Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell nekem könyörögnöm...

Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?

Figyelt kérdés

Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.

24/f

2019. nov. 5. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
83%

@22:15

2 okj-t pedig ingyen el lehet végezni, munka mellett estin.

De siránkozni mindig könnyebb.

2019. nov. 5. 22:25
 52/82 anonim ***** válasza:
100%

@22:15 (rászokok én is erre, mert indokolatlanul cenzúrázzák és a szám változik, holott a kérdést kéne törölni mint értelmetlent):

ADDIG tanuljon valami hasznosat, AMÍG a szülei tartják el és nem kell a megélhetéssel foglalkoznia. Mert aztán sokkal nehezebb, már ha nem a szakmájában dolgozik.

Én pl. most is egyetemi hallgató vagyok (nem alapképzésen, az már rég megvan), és egy fillérembe se kerül, mert a cég fizeti, mondván hasznos a munkakörömhöz, mit szólsz?

Na persze ez maguktól eszükbe se jutott volna, de én meg tudtam őket győzni róla (ami nyilván nem annyiból állt, mint egyesek elképzelik, hogy "hé baz+ aggyatok pizt"..)

Most, amig a saját bevallása szerint is eltartják a kérdezőt a szülei, addig még tud korrigálni (már ha képes lenne felfogni, hogy ez szükséges - hiszen azért írta ki a kérdést, mert nem veszik fel sehova).

Ha nem korrigál, vagy nem fogadja meg az itt leírt ötleteket (pl. hadsereg) addig amíg eltartják, tehát a saját kajájáról, lakhatásáról stb. nem saját magának kell gondodnia - hát akkor meg úgyis egy halott ember, addig él csak, amíg az eltartó szülei meg nem halnak vagy meg nem únják az eltartást, nemde? :)

Ha meg ez lesz a helyzet, akkor meg ugye nem nagyon számít majd, hogy mit gondol - feltételezem például, hogy te se sokat törődsz egy hajléktalan véleményével, miután nem adsz neki pénzt.

Bár persze ezt ő nyilván máshogy éli meg, de az meg kit érdekel?

Ilyen az élet.

2019. nov. 5. 23:14
 53/82 anonim ***** válasza:
95%
Persze hogy ellehet végezni 2 okj-t, de nem te mondod meg mit szeretnél, hanem alád tolnak egy papírt amin fel van sorolva melyik szakmák közül választhatsz, általában hiány szakmák, amik azért hiányszakmák, mert nincs megfizetve, megbecsülve. Ápoló, eladó, stb gagyiságok. CNC esztergályos, targoncás, heggesztő, meg ilyen drága de meg is élsz belőle szakmákhoz nem segítenek hozzá, csak a sza.rokhoz. Ha előre akarsz jutni, ahhoz fizetned kell keményen és ha nincs protekciód úgy tudsz bejutni még helyre ha te fizetsz vagy féláron dolgozol, hogy szakai gyakorlathoz juthass, ehhez meg elég komoly anyagi támogatás kell, ha szülők, hozzátartozók támogatják akkor van esélye előre jutni. Vállalkozáshoz meg ismerni kell a piacot, az igényeket, nem úgy van hogy valamire vállalkozol oszt jól van, ha nincs ötleted és nincs hozzá semmi érzéked, tapasztalatod 4-5 hónap alatt tönkre is mész. Az állami támogatást meg fizesd vissza 1 tőkéből, 0 keresetből. Annyira bírom, hogy minden álláskeresőnek ilyen haszontalan tanácsokat adtok, semminek nem néztek utána csak írkáljátok a faxságaitokat. Ha az élet ilyen egyszerű lenne mindenki vállalkozna meg dolgoztatna, senki nem lenne alkalmazott, de nem ilyen egyszerű.
2019. nov. 6. 08:18
 54/82 anonim ***** válasza:
32%

Itt egyeseknek a szamarletra ismeretlen fogalom. Akinek nem volt segitsege es megis diplomas, jol kereso munkaja van, nem egybol kapott 300 nettos munkat. Erettsegi utan munka, kozben okj, munkahelyvaltas, kozben levelezon egyetem, folyamatosan munkahelyvaltas, ahol elkered az evek alatt szerzett tapasztalat es szakertelem arat. 5 eve netto 120-ert dolgoztam ipari technikuskent havi 250 orat. Most azota 6. foallasu munkahelyemen 4* annyit keresek 8 oraban, mellette vegig a bsc-vel killodtam, januarban allamvizsgazok. Egy ev mulva 5* fogom keresni az egykori kezdo beremnek. Abbol a havi 120-bol szedtem ossze az elso feleves tandijamra a penzt ugy h onellato voltam, a masodik feleveset mar 3 havi fizubol kifizettem mert fejlodtem a munkamban es valtottam jobban fizeto munkara. Ebben a felevben mar egy havi fizubol ki tudtam fizetni a tandijat.

