Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell nekem könyörögnöm...

Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?

Figyelt kérdés

Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.

24/f

2019. nov. 5. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 A kérdező kommentje:
Értem tehát ha nem járok egyetemre és nem kezdek el újra tanulni ami szintén 3 évig fog tartani akkor nem lesz munkám merthogy piacképtelen az amit tanultam egyes válaszolók szerint. Akkor marad továbbra is a munkanélküliség merthogy egyetem az rengetek pénz és az se garancia rá hogy lesz az embernek utána munkája mert rengeteken járnak egyetemre mivel divat lett. Csakhogy ha elvégzem az egyetemet és véletlenül megint piacképtelen lesz a szakma amit tanultam akkor már hiteltartozásom is lesz amit a tandíjra vettem fel.
2019. nov. 5. 16:30
 42/82 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltélenül egyetem kell hanem piacképes szakma.

Ez lehet asztalos,burkoló.

Amúgy van államitámogatás is ha egyetem.

2019. nov. 5. 16:34
 43/82 A kérdező kommentje:
Jártam már ilyen okj képzésekre és a szakmát nem tanították sőt még gyakorlat sem volt nagyon. Nappali képzésre meg már nem járhatok.
2019. nov. 5. 16:51
 44/82 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra sem érted meg a lényeget:

A lényeg ugyanis az, hogy ha nem tudsz elhelyezkedni a szakmáddal, vagy a (amúgy is csak áhított) egyetemi végzettségeddel, akkor előbb-utóbb

- éhen fogsz dögleni, vagy max. 20 ezer forintból vegetálni amit az állam ad

És nem, ez nem érdekel majd senkit. Hiába írsz itt ki kérdést, vagy hiába állsz ki az utcasarokra a járókelőket leszólítani, egyszerűen ki fognak kerülni (ha meg agresszív vagy, akkor rendőrt hívnak rád).

Tehát, a TE érdeked, hogy valami olyanhoz értsél, ami kell a cégeknek, nem a cégek érdeke, hogy neked könyörögjenek.

Az a szomorú, hogy ezt magyarázni kell ilyen szinten.

De lehet nem magyarázni is, akkor majd a "gyakorlatban" megtanulod ezt, mint a sok csöves az aluljáróban.

2019. nov. 5. 17:11
 45/82 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező:brühühü, jaj de rossz neked.

Ui most vettem 25,75ert kérót

2019. nov. 5. 19:09
 46/82 anonim ***** válasza:
100%
"A klinikai értelemben vett patológiás nárcizmus olyan személyiségzavart jelöl, amelynél az érintett fő problémája, hogy önbecsülése különböző vetületeit nem tudja egyben tartani, emiatt pedig önértékelését nem képes kiegyensúlyozottan szabályozni. Az önbecsülés karbantartása időről időre minden ember számára nehézséget jelent, ám a nárcisztikus személy korai sérülései miatt egészen speciális módon próbálja megóvni magát az aktuális frusztrációktól. Kora gyermekkortól öntudatlanul kifejleszt egy grandiózus ént - pontosabban szelfet -, aki sikeres, csodált, elismert, tökéletes, kiváltságos és kiemelt, majd e hamis én átélésére és fenntartására használja környezetét. Vagy ha ennek nincsenek meg a feltételei, ha kudarc vagy csalódás éri, ami a külvilág számára akár apróságnak vagy érthetetlennek is tűnhet, akkor a nagyzásosságát a fantáziájában éli meg."
2019. nov. 5. 19:15
 47/82 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy valaha volt e már munkahelyed, de ha nem, akkor tudd, hogy nagyon vonzó tud lenni az önéletrajzodban ha bármi infó akad az előéletedről munkaügyben.

Nemrég olvastam egy önéletrajzot munkaadóként, amiben a kedves fiatal minden olyat feltüntetett az önéletrajzba ami fontos lehet. Pl. hosstesszkedett, önkénteskedett, karácsonyi vásározott.

Tudod mi jön le ebből? Az hogy akarja, csinálja, mindig volt helye, pedig csak 20 éves.

Szerintem villámgyorsan vállalj el bármit ami egy normális bejelentett állás. Ne törődj vele hogy 3 műszakos. Ha az van, akkor az van, majd lesz más is, csak kezd el. Akár részmunkaidőben. Ha arra vársz hogy majd valaki aládtol egy állást, akkor el vagy tévedve, mert az nem fog bekövetkezni.

Ne ragaszkodj a végzettségedhez, az emberek zöme nem azt csinálja amit tanult.

2019. nov. 5. 19:59
 48/82 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, honnan találtad ki, hogy bárkinek kötelessége lenne neked munkát teremteni.

Te viszont teremthetsz magadnak. Szabadon lehet vállalkozni ebben az országban.

Ja, hogy se pénzed, se ötleted, se szakértelmed? Akinek meg van, az meg megválogatja, hogy kivel akar együtt dolgozni? Bocs.

Amúgy közmunkát biztosít az állam, ha érdekel.

2019. nov. 5. 20:59
 49/82 anonim ***** válasza:
29%
Vállalkozni, tanulni. Jól éltek ti? Ingyen van nektek minden? Ha munkanélküli és nincs bevétele mi a xarból fizessen tandíjat vagy vállalkozást miből indítson el, Hitelt mire vegyen fel, kezdjük ott, nem is a bank egy sem hitelt, ha nincs jövedelmed. Gondoljátok, minden szülő tudja állni a több száz ezres tandíjat? Lehet, hogy nektek ilyen jól megy, de nem mindenki ilyen jól menő. Ha nem veszik fel sehová minden féle lófax kifogással, mert elavult szakma, mert nincs több éves gyakorlatod, mert barna a hajad, mert blabla, akkor nem lesz bevétele és nem tudja miből átképeztetni magát. És hozzáteszem ha egy szakmára képzi magát pl. egy cnc esztergályos 2 éves nappalin, a felnőtt is szerintem annyi, de ha csak iskolai gyakorlaton vesz részt nem fogják sehová felvenni, mert tapasztalatlan az iskolai képzés núdli, nincs garancia hogy felveszik, ha nincs akkor beprotezsálja. Maradnak a ka.ki munkák, amit annyira nem fizetnek meg, hogy hónapokig kuporgathat hogy tovább képezhesse magát, de nem tudnám megmondani mire érdemes, mert szakmai gyakorlat nélkül továbbra sem lesz lehetősége. Hiába hablatyoltok oldalakon keresztűl meg ellemezgetitek a témát, személyiségét unalmatokban. de legalább ti nem unatkoztok ezt látom és időtök is mint a tenger.
2019. nov. 5. 22:15
 50/82 anonim ***** válasza:
75%

@22:15

Álláskeresőknek ha részt vesznek egy programban, és értelmes koncepciójuk van, akkor az állam 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást hozzájuk vág vállalkozásra. (feltéve hogy nem csődöltetik be két héten belül)

2019. nov. 5. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!