Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nézik le sokan a szakmun...

Miért nézik le sokan a szakmunkásokat?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan lenézik, nekem van diplomám is és szakmunkás végzettségem is és ebben dolgozok és nem a diplomás munkakörben. Azért az embernek a napi életét a szakmunkások teszik könnyebbé. Például nem lenne út amin tudnak közlekedni a kocsik ha nem lennének útépítők. Vagy nem lenne szépen lefestve semmi ha nem lenne szobafestő. És még sorolhatnám.
2019. okt. 5. 09:45
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
Nem az a baj hogy most vannak, hanem az hogy még mindig lenézik a dolgozó szakmunkás embert, pedig semmivel sem különb egy programozó szakemberrel mondjuk. Mégis az emberek nagyobb százalékánál az jön le hogy aki koszos munkát csinál és piszkos lesz a keze akkor az biztosan nem tanult hogy ilyen munkát végez meg biztos csak egésznap iszik és nem dolgozik és buta és stb. Én ezt látom még mindig hogy ezt csinálják az emberek nagyobb része csak nem értem miért.
2019. okt. 5. 21:26
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

40:

Látszik hogy nem vettél meg fel nagyobb összeg készpénzt bankban.

Pontosan ugyanúgy működik most is, mint 30 éve: be kell jelenteni előre.

És ennek semmi köze a nosztalgiához.

2019. okt. 5. 21:41
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

"Az lehet, csak nem heti 30 óra munkával, hanem 50-50-al,"

Dehogy 50!

Normál heti 40 órával, H-P 8-16:30

2019. okt. 6. 06:57
 44/47 anonim ***** válasza:
0%

Nem nézik le, viszont nem nagyon tudnak vele társalogni.

Rendkívül kevés uis az olyan szakmunkás/segédmunkás, akinek otthon 10ezer kötetes könyvtára van, mi több, még olvasta is őket és idézi őket a megfelelő szituációban, pl. Kantról társalog. Diplomások közt is ritka az ilyen, de azért ott akad. Szakmunkást viszont még egy ilyent sem láttam.

Az élet nemcsak arról szól, hogy elmegyek dolgozni és jól keresek. Hanem a lelki minőségekről, igényekről is.

2019. okt. 6. 07:50
 45/47 anonim ***** válasza:
83%

És ti szakmunkások miért hiszitek azt, hogy ti vagytok a világ mozgatórugói? A fog a fogaskeréken?

Pl az építőipari szakmunkások közül diplomásként a saját lakásfelújításomon egyedül a vízszerelőt nem tudtam / akartam helyettesíteni. Ismerősök jöttek megnézni hogy mi hogy áll / segíteni és néztek "milyen jól megcsináltam". Én ugyan tudtam az apróbb hibáit, de amikor megmutatták a nagy szakmunkások által náluk végzett munkák fotóit, rájöttem miért mondták azt, hogy jó az enyém. -> egy egyébként ügyes, műszaki ismeretekkel rendelkező ember egészen könnyen tud benneteket helyettesíteni. Tovább megyek, egy valódi diplomával rendelkező ember tized annyi idő alatt megtanulja az adott szakmát mint egy szakmunkás, egyszóval könnyen helyettesíthetőek vagytok, csak sok embernek nem fűlik hozzá a foga.

Kevés jó szaki van, és azok általában nem azok, akik itt a gyakorin puffognak a megítélésük miatt.

2019. okt. 6. 08:15
 46/47 anonim ***** válasza:

Vallalkozo szakmunkas meg alkalmazott szakmunkas kozott nagy a kulonbseg, nem csak fizetesbe de feladatokban is.

Vallalkozokent iranyitod a bizniszt es nem feltetlenul kell fizikai melot csinalnod. Dolgoztam olyannal aki nem is csinalt mast csak munkakat szerezte es nekunk meg megmondta mit kell csinalnunk.

2019. okt. 9. 03:07
 47/47 anonim ***** válasza:
Én például utálom bennük, hogy nem szégyellnek (koszos?) munkaruházatban felszállni a tömegközlekedési járművekre. Ez azért elég nagy igénytelenség, nem közterületre való ruházat, és nem is mutogatni való, hiába büszkék rá, hogy "szakik". Nem hiszem el, hogy ne tudnának átöltözni mielőtt elkezdik, és miután befejezik a munkát.
2020. júl. 2. 21:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!