

Amikor az első munkahelyemre jelentkeztem, 40 másik helyre is elküldtem a CVmet egyidőben. Egyetlen helyről hívtak vissza, mondjuk oda fel is vettek. Aztán amikor váltani akartam, minden alkalommal legalább fél évet jelentkezgettem, mondjuk akkor már sok esetben én válogattam a cégek között, de ott is volt sok, akik vissza sem jeleztek.

A munkahely nem jár alanyi jogon, meg kell érte küzdeni.

2019. nov. 5. 11:52
 15/82 anonim ***** válasza:
30%

Ezzel egyetértek, én is ezért rühellem a GYIK-es közösséget, nulla, semmi emberek, akik a nulla motivációjukat terjesztik minden szinten, ahelyett, hogy egy sámlira állnának és..

Na de mindegy, mindenki úgy alakítja az életét ahogy akarja :>

Hogy ki hova ír, az meg a saját dolga és nem a tiéd.

VALAKI talán van azon a szinten, hogy a beérkezett válaszok alapján önvizsgálatot tartson, és akár magasabb szintre lépjen ez alapján (nem a válaszok, hanem a tükörbenézés alapján).

Ezért már mondhatjuk úgy, hogy megéri.

2019. nov. 5. 12:03
 16/82 anonim ***** válasza:
13%
Még egy dolog és én lépek. Az hogy valaki egyetemet végezzen felnőttként 500 ezret kell leperkáljon fél évente. Ha nincs keresete, vagy borzasztóan kevés, miből fizesse az egyetemi költségeket? És mi garancia van arra, ha el is végezni nem tudom miből, hogy aztán lesz is munkája? Diákhitel, igen van, de azt miből fizesse? És miből éljen? Nem egy ismerősöm e miatt nem tudta befejezni a tanulmányait mert nyögi a diákhitelt és amíg nem perkálta le nem vehet fel másikat a következő fél évre!
2019. nov. 5. 12:11
 17/82 anonim ***** válasza:
100%

Te megint csak a saját frusztrációdat éled itt ki.

Ha te igazgató (vagy bármi hasonló, ami ezt megalapozza) munkakörben akarsz dolgozni, miért nem tanulsz, illetve tanultál azért, hogy ezt elérhesd?

Az gondolom már a te szinteden is nyilvánvaló, hogy nem a takarítónőt vagy a 8 általánosos Mancikát fogják kinevezni bármikor is igazgatónak bárhová.

Ha meg nem érdekel az igazgatói meg ilyen volumenű karrier, akkor minek vered itt magad?

Megmondom: mert neked az ezzel járó magas fizetés is kéne, de úgy, hogy nem teszel ezért semmit.

Ismerem a fajtádat, aki már nyolcadikban az iskolakerítés mellett ivott, meg csesztette a normális embereket, most meg azért sír, mert nem tud megélni.

Na, neked lenne szükséged egy jó nagy tükörbenézésre, nem nekem. Én csak teszem a dolgom amit az eddig felépített pályafutásomra alapozok, miért nem teszed te is a magadét?

2019. nov. 5. 12:14
 18/82 A kérdező kommentje:
Hát nagyon sok itt a beképzelt meg olyan aki a kérdésre sem válaszol csak a kérdezőt hibáztatják. Miért lennék én a hibás abban hogy a cégvezetők nem alkalmaznak pályakezdőt de nincs kedvem betanított munkásnak elmenni 4 műszakban teli szabályokkal egy gyárba mint egy zombi. Egyszerűen az ember tanul valamit akkor dolgozzon a szakmájában hiszen ahigy sokan mondják itt is hogy tanuld azt amit szeretsz és szeretnél benne dolgozni és nem gyomorgörccsel bemenni a munkahelyre.
2019. nov. 5. 12:15
 19/82 anonim ***** válasza:
100%

@12:14

Biztos létezik az a jelenség is, amit te leírtál, de a világ nem ennyire csak fekete vagy fehér.

2019. nov. 5. 12:17
 20/82 A kérdező kommentje:
A világgal semmi probléma az emberekkel van a probléma akik a Föld nevű bolygón élnek.
2019. nov. 5. 12:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!