Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?
Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.
24/f
"Nem azért nem találok munkát mert nincsen hanem azért nem találok mert nem engem vesznek fel."
Ez nem jelenti azt, hogy nem is kell próbálkozni. Önéletrajzod meg van csinálva, nem kell vele minden nap melózni, szóval nem kerül semmibe, hogy elküld az N+1edik helyre is. Nem vesztesz vele semmit. Igen, túljelentkezés van, ha nem téged választanak, nem jeleznek vissza. De mi van, ha egyszer téged választanak..? Az esélyt is elveszed magadtól azzal, hogy csak ülsz és siránkozol.
Pedig higgyétek el, egyes emberekkel előfordul hogy hosszú ideig nem veszik fel sehova. Én pl. majdnem egy éve munka nélkül vagyok, és sehova, de tényleg sehova nem vesznek fel. Teljesen mindegy hogy ki mihez ért, úgy értem mindegy hogy 8 általánosa, vagy felsőfokúja van.
Vagy túlképzett vagyok, vagy 400 an jelentkeznek, és kicsi az esély hogy engem válasszanak.
Szerintem a kérdezővel is így lehet. De nem szabad feladni, folyamatosan jelentkezni kell.
67# szerencséd van, képzeld, nekem is volt hogy 1 nap alatt találtam új állást, most meg egy év alatt sem. Ez van. Örülök neked, rémélem rám is köszönt a szerencse.
66. voltam. :)
"Pedig higgyétek el, egyes emberekkel előfordul hogy hosszú ideig nem veszik fel sehova. Én pl. majdnem egy éve munka nélkül vagyok, és sehova, de tényleg sehova nem vesznek fel"
Itt több verzió van,vagy az élvárásid túl magasak vagy rossz helyen próbálkozol,esetleg mind2ő. Egy költői kérdés: 1éve miből élsz ha nem dolgozol?
Egyszerűbb kétkezi munkát bárhol lehet találni max 1-2 héten belül,az már más kérdés-csak példaként-hogy vki mondjuk diplomával nem hajlandó elmenni takarítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!