Miért nézik le sokan a a szakmunkásokat?
A majom is tudja tekergetni a kormányt, de autót már nem tud gyártani majom, az a nagy valami. Na, ezt add össze :P
Egyébként meg objektívan, az lehet, hogy nem kedvelem én se az átlag primitív fajtájukat, de összességében pont fordítva van a dolog, és ezek az emberek nézik le a műveltebb rétegeket.
Nézzél be bármilyen szakmunkáscég, közlekedési vállalat, meg hasonló fórumára, oldalára. Ott hergelik egymást éjjel-nappal, hogy "azé' sz.r neked, mer' a sok buggyant IRODISTA nem csináá' lóf.szt se, oszt kapja a soxázezeemillijós fizetéstet!"
Ja. Azé' sz.r. Nem ám azé', mert talán fejleszteni kéne magát mindenkinek olyan képzettségi szintre, hogy olyanhoz értsen, amit más nem tud. Aztán akkor esetleg nem úgy beszélnének vele..
Ettől függetlenül, én például a fenti jómunkásemberekkel ellentétben nem úgy szoktam felkelni, meg nem az teszi ki a napomat, hogy szidom a sok mocsok szakmunkást, mert nekem amiatt nem jó. Szóval pont hogy a másik oldal foglalkozik ezzel jóval kevesebbet, nem úgy, mint ahogy állítod.
A szakmunkások között sok az igénytelen ember, illetve az alkoholizmus is magas a köreikben.
Továbbá, sok igazság van abban, amit a 3. írt.A szakmunkások is fújnak a szellemi munkát végzőkre.Ezt meg a másik fél sem hagyja annyiban.
"Miért nézik le sokan a a szakmunkásokat?"
Mert talán még soha életükben nem volt szükségük egy jó szakemberre - anyuci, apuci mindent elintéz nekik.:)- vagy azért, mert még soha életükben nem végeztek igazi, kétkezi, fizikai megterhelő munkát ahhoz, hogy bölcsen belássák: az sem egy könnyű/lenézendő feladat.
Am. úgy általában véve az érzelmi intelligenciával nem rendelkező - és főleg ez a magasan kvalifikált, kiégett egyedekre jellemző magatartású - emberek néznek le másokat.
Egy normális lelkületű ember senkit sem néz le, pláne nem egy szakképzett embert....
Egyetértek az utolsó hozzászólóval.
Egyébként a szakmunkások között és a szellemi "munkások" között is ugyan úgy megtalálhatóak a "parasztok" tapasztalataim szerint. Ez nem szakmafüggő.
Én nem nézek le egyetlen egy szakmunkás sem, és mást sem. Én azokat nézem le - végzettségtől függetlenül -, akik sz@rt kevernek, rosszindulatúak, irigyek, etikátlanok.
A jó szakmunkások sokat güriznek, legtöbb nehéz fizikai munkát végez, és én ezt mindig is becsültem.
Mint ahogy becsültem egy jó vezetőt is, aki szociálisan éppen annyira érzékeny, amennyire kell, és jó gazda módjára vezeti a vállalkozását. Nem azt tartja szem előtt, hogy kit lehet kizsigerelni, de hülyét sem hagy csinálni magából.
Jó vezetőkből nagyon kevés van.
Én nagyon megbecsülöm őket, ha hívni kell, nálam az a minimum, hogy megkínálom őket legalább egy itallal, ha pedig egész nap dolgozni fog(nak), akkor ebéddel is. Borravaló 10.000 forintra felkerekítve.
Ismerősön keresztül keresek mindig, vagy olyat, aki már dolgozott nekem és tudom róla, hogy normális.
Azonban látásból egy jó nagy részük nem ilyen: káromkodik, két munkafázis közben percenként köpköd, cipőben megy be az exkluzív-kategóriás házba, illetve alapjában véve is egy akkora paraszt, hogy traktorral mossa fel a nappalit. Ezeket mint ember nézem le, és sajnos az ilyen viselkedés és a szakmunkás karrier között van egy elég nagy átfedés (relatív: nagyobb mint mondjuk a CEO-kategóriában, de kisebb mint a kukás kategóriában).
Azert mert a legtobb szakmunkas igenytelen, alkoholista, karomkodik, egy paraszt.
En festokent dolgoztam mar par helyen, volt jonehany kollegam es alig volt koztuk normalis.
Ha az ember normalis megjelenesu, jozan eletu szakmunkast lat valahol akkor 90%ban o a vallalkozo :)
"Azert mert a legtobb szakmunkas igenytelen, alkoholista, karomkodik, egy paraszt"
Ez nem azon múlt, hogy szakmunkás lett. :)
Jönnél a cégemhez körül nézni, tele vezetőkkel. A legtöbb nem tudja, hogy WC után kezet kellene mosni, nyilvánosan vakargatja a micsodáját, van nő, aki úgy káromkodik, hogy én érzem magam kellemetlenül. Igaz, haja festve, műkörme is még odaragad az igazihoz, divatos ruha rajta, egy rakat vakolat, és ájuldozol, olyan parfümcsík megy utána.
Aztán jön az ügyfél (egy teljesen átlagos), és máris szellőztet utána, megy kezet mosni.
Én pedig, mint nem dohányzó, nem italozó, mindennap mosakodó szakmunkás LESAJNÁLOM. :)
Előtte építőiparoztam. Ott voltak szakmunkások, és képzetlenek is. Meglepően normálisak voltak, 2 alkoholistán kívül. Csak az egyik kisebbséginek kellett egyetlen egyszer szólni, hogy meg kéne otthon keresni a szappant. Nem volt vele többet gond.
Jó, igazad van, káromkodni piszkosul tudtak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!