Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csinálnál ha hirtelen...

Mit csinálnál ha hirtelen lenne 2millió forintod?

Figyelt kérdés

Befektetés vmilyen üzletbe (mibe?)

Felhasználnád lakás/autó/nyaraló vásárlásra (egyéb nagy értékű vagyon)

Elszórakoznád-nyaralás, buli, extrém sportok... (esküvő, nászút)

2014. júl. 31. 04:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem is nagy összeghez, de a közelmúltban jutottunk párommal jól fizető álláshoz, szóval nem csak elméleti szinten tudok nyilatkozni :)

Elképzeltük, hogy üres a lakásunk, nincs semmink egyáltalán, és elkezdtük összeírni, mire van szükségünk és hogy mit szeretnénk. Kivettük a listából, ami már van és megfelelő, felállítottunk egy fontossági sorrendet. Ezzel el voltunk kb. egy hétig.

Ebben benne volt a jövőnkre való gondolás is, mindenképpen félre fogunk tenni egy bizonyos összeget, illetve beiratkozunk nyelv- és szakképzést adó tanfolyamokra.

Csináltunk egy külön listát arról is, hogy milyen szórakozás az, amit végre megengedhetünk magunknak, és összeírtunk töb úticélt, éttermet.

Ha majd összegyűlik elegendő pénz, befektetni is szeretnék az önképzésünkön túl, de ezt még nem találtuk ki.

Szóval az a helyzet, hogy simán el tudtunk költeni egymilliót olyan dolgokra, aminek alapnak kéne lennie.

2014. júl. 31. 06:12
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Jó kérdés.Nincs beépítve a házunk tetőtere,pedig lenne rá mód,talán erre költeném,ha ez a pénz elég lenne rá.(nem értek annyira az ilyen jellegű kalkulációhoz).De biztosan nem szórakoznám el.Esetleg lemennék a Horvát tengerpartra pár napra,mert még nem láttam a tengert.Vagy repülőre ülnék valami rövidebb útra,mert még nem repültem.Ha befektetés ,akkor meg azt hallottam,hogy az arany az egyik legértékállóbb befektetés.Bankba tenni, vagyis lekötni nincs értelme ilyen -relative- kis összeget,mert drágák a banki költségek.(Pénzfelvétel).Ha mégis bank, akkor államkincstár, de az is most nevetséges összeget ad.
2014. júl. 31. 06:19
 3/18 anonim ***** válasza:
21%

nagyon szomoru lennek, es megprobalnam kitalalni hova lett a tobbi.

Jelenleg ennek a tizszerese van a bankszamlamon, de ev vegeig jon meg hozza boven.

2014. júl. 31. 06:58
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
jogsi, kocsi, a többit meg hagynám kamatyozni
2014. júl. 31. 07:03
 5/18 anonim ***** válasza:
81%
Elmennék nyaralni, amire sajnos most nincs lehetőségem. :(
2014. júl. 31. 07:31
 6/18 anonim ***** válasza:
73%

3: Nem akarok indiszkrét lenni, de honnan van? Számomra elképzelhetetlen dolog sajnos, hogy ennyi legyen.

Ha nekem lenne, fel tudnám pörgetni a vállalkozásomat. Mert így kis tőkével csak éppen elvan, működik, meg is élek belőle, de nem az igazi. Ha jobban menne, pár év múlva nekem is ott lenne a bankszámlámon egy jó kis összeg. De addig... ?

2014. júl. 31. 09:07
 7/18 anonim ***** válasza:

Ha hirtelen teremne 2.000.000 Ft a bankszámlámon, az alábbiak szerint osztanám fel:

- Kb. 7-800.000 Ft-t a szüleimnek adnék. Apukámat nemrég kirúgták, szóval most elég nehéz helyzetben vagyunk. Én is itthon élek, eltartanak, szóval ha lenne pénzem, első körben nekik adnék. Ebből a pénzből jó pár hónapig nem lenne gond a megélhetésünkkel, addig pedig remélhetőleg találna munkát apám.

- Fizetném a nyelvvizsgámat magamnak, és befizetném magam egy angol nyelvtanfolyamra.

A többi pénzt pedig hagynám a bankban, nem szórnám el. Jó, persze, mondjuk elmennék gyrosozni a barátommal, vagy ilyesmi. Sajnos jelenleg ilyenre nincs keretünk, szóval ez nagyon klassz lenne. De a nyelvvizsga, és tanfolyam után megmaradó pénzt a bankban hagynám, nem költeném el hülyeségekre. Jövőre, mikor kijövök az iskolapadból igen jól jönne mondjuk 1 milla körüli összeg, hogy el tudjak indulni valamerre.

Ha nem állnánk rosszul az anyagilag, és nem kellene a szüleimnek is anyagi támogatás, akkor pedig a 2 millió Ft-ból fedezném az egyetemi tanulmányaimat. A tandíjra elég lenne, a maradék pénzből pedig valameddig kolira, bérletre is jutna. Egyébként meg dolgoznék a megélhetésért suli mellett. De ez nem opció sajnos :(

2014. júl. 31. 09:19
 8/18 anonim ***** válasza:
35%

# 6

Fizetesbol megmaradt. az asszonnyal ketten havi 2,8 milliot keresunk nettoban, es kabe a felet koltjuk el, talan kicsit tobbet.

2014. júl. 31. 09:25
 9/18 anonim ***** válasza:
Kétmillióval semmit. Nekem a többszöröse van megtakarításban (hosszú évek alatt tettem félre, teljesen legálisan) és még mindig nem látok semmi olyant, amibe érdemes lenne befektetni. Még hagyom, hadd gyűljön és kamatozzon, bár a kamatok már nagyon alacsonyak.
2014. júl. 31. 09:25
 10/18 anonim ***** válasza:

# 3, 8:

Te jó ég! Hogy lehet ennyit keresni? Nekünk sajnos nem jött így be az élet. Pedig diplomások vagyunk mindketten.

Nem akarod megtámogatni a vállalkozásomat néhány évre? Jobb hozamért, mint amit a bank ad. :-)

Nyilván nem, mert nincs szükséged rá...

Csak olyan jó lenne boldogulni az életben.

2014. júl. 31. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!