Miért kell nekem könyörögnöm hogy felvegyenek dolgozni?
Én nem tudom hogy miért müködik így a munkaerőpiac vagy a munkakeresés de ha valaki akar dolgozni akkor annak igenis biztosítani kell munkát hogy megtudjon élni. Én nem véletlenül tanultam 3 évet a 12 osztály után hogy legyen szakmám amihez értek. Nyilván nem fogok újra tanulni mert amikor ezt a szakmát tanultam ami a épületgépész technikus azt mondták hogy ezzel ellehet helyezkedni. Sajnos nem tudok vele mert a cégek sokszor nem jeleznek vissza. Igy már nem is foglalkozok a munkakereséssel mert ha nem akarjàk a cégek hogy dolgozzak akkor nem dolgozok csak így meg munkanélküli vagyok és a szüleim tartanak el és már elég régóta de nem fogok könyörögni már a cégeknek hogy vegyenek fel dolgozni. Nekem ebből már elegem van hogy a fiatalokat sehol vagy alig akarják alkamazni a tanult szakmájukban.
24/f
"Miért lennék én a hibás abban hogy a cégvezetők nem alkalmaznak pályakezdőt de nincs kedvem betanított munkásnak elmenni 4 műszakban teli szabályokkal egy gyárba mint egy zombi."
Azért, mert nem voltál képes olyan szakmát választani, amire KERESLET is van, nem pedig olyat, ami csak neked TETSZIK valamiért. Mint ahogy felnőtt embertől elvárható, hogy a világban elérhető lehetőségeket ÉRTÉKELJE és aszerint VÁLASSZON valamit.
Ezért. Ez a válasz. Felfogod, vagy sem. Nincs olyan, hogy te kigondolsz valamit és majd másoknak a saját pénzüket beleáldozva neked munkát KELL, hogy biztosítsanak.
A korábbi válaszaim is szerintem teljesen logikusak voltak, és használható alternatívákat biztosítanak: ilyen embernek, akinek másoknak KELL, hogy megmondják, mi legyen, azoknak a hadsereg a jó. Persze, ezt nem szereti senki bevallani magának (mert ugye azt súlykolják beléd a reklámokban, mindenben, hogy TE KÜLÖNLEGES vagy) de nem, a reakcióid alapján te pont nem vagy különleges, hanem egy egyszerű ember, aki nem képes megérteni, hogy a világ már nem úgy működik, ahogy a szüleid stb. mondták neked.
Ezért mondtam, hogy neked a sereg ideális, mert OTT még javarészt úgy működik, ahogy te elképzeled.
Hogy te ezt megfogadod-e, tudod-e hasznosítani, az már a te dolgod.
DE a világ nem fog változni csak azért mert te itt hisztizel. EZ tuti biztos, halálbiztos.
@12:27
Én ha úgy tetszik nem értem el semmit. Szereztem képzettségeket, olyanokat amikben sosem dolgoztam, és már nem is akarok. Bagóért melózok. De nem hisztizem tele minden nap a gyakorit, és nem az egész világot okolom a sikertelenségemért. Persze most én is elkezdhetném sorolni, hogy milyen külső tényezők vezettek el idáig, de attól jobb lesz bármi is? Biztos hogy valahol, netalán sok helyen, én hibáztam, hoztam rossz döntést, stb... Nyilván rohadt szar ezzel szembe nézni, csak a legtöbb hozzám hasonló ember erre egyszerűen képtelen.
28, nagyszerű meglátás!!
Tudod, ha nekem amúgy bejön az élet (semmi problémám sincs), akkor nekem eszembe se jutna ide kérdést kiírni, hogy "sz.r az élet, segítsetek, mit csinálok rosszul?" - hanem élném az életemet.
Ha meg valaki kiír valami hasonlót ("miééééért nem?") - na akkor AZ nem szokott tetszeni neki, ha megmondják neki, hogy MIÉRT.
Akkor meg nem azt kell kiírni, hogy MIÉRT, hanem, hogy "Ugye hogy milyen jó kis buksifüles vagyok, csak a világ szemét?"
Csak az a baj, hogy a válaszok ITT általában ugyanazok, mert itt a válaszolók képesek ÉRTELMEZNI is a kérdést.
A pozitív válaszokhoz valami ezoterikus, vagy hasonló oldalra kéne menni a fészbukon...
"Hogyha éppen az alpinista munkára van kereslet de te félsz a magasban és tériszonyod van akkor is fogsz benne dolgozni?"
Amennyiben felnőtt,önálló férfinak tartom magam és nem a szüleim tartanak el(ergo a jövőhónaptól nincs mit ennem)akkor természetesen IGEN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!