Mindenki egybol akar mindent, a sajat korlatait pedig nem latja vagy nem akarja latni. A hosszu tavu celok fele a realis (!) rovid tavu celokbol osszeallitott kozep tavu celok vezetnek, nem egy darab allasinterju.

2019. nov. 6. 08:41
 55/82 anonim ***** válasza:
100%

Ez a 21.század. Felgyorsult a világ, szakmák jönnek mennek, piaci igények változnak. Ha megnézed, a mai idősebb korosztály sem a szakmájában dolgozik. Anyám varrónő, most takarítónőként dolgozik. Apám végzettsége asztalos, most pedig sofőr. Rengeteg szakma volt régen, ami manapság már nevetséges (lámpagyújtogató, cipész stb) és a jövőben is lesznek ilyenek (pl bolti eladó). A világ változik, amihez neked is alkalmazkodnod kell, pár hónapja mondták a tv-ben, hogy könnyen lehet, hogy a mai fiatalok életük során akár kétszer is szakmát kell váltsanak, mert ilyen a világ, sőt, 20-30 év múlva rengeteg olyan szakma lesz, ami ma nem is létezik, vagy csak nyugaton pedzegetik (robottechnikai mérnök, bioinformatikai mérnök stb stb)

De úgy js rá fogsz jönni, hogy nem a világ fog alkalmazkodni hozzád, hanem Te a világhoz.

2019. nov. 6. 11:46
 56/82 A kérdező kommentje:
Akkor tisztázzunk valamit. Nekem egy okj szakmám már van tehát csak egy ingyenes még nekem. Esti tagozaton szinte semmit nem oktatnak és az óraszám is kevés. Nincsen gyakorlat nincsen nyári gyakorlat sem tanuld meg magad alapon vannak a képzések. Nem azért nem találok munkát mert nincsen hanem azért nem találok mert nem engem vesznek fel. Ha olyan munkára jelentkezek ahová nem kell semmi akkor egyből túljelentkezés lesz hiszen sokan vannak ebben a helyzetben. Hogyha szakmabeli munkákat nézek akkor nincsen meg hozzá a szükséges végzettségem vagy nem vesznek fela szakmámba dolgozni. Ezáltal nincs bevételem így nem tudok elkezdeni tanulni egy olyan szakmát ami pénzbe kerül. Nem nekem kell igazodni a világhoz hanem a világnak kell biztosítani ingyen és teljes értékű szakmákat amivel ellehet helyezkedni és nem kell versenyezni mással hanem tisztességesen dolgozni a tanult szakmában és hozzátenni a társadalom segítéséhez a munkákkal amiért meg pénzt kapunk. Tehát aki azt mondja hogy én igazodjak hozzá az nagy tévedésben él. Aki kimegy külföldre annak is van hátszele mert vakon nem lehet kimenni külföldre ahhoz rengetek pénz kell. Tehát akkor marad egyenlőre a munkanélküliség.
2019. nov. 7. 00:05
 57/82 anonim ***** válasza:
100%
Ok. Akkor várd meg, hogy a világ igazodjon hozzád. De akkor sokáig ott ülsz a lovad mellett.
2019. nov. 7. 00:34
 58/82 anonim ***** válasza:
100%
@56 Jó uram, a büszkeproletárkodás csillagosokkal meg katonákkal véget ért. A világ egyáltalán nem tartozik neked semmivel. Ha én el tudtam helyezkedni egy szabad bölcsészet diplomával, akkor oldd már meg az életedet.
2019. nov. 7. 07:50
 59/82 anonim ***** válasza:
83%

En irtam privat uzenetet de ugy latom semmit nem er a dolog, pedig segiteni akartam. Az irasodbol az sem derul ki, hogy videkre vagy Budapestre adtad-e be a jelentkezesed, mert eg es fold van a ketto ter kozott ebben a szakmaban(sajnos). Privatban leirhattad volna melyik munkahelyek utasitottak vissza, azert baromra kivancsi lennek ra.

Es nem piackeptelen a szakma, mert csak visszahallom folyton, hogy nem talalnak embert(persze a szakma mernoki reszebol).

2019. nov. 7. 07:55
 60/82 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát akkor marad egyenlőre a munkanélkülisé"

Aha, tehát ha nem találsz a piacképtelen szakmádba munkát, akkor el sem mész sehova, mert könnyebb a szüléknél 0Ft-ért ücsörögni a langyos fosba. Én sem dolgoztam soha a szakmámban még is volt munkám. 2 évig voltam egy helyen, mikor onnan dobbantottam egy hónap alatt találtam másik helyet. Vidéken. Igazából az idő alatt két interjún voltam, és a másodikat választottam.

2019. nov. 7. 08:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!