Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nézik le sokan a szakmun...

Miért nézik le sokan a szakmunkásokat?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan lenézik, nekem van diplomám is és szakmunkás végzettségem is és ebben dolgozok és nem a diplomás munkakörben. Azért az embernek a napi életét a szakmunkások teszik könnyebbé. Például nem lenne út amin tudnak közlekedni a kocsik ha nem lennének útépítők. Vagy nem lenne szépen lefestve semmi ha nem lenne szobafestő. És még sorolhatnám.
2019. okt. 5. 09:45
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
24%
A diplomasok inkabb irigyek a sokszor 2 milla fölötti nettonkra
2019. okt. 5. 10:58
 12/47 anonim ***** válasza:
96%

Norbi!

Ezt a szakmunkasok nagyon kis százaléka tudja csak elerni. És innen jönnek a gyakoris legendák, h a szakik havi 2-3 misit szakítanak... (megjegyzem, biztos van ilyen is, de nem igaz összes szakmunkasra, sőt....)

Az átlagszaki örül, h él és kapja a minimalt, főleg vidéken.

2019. okt. 5. 10:59
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az édesapám szobafestő, mindig is az volt. Jól keres igen, nem nézi le senki, bár ő értelmes ember, van sok festő ismerőse, akiről ez nem mondtható el.

Mellesleg ha nem lenne festő, biztos találnának más alternatívát. Jah és lefesteni a házat sem létzükséges, csak úgy mint a számítógépes játékok. De persze egy programozó közel sem ennyit csinál, nem ártana képben lenned a világgal, ha már nekiállsz pocskondiázni

2019. okt. 5. 11:05
 14/47 A kérdező kommentje:
Akkor kap csak keveset ha vállalkozónak dolgozik a szakmunkás és nem saját magának vagy ügyfeleknek. Nyilván ilyen esetbem a vállalkozó szakít le sok pénzt az alkalmazottnak meg fizet órabért. De ha egyéni vállalkozásban csinálja a munkáját a szakmunkás akkor úgy szerintem megéri, pláne hogy sok a megrendelés és munkák.
2019. okt. 5. 11:07
 15/47 anonim ***** válasza:
91%

"A diplomasok inkabb irigyek a sokszor 2 milla fölötti nettonkra"

Meseországban biztos. :D

2019. okt. 5. 11:08
 16/47 A kérdező kommentje:
Még mindig nem értik egyesek a kérdésemet. Arányaiban nézve az emberekbe be van építve az a tudat hogy a szakmunkásokat le kell nézni meg nem dolgoznak meg csak isznak és stb. Minden területen vannak olyan emberek akik jól végzik vagy nem jól végzik a szakmájukat bármilyen területen mégis az emberek agyában az van hogy csak az a jó meg értelmes akinek van 2-3 diplomája meg nyelvtudása és kényelmes irodában ücsörög egésznap. És ezt nem ért hogy ez miért van, nekem is van diplomám mégse dolgozok benne mert többet fizetnek már egy szakmunkásnak mint egy dunát rekesztő diplomásnak.
2019. okt. 5. 11:12
 17/47 anonim ***** válasza:
90%

"viszont ne mondja nekem senki azt hogy az élethez alapvető szükség lenne a PC játékokhoz így tehát programozokhoz sincs szükség mégis dolgoznak ebben egész jó fizetésért."

Azért ha pl. összeomlana a bankod informatikai rendszere és nem férnél hozzá a pénzedhez, egyből megváltozna a véleményed.

2019. okt. 5. 11:23
 18/47 A kérdező kommentje:
Engem nem zavarna. Én a készpénzt jobban szeretem mint a bankban tartott pénzt hiába mondják hogy biztonságos. Számomra az a biztonságos amit magamnál tartok. Régen nem voltak ilyen hiper szuper okostelefonok meg pc-k mégis tudtak élni az emberek azért irtam hogy ezek nem létszükségletek ahogy a programozó szakma sem.
2019. okt. 5. 11:31
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

"Régen nem voltak ilyen hiper szuper okostelefonok meg pc-k mégis tudtak élni az emberek azért irtam hogy ezek nem létszükségletek ahogy a programozó szakma sem."

Szakmunkasok nagyrészére sem lenne szükség, mert volt élet előttük.

2019. okt. 5. 12:25
 20/47 anonim ***** válasza:
70%

Azért érdekes latni hogy pl egyetemen most szinte több a fosz-os mint a ba-s.meg a progmatikusoknàl is.

Emellett nem mindegy hogy hol és miként szakmunkás az ember.

Én a kornyezetemven és családban szinte csak ilyet látok vagy a másik igen a kritikus több diplomás évek óta sehová nem haladót.

Nem kell messzire menni. Szakmunkára cserelte a magasabb iskolát és nem gyakoris nem a mai szakmumkas bér trendből -vidéken:

[link]

2019. okt. 5. 12:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!