Miért nézik le sokan a szakmunkásokat?
40:
Látszik hogy nem vettél meg fel nagyobb összeg készpénzt bankban.
Pontosan ugyanúgy működik most is, mint 30 éve: be kell jelenteni előre.
És ennek semmi köze a nosztalgiához.
"Az lehet, csak nem heti 30 óra munkával, hanem 50-50-al,"
Dehogy 50!
Normál heti 40 órával, H-P 8-16:30
Nem nézik le, viszont nem nagyon tudnak vele társalogni.
Rendkívül kevés uis az olyan szakmunkás/segédmunkás, akinek otthon 10ezer kötetes könyvtára van, mi több, még olvasta is őket és idézi őket a megfelelő szituációban, pl. Kantról társalog. Diplomások közt is ritka az ilyen, de azért ott akad. Szakmunkást viszont még egy ilyent sem láttam.
Az élet nemcsak arról szól, hogy elmegyek dolgozni és jól keresek. Hanem a lelki minőségekről, igényekről is.
És ti szakmunkások miért hiszitek azt, hogy ti vagytok a világ mozgatórugói? A fog a fogaskeréken?
Pl az építőipari szakmunkások közül diplomásként a saját lakásfelújításomon egyedül a vízszerelőt nem tudtam / akartam helyettesíteni. Ismerősök jöttek megnézni hogy mi hogy áll / segíteni és néztek "milyen jól megcsináltam". Én ugyan tudtam az apróbb hibáit, de amikor megmutatták a nagy szakmunkások által náluk végzett munkák fotóit, rájöttem miért mondták azt, hogy jó az enyém. -> egy egyébként ügyes, műszaki ismeretekkel rendelkező ember egészen könnyen tud benneteket helyettesíteni. Tovább megyek, egy valódi diplomával rendelkező ember tized annyi idő alatt megtanulja az adott szakmát mint egy szakmunkás, egyszóval könnyen helyettesíthetőek vagytok, csak sok embernek nem fűlik hozzá a foga.
Kevés jó szaki van, és azok általában nem azok, akik itt a gyakorin puffognak a megítélésük miatt.
Vallalkozo szakmunkas meg alkalmazott szakmunkas kozott nagy a kulonbseg, nem csak fizetesbe de feladatokban is.
Vallalkozokent iranyitod a bizniszt es nem feltetlenul kell fizikai melot csinalnod. Dolgoztam olyannal aki nem is csinalt mast csak munkakat szerezte es nekunk meg megmondta mit kell csinalnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!