Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy a szomszédo...

Mit tehetnék, hogy a szomszédom visszaadja a pénzem amivel átvert?

Figyelt kérdés
Jánuarban kimentem Angliába, és ez idő alatt a szomszédomra bíztam a kertem gondozását, amiért minden hónapban 10ezer forintot küldtem neki. Nem lett volna túl sok dolga vele, csupán 12 gyümölcsfa csemetét kellett volna gondoznia, és a füvet lenyírni. Most hazajöttem, és megdöbbenve látom, hogy égig érő gaz van mindenhol, és a gyümölcsfák is ápolatlanok. A szomszéddal azóta nem találkoztam, és telefont sem veszi fel. A neje szerint állandóan dolgozik.

2019. júl. 8. 11:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs semmi hivatalos bizonyítékod erre és ő nem hajlandó vissza adni akkor tanulópénz.
2019. júl. 8. 11:22
 2/17 A kérdező kommentje:
Arra van bizonyítékom, hogy 6 hónapon át havi 10ezret küldtem neki, csak munkaszerződés nincs, meg semmi ilyesmi.
2019. júl. 8. 11:25
 3/17 anonim ***** válasza:
76%
ha van rá tanúd, meg a bizonylat hogy utaltál neki akkor mehetsz polgári perre.
2019. júl. 8. 11:27
 4/17 anonim ***** válasza:
66%
Küldhetted a pénzt jófejségből is. Ezt elbuktad.
2019. júl. 8. 11:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ő meg azt mondja hogy te azt ajándékba küldted neki, vagy akármit kamuzhat. Arról meg gondolom semmi hivatalos nincs a kezedbe, hogy ezért a kertedet kellett volna gondoznia.
2019. júl. 8. 11:37
 6/17 anonim ***** válasza:
80%
Ne mondd már, ha este 9-kor átcsöngetsz, akkor nincs otthon...
2019. júl. 8. 11:46
 7/17 anonim ***** válasza:
66%
Sajnos sehogy, de azért jo szemét ember a szomszedod
2019. júl. 8. 11:55
 8/17 anonim ***** válasza:
66%

kötöttetek írásbeli szerződést, hogy Ő mit fog csinálni a 10 ezer ft-ért? Nyilván nem.

Akkor mégis hogyan tudod bebizonyítani, hogy nem teljesítette 10 ezer ft-ért a feladatokat.

Mi van akkor, ha azt mondja, hogy Te locsolással bíztad meg, Ő meg szépen locsolt és attól lett ekkora a fű :D Csak hogy érezd a dolog képtelenségét, mennyire nem tudod bebizonyítani...

Mivel szomszédod, ezért előbb utóbb csak összetalálkoztok, élete végéig nem fog bujkálni - beszéljétek meg normális, emberi módon.

Amúgy meg dolgoztam kertben, egy-két kiadós zápor után hirtelen piszkosul meg tud nőni a fű... Az meg megintcsak elég megfogjhatatlan, hogy mit jelent az, hogy "gondoznia" a gyümölcsfát, meg hogy "ápolatlanok" - koszosak, büdösek, nem voltak megfésülködve, vagy mi? :D

Bocs, de kicsit mókás kedvemben vagyok, nem bírtam kihagyni :D

2019. júl. 8. 11:59
 9/17 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó azért látszik, hogy nem jártál gyümölcsfa közelében életedben. Azokat tavasszal meg kell metszeni, miután elkezd nőni a gyümölcs, nem árt lecsapdosni a még száraz ágakat, amiket ugye tavasszal nem lát az ember, hogy melyik az, ha tetvesedik/beteg a fa, akkor permetezni kell... Metszéshez érdemes szakembert hívni, ha nem ért az ember hozzá és az meg nem kevés pénz... A permetszer sem olcsó.
2019. júl. 8. 12:20
 10/17 anonim ***** válasza:
46%

De jártam, képzeld el, csak mókás kedvemben vagyok :-)

A pongyola megfogalmazás ellen szólaltam fel: mivel nem írta a kérdező, hogy miben állapodtak meg.

Bíróságnak az első kérdése lenne, hogy PONTOSAN miben állapodtak meg? Az, hogy gondozza, nem biztos, hogy egyik embernél ugyanazt jelenti, mint a másiknál. Gondozás az is, hogy locsolom, hogy ne száradjon ki :-)

Pl. a gyümölcsfa megmetszéséhez nem árt némi szakértelem is, nem feltétlenül mindenki ért hozzá.

2019. júl. 8. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!