Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kérnek az órások egy...

Miért kérnek az órások egy gombelemért 1000 ft-ot amikor 50 ft a nagyker, és 200 ft az internetes ára? És még nem is cserélik ki. Kissé pofátlannak tatrom - és nem élelmesség!

Figyelt kérdés

2015. márc. 10. 09:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szerintem az a pofátlan, aki a nem munkáért is pénzt kér.
2015. márc. 15. 09:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egyszeruen hulye vagy a piacgazdasaghoz. Ezen az alapon minden uzletet be kene zarni, mert ugye az nem 'munka', hogy nyitva van, barmikor betolhatod az arcodat hogy neked ez vagy az kell, nyilvan elvarod hogy ki is szolgaljanak, tehat a beszerzesi arnal dragabban semmit nem lehetne adni.
2015. márc. 15. 09:37
 13/15 A kérdező kommentje:

Gondolom szívesen kifizetsz Te is dupla annyit pl. az utógumiért "merhogy csak szerelve adjuk és egyébként sok a rezsim", vagy a bútorért szintén ebből az indokból.

Szerinted mi szabja meg egy cikk árának felső határát? Tudom a sivatagban a víz drága, de hol itt az "órás sivatag"?

Üdv.

Egyébként én nem hülyéztelek le, mert más a véleményed ....

2015. márc. 16. 09:02
 14/15 anonim ***** válasza:

Jó példák... Az elem párszáz, az autógumi pártízezer, a bútor párszázezer. Nem akarod ezt újra próbálni?

És igen, párszáz forinttal szívesebben fizetek többet az elemért, az autógumiért és a bútorért is, ha az ott van nekem a sarkon, útba esik, egyből hozzáférek, igény szerint felszerelik/összeszerelik nekem felár nélkül, mint hogy párszázat spóroljak, és az interneten vadásszam mindezt össze...

"Szerinted mi szabja meg egy cikk árának felső határát?"

Egy cikk árának az alsó és felső határát is mindig a kereslet és a kínálat törvényszerűsége szabja meg. Ezt megértheted, ez nem atomfizika... Ha olcsóbb lenne az elem, nem érné meg üzletet fenntartani, nem lenne elem.

Ez olyan, mint amikor bemész a zöldségesbe, ahol 200 a krumpli. Aztán panaszkodsz, hogy de hát a szomszéd zöldségesnél ki van írva, hogy ott csak 100-ba kerül! Hát akkor ott kell megvenni! - mondja a zöldséges. De náluk most nincs, mondod erre.. Ja, kérem - mondja a zöldséges - ha nálam nem lenne, nálam is 100-ba kerülne...

"hol itt az "órás sivatag""

Hát, Budapestet nem ismerem, de nálunk, nyugati megyeszékhelyen 1, azaz egy órás van...

Ne puffogj, ennyi az ára! És ez nem pofátlan egyáltalán.

2015. márc. 16. 09:18
 15/15 A kérdező kommentje:

Úgy látszik elbeszélünk egymás mellett. Ez már így marad.

Én a részemről nem folytatom, főleg mert kis hazánkban nincs igazi piacgazdaság (csak összekacsintós-mutyizás minden oldalon, de ez nem csak az óraelem ára).

Számomra reménytelen.

Üdv.

2015. márc. 17. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!