Kamaszok, nektek mennyi spórolt pénzetek van?
Sziasztok!
Mióta spóroltok és mennyi van?
Nekem 2 millió körül van,:
Család pótlék, gyerekvédelmi támogatás, iskolai támogatás, jó tanuló vagyok azért, ballagási pénz stb..
Miért tán utolsó szerinted az élet jó dolgokról szól?
Az élet a munkáról szól. A való életben aki nem dolgozik annak nem lesz pénze, és ha nem lesz pénze nem tud kaját venni. És akkor éhen hal.
Engem a szüleim úgy neveltek ,hogy a való életben Magyarországon 3 ember létezik a paraszt meg a munkás=proletár, na meg a csaló lopó, magyar , cigány ,zsidó ,politikus,külföldiek stb az utolsó embertípust főbe lehetne lőni a többi ember típus az fontos az is pl orvosok.
Anyukám engem úgy nevelt , ez a két osztály van proletár és paraszt, apa szokta mutatni az alkoholistákat , meg a drogosokat, hogy mi lesz aki nem dolgozik, és káros szenvedélye lesz.
Figyelj az élet nem arról szól a bulizásról ,meg az egyéb dolgokról, meg az emberek örülnek ,ha munkahelyük van ,nem hogy mit szeretnek csinálni. Örülnek az emberek ,hogy van mit enniük és nem válogatnak.
Vicces vagy. Vagyis, inkább az a vicces, hogy ezek nem is a saját gondolataid, hanem a szüleidé.
Állandóan azt kérdezgeted (nekem még privátot is írtál), hogy miért szégyen parasztnak lenni? Közben meg senki nem írta, hogy szégyen. Csak egyszerűen nem tudsz semmi értelmeset írni, ezért nyomod itt az üres, semmirevaló szövegedet.
Te sem vagy jobb, mint azok, akik a pénzük miatt verik a mellüket.
Egyrészt állandóan kérkedsz azzal, hogy mennyi pénzed van, másrészt pedig isteníted azokat, akik földműveléssel, állattenyésztéssel foglalkoznak. (magyarul parasztokat ; bár ma már ennek a szónak más értelme van, legalábbis a fiatalok körében)
"A kérdező kommentje:
ma 12:41
Esetleg én csak átgondolom a leendő gyerekeimnek a jövőt, talán azért ,mert az unokáimnak munkát és anyagi biztosságot akarok biztosítani ezért vagyok unalmas?"
Honnan tudod előre, hogy a gyerekeid, unokáid is földműveléssel akarnak majd foglalkozni? Vagy esetleg, ha máshogy tervezik a jövőjüket, kitagadod őket?
Mért vagy ennyire biztos az összes szavadban?
A ruha, az kérlekszépen, elárulnád miért felesleges dolog? Te tán meztelenül jársz mindenhova?
"A fizikai munkát pl.: sok értelmiség nem csinálna, nincs erő bennük"
Na ezt meg honnan veszed?! Most komolyan, diplomás embereket akarsz lealacsonyítani?! Ha nem lennének pl földmérő mérnökök, ti sem érnétek sokat a földjeitekkel.
Különben is. Minden munka lényeges, mindenre szükség van, különben az élet nem haladhatna tovább. Ugyanúgy kellenek "értelmiségi" emberek, mint bolti eladók, takarítók, pincérek.
"Na ez az élet. Nem bulizás , szórakozás, hanem egy kietlen, kemény világ. Oda kell menni ahol munka van és nem oda ahova szeretnél. "
Húha, nagyon savanyú vagy 15 éves létedre. Elég szomorú, hogy így gondolkodsz. 15 évesen még pozitívan kellene hozzáállnod az élethez, álmodoznod, stb...nem pedig azon aggódnod, hogy mennyire elcs*szett a világ.
"Ebben mi a hazugság? "
Ki hazudtolt meg? Mert én nem látok ilyen választ.
"Ha majd nagy leszel akkor megtudod mi az élet."
Mondja ezt egy tinédzser...:))))
"
Az élet a munkáról szól. A való életben aki nem dolgozik annak nem lesz pénze, és ha nem lesz pénze nem tud kaját venni. És akkor éhen hal. "
És mi értelme van az életnek, ha nem csinálsz semmit, csak úgy vagy? Semmi szórakozás, boldogság, örömteli pillanatok? Csak a munka, és az evés, semmi más? A létfennmaradás? Mi értelme van élni, ha nincs benne semmi jó? Ha ez lenne az élet értelme, inkább főbe lőném magam.
"na meg a csaló lopó, magyar , cigány ,zsidó ,politikus,külföldiek stb az utolsó embertípust főbe lehetne lőni a többi ember típus az fontos az is pl orvosok."
Hát ez szép, származás alapján elítélni embereket. Igazad van, teli vagy ésszel.
Egyébként, ha a magyarokat, és a külföldieket is főbe lőnéd, akkor ezekszerint magadat és a családodat is, nem? Mert azért csak tartozol valamelyik nemzetiség közé.
Egyébként, az iskolával hogy állsz? Mindenki utál már, vagy azért még eltűr 1-2 gyerek?
Nem mondasz igazat. Nem csak paraszt lehet az ember, nem ez az egyetlen szakma, gondolj bele ha senki sem tanult volna akkor nem lenne traktorod. Nekem nem az a bajom veled hogy gondolsz a jövődre, és hogy ezt megpróbálod terjeszteni.
A baj ott van ahogy közlöd velünk. Ez egy rossz propaganda, hogy nincs más út, csak a fölművelésben van a jövő, pedig az is gondol a jövőjére aki továbbtanul. Van aki nem is tudna paraszt vagy munkás lenni, mondjuk a testi adottságai miatt.
Én értem hogy a földművesek dolgát megnehezítik a nagybirtokosok, de ha esetleg beindul a befektetésed, veszel sok földet, és nagybirtokos leszel. Akinek több pénze van az nagyobb befektetést csinál, hogy még több pénze legyen.
De ez csak az egyik oldala a dolgoknak. Az élet nem csak a pénzről szól, ez csak egy eszköz hogy tudjál vásárolni magadnak élvezeti cikkeket, szolgáltatásokat. Ha valaki úgy gondolja hogy neki nem kellenek drága cuccok, viszont sok szabadidőt akar, akkor ő kevesebbet fog dolgozni. Nyilván ha valakinek sok pénz kell(mert mondjuk a veterán autók a szenvedélye vagy ilyesmi), akkor ő addig dolgozik amíg meg nem szerzi azt. Persze vannak akiknek csak a pénz számít, de a lényeg az, hogy akinek nem éri meg sokat dolgozni, hogy gazdag legyen, az a gazdagok szolgálatába fog állni.
Nem mindenkinek csak a pénz a fontos, és vezetők kellenek.
(Erről volt korábban egy kérdés, most nem keresem meg)
Falun engem meg a tanya világban mindenki dicsért milyen normálisan gondolkodok. Meg ,hogy én is legyek valaki nagy.
A városiak szerint ez hülye felfogás.
Most akkor ki a hülye?
Én már megtapasztaltam az életet milyen sz@r.
"Honnan tudod előre, hogy a gyerekeid, unokáid is földműveléssel akarnak majd foglalkozni? Vagy esetleg, ha máshogy tervezik a jövőjüket, kitagadod őket?
Mért vagy ennyire biztos az összes szavadban?"
Azért ,mert ha nem akkor ki adják haszonbérbe az is pár millió Ft.
78-cas te hány éves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!