MLM - Multi level markering átverés?
Én csak egy abszolút laikus kérdést szeretnék feltenni, amivel remélem az MLM-es arcok sérülékeny egóját nem fogom megbántani. Ha ez az MLM, mint egymás alá beszervezős "alternatív üzleti modell" ekkora kifizetődő biznisz, és az olvasottak alapján van, aki 25-30 éve űzi, akkor miért nem találni hitelesített szakirodalmat az Interneten, szakmai portálokon, szakdolgozati forrásoldalakon?
Nyilván ökörség lenne azt mondani, hogy ez egy túl friss és gyermekcipőben járó pénzkereseti lehetőség is. A mechatronikai alapokon nyugvó mesterséges intelligenvia is újkeletű dolog, mégis százával-ezrével kerülnek publikálásra kutatások a témakörben.
Azt ugye szintén nem mondhatjuk, hogy ez a modell nem való mindenkinek. De, a hétköznapi tapasztalat alapján ez mindenkinek való, mert pénzügy MSC-n tanulóktól a kibukott szakmunkás szakácsokig óriási a szórás cégeken belül.
Én a stabil pénzkereseti lehetőséget is cáfolnám. Mindannyian ismerjük a 3 betűs, német eredetű MLM-céget, akik pénzügyi és hitelezési portfóliókkal rendelkeznek és házalnak a betanított sémák alapján. Én őszinte leszek, a Big4 egyikénél vagyok junior auditor lassan egy éve, mi lehet az oka annak, hogy ezekkel a pénzügyi zsenikkel utazok hazafelé a metrón? Az átlag jóskapistának, mint amilyen én vagyok, nem az jön le az egész modellről, hogy ez olyan kifizetődő. Kinőtt érettségis zakók, nem összhangban lévő cipő-öv-karóraszíj színek stb. Egy magára minimálisan is igényes üzletember, pénzügyi szakember ezeket azért MLM-es oktatások nélkül is tudja, illetve tudnia kellene.
A legégetőbb kérdésem viszont az lenne, hogy mi az oka annak, hogy a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) módszertana között miért nem szerepel a megyeszintű/régiós/országos szinten kiszámításra kerülő makro- és mikrogazdasági adatai között az MLM-cégek üzleti tevékenysége? Nincsen félreduma, egyszerűen az MLM cégek gazdasági folyamatai nettó nullát érnek a GDP kiszámításánál, ugyanis ezt a modell mai napig kategorizálatlan szektorként szerepel nyilvántarta, hivatalból.
Hagyok időt, hogy a nagyfőnököt megkérdezzétek, biztosan születik egy frappáns válasz erre is. Illetve visszatérve erre a hárombetűs pénzügyi csodacégre, épp a napokban röhög a fél ország a "gyere el egy kávéra ahol megbeszéljük a siker titkát" tukmáláson. Azért lássuk be, ennyi hülyének vélt ember nem él ebben az országban, szóval ez bőven statisztikai hibahatáron kívül esik. Ennyi ostoba, MLM-laikus, hozzá-nem-értőnek minősített ember nincs. Mint ahogy csodák se.
Ha van száz ember alattad, igen, akkor keresHETSZ annyit. Ha van. Ha.
Ha kerekeim lennének, én lennék a négyeshatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!