Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?
Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.
24/f
Nem feltélenül egyetem kell hanem piacképes szakma.
Ez lehet asztalos,burkoló.
Amúgy van államitámogatás is ha egyetem.
Továbbra sem érted meg a lényeget:
A lényeg ugyanis az, hogy ha nem tudsz elhelyezkedni a szakmáddal, vagy a (amúgy is csak áhított) egyetemi végzettségeddel, akkor előbb-utóbb
- éhen fogsz dögleni, vagy max. 20 ezer forintból vegetálni amit az állam ad
És nem, ez nem érdekel majd senkit. Hiába írsz itt ki kérdést, vagy hiába állsz ki az utcasarokra a járókelőket leszólítani, egyszerűen ki fognak kerülni (ha meg agresszív vagy, akkor rendőrt hívnak rád).
Tehát, a TE érdeked, hogy valami olyanhoz értsél, ami kell a cégeknek, nem a cégek érdeke, hogy neked könyörögjenek.
Az a szomorú, hogy ezt magyarázni kell ilyen szinten.
De lehet nem magyarázni is, akkor majd a "gyakorlatban" megtanulod ezt, mint a sok csöves az aluljáróban.
Kérdező:brühühü, jaj de rossz neked.
Ui most vettem 25,75ert kérót
Nem tudom hogy valaha volt e már munkahelyed, de ha nem, akkor tudd, hogy nagyon vonzó tud lenni az önéletrajzodban ha bármi infó akad az előéletedről munkaügyben.
Nemrég olvastam egy önéletrajzot munkaadóként, amiben a kedves fiatal minden olyat feltüntetett az önéletrajzba ami fontos lehet. Pl. hosstesszkedett, önkénteskedett, karácsonyi vásározott.
Tudod mi jön le ebből? Az hogy akarja, csinálja, mindig volt helye, pedig csak 20 éves.
Szerintem villámgyorsan vállalj el bármit ami egy normális bejelentett állás. Ne törődj vele hogy 3 műszakos. Ha az van, akkor az van, majd lesz más is, csak kezd el. Akár részmunkaidőben. Ha arra vársz hogy majd valaki aládtol egy állást, akkor el vagy tévedve, mert az nem fog bekövetkezni.
Ne ragaszkodj a végzettségedhez, az emberek zöme nem azt csinálja amit tanult.
Nem tudom, honnan találtad ki, hogy bárkinek kötelessége lenne neked munkát teremteni.
Te viszont teremthetsz magadnak. Szabadon lehet vállalkozni ebben az országban.
Ja, hogy se pénzed, se ötleted, se szakértelmed? Akinek meg van, az meg megválogatja, hogy kivel akar együtt dolgozni? Bocs.
Amúgy közmunkát biztosít az állam, ha érdekel.
@22:15
Álláskeresőknek ha részt vesznek egy programban, és értelmes koncepciójuk van, akkor az állam 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást hozzájuk vág vállalkozásra. (feltéve hogy nem csődöltetik be két héten belül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!