Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az ötös lottó tényleg manipulá...

Az ötös lottó tényleg manipulált szerencsejáték?

Figyelt kérdés
vagy van valakinek olyan ismerőse, akiről BIZTOSAN tudja, hogy nyert nagyobb összeget az ötös lottón, nem csak hallomásból, ismerős ismerősétől?
2012. márc. 7. 13:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim válasza:

Ha feltesszük, hogy a fekete és a piros 50-50% valószínűséggel fordul elő, akkor annak, hogy 29edszer is fekete legyen, 0,000000186264...% az esélye, vagyis gyakorlatilag 0.

A lottó ötös esélye 0,00000238095...%.

Amiről én beszéltem, annak az előfordulási esélye pedig (5000 próba a 42Mx42M szemben) 0,000000000283446...%.

Már ne is haragudj, de én gondolkodom, te meg csak "lózung"okkal tudsz érvelni. Ez van.

Jah és igen, tudom, hogy csak túlozni próbáltál...

2013. ápr. 23. 11:24
 32/65 anonim válasza:
Bocsi, a harmadiknál még 3 nulla lemaradt, azaz 0,000000000283446...%
2013. ápr. 23. 15:21
 33/65 anonim válasza:
Bocsi, a harmadiknál még 3 nulla lemaradt, azaz 0,000000000283446...%.
2013. ápr. 23. 15:22
 34/65 anonim válasza:
Ezek szerint a tizedes vessző után 6db nullánál többet nem lehet írni, de képzelj oda 9-et.
2013. ápr. 23. 15:25
 35/65 anonim ***** válasza:
Úr isten! Ok, a nulla egész valamennyi az nulla. Rendben, igen, igazad van! Biztosan manipulálják! Szia!
2013. ápr. 23. 22:37
 36/65 anonim válasza:

Köszönöm!

Ha vesztettél, nem kell az irónia.

Ugye annak is van elméleti esélye, hogy beléd ütközik egy meteorit, és okossá válsz tőle. De erre mondjuk azt, hogy gyakorlatilag 0 az esélye.

Foglalkozz kicsit többet valószínűségszámítással.

Tudod, ha az okos hülyéskedik, az rendben van, de fordítva már nem.

Üdv!

2013. ápr. 24. 08:15
 37/65 anonim ***** válasza:

Tudod, örülök, hogy felhoztad a hülye okoskodik témát.

Az eheti sorsoláson a múlt heti számoknak ugyanakkora esélye van, mint bármelyik másik tetszőlegesen kiválasztott kombinációnak.

Tehát annak az esélye, hogy a magyar ötöslottón ezen a héten ki fogják húzni a magyar ötöslottó múlt heti nyerőszámait újra, az ugyanakkora, mint annak, hogy egy akárhogyan kitöltött lottószelvénnyel eltalálod mind az öt számot.

Vagy szerinted a múlt heti számoknak kisebbek ezen a héten az esélyei? FAIL!

Jó okoskodást tovább, és javaslok neked is további elmélyüléseket a valószínűségszámítás rejtelmeibe. Megyek, én is ezt teszem...

2013. ápr. 24. 09:36
 38/65 anonim válasza:

Igen, én is örülök, hogy felhoztam a hülye okoskodik témát, de nem vetted a lapot.

Szóval ezek szerint annak, hogy 6-ost dobjak a dobókockával, 1:6 az esélye. Annak, hogy kétszer egymás után 6-ost dobjak, annak szerinted szintén 1:6 az esélye.

Sőt, a te logikádon végig haladva, hogy egymás után 100-szor 6-ost dobjak, annak is 1:6 az esélye.

Tényleg foglalkozz tovább még a valószínűség számítással, rád fér...

2013. ápr. 24. 11:31
 39/65 anonim ***** válasza:

Kérlek... ne legyél butább, mint amilyennek az eddigi megnyilvánulásaid alapján tűnsz.

A múlt heti számokat már kihúzták. Átaludtad? Tehát egyszer már dobtál hatost. Így igen, annak az esélye, hogy most a következő dobásod is hatos lesz, tehát két hatost dobsz egymás után, 1:6-hoz. És igen. