Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kérnek az órások egy...

Miért kérnek az órások egy gombelemért 1000 ft-ot amikor 50 ft a nagyker, és 200 ft az internetes ára? És még nem is cserélik ki. Kissé pofátlannak tatrom - és nem élelmesség!

Figyelt kérdés

2015. márc. 10. 09:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
Amig van aki kifizeti, miert ne kerne el erte ennyit? Te mar tudod hogy van olcsobbert is, tehat neked mar nem tudja eladni, ennyi.
2015. márc. 10. 09:39
 2/15 anonim ***** válasza:
mert az ügyfél általában a munkaköltség tételért jobban szívja a fogát azért...
2015. márc. 10. 10:23
 3/15 anonim ***** válasza:
Azért, mert ő fenntartja a kuszlikját, ahova én kényelmesen be tudok menni elemet cseréltetni az órámban. Nekem 400-at kért, és kicserélte. Amikor apámnak elmondtam, hogy ennyibe került, ő is csóválta a fejét, hogy a piacon 50-be kerül. Igen. És? A mamika szerinted tudja, hogy milyet vegyen, és hogyan cserélje ki? Nem. Na, neki van nyitva az órás. Én meg arra jártam, és inkább neki fizettem 350-et, mint szedjem szét, nézzem a típusát, keressek, majd rendeljek interneten, előtte persze regisztráljak, fizessek postát, meg várjak 2 napot a szállításra. Nem. Észreveszem, hogy késik az óra, bemegyek az óráshoz, és kicseréli. Megoldva, haladjunk tovább.
2015. márc. 10. 14:42
 4/15 A kérdező kommentje:

De nem kértem, hogy cserélje ki, csak az elemet vettem meg, akkor miért kéri el a munka díját, vagy mondja azt, hogy csak cserél nem árusít.

400 Ft mondjuk elmegy, de 1000?! Az óra se került lassan többe.

Sokat lehetne erről vitázni, ez akkor is furcsa és elgondoltató, miért is fizetünk mennyit.

2015. márc. 11. 19:00
 5/15 anonim ***** válasza:
Hát, azt meg leírták. A csere ingyen van, ha nála veszed az elemet. Az elem ára 1000,- forint.
2015. márc. 11. 19:05
 6/15 A kérdező kommentje:

Igen, ez ügyes LENNE, de nem láttam sehova se leírva, meg aztán, azt mondta, hogy az elem ára 1000 Ft - de hát magyarul beszélünk!

Nem is az pénz miatt írtam, hanem egy elterjedt helytelen felfogás miatt, amit nem tudok lenyelni.

Mégegyszer: Úgy látszik hogy kis hazánkban a pofátlanság határa (mármint mikor pofátlan és mikor leleményes) olyan mint a korrupció: Az korrupció/pofátlan amit nem "én" kapok ...

Csak a gyerekeink meg nem tudják!

Bocs, ha nem igazán gyakori ez a kérdés amiről beszélgetünk.

2015. márc. 12. 08:38
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem igazan ertem meg most sem, mi a felhaborodas targya. Szabadkereskedelem van, nem az allam vagy valami hivatal mondja meg mit mennyiert lehet adni (kiveve par termekcsoportot, lasd jovedeki termekek).

Annyiert adja mindenki a sajat boltjaban a termekeket, amennyiert tetszik neki, nem utolsosorban annyiert, amennyiert vevo van ra. Ha draganak tartod, nem vasarolsz ott, ez ennyire egyszeru. Ha annyi eszed sem volt, hogy megkerdezd elore, mennyibe kerul, igazan sajnalhatod magadat - mas ugysem fog.

Gondolkozz el egy pillanatra azon, hogy mit szolnal ha neked boltod lenne, es minden termek eseteben allamilag megszabnak, mit mennyiert vagy epp mekkora haszonnal adhatsz el?

2015. márc. 12. 13:52
 8/15 A kérdező kommentje:

Egy szóval se írtam, hogy államilag szabják meg az árakat!

Csak a pofátlanság és élelemesség közti különbséget gondoltam tisztázni. Mert ugye szabad brókerkedni is, oszt a befizetőnek legyen gondja arra, hogy átverik vagy sem. Ez így oké? Szerintem nem, mert idevezet ahol vagyunk: a gátlástalanság, az un. piaci hiéna viselkedés. Persze beszélhetünk a piac visszaszabályzó hatásáról is, de csak ott ahol tényleg van verseny és nem kartel szerű össznépi lehúzás.

Ja mehetnék máshova is, de miért ez a válasz mindenre?

Nincs harag.

Üdv.

2015. márc. 14. 09:07
 9/15 anonim ***** válasza:
A kérdésedre egyszerű a válasz. Ennyiért éri meg adni az órásnak. Ez nem lehúzás egyáltalán. Ha olcsóbban tudod adni úgy, hogy fenntartasz ott egy embert főállásban, meg fizeted a bérletet és a rezsit, hajrá! De nem, el vagy tévedve, ennyiért nem drága az az elem.
2015. márc. 14. 09:28
 10/15 anonim ***** válasza:

'Ja mehetnék máshova is, de miért ez a válasz mindenre? '

Azert, mert amig van valasztasi lehetoseged (esetunkben az, hogy magad csereled ki), addig teljesen feleslegesen hozongz. Te leginkabb azt akarod, hogy _neked_ adja olcson, vagy legalabbis olyan aron, ami _neked_ jo. Kozben lesz*rod neki mennyibe kerul az uzletet berelni, az alkalmazottat fizetni hogy teged kiszolgaljon, stb. stb. Ki itt a pofatlan?

2015. márc. 14. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!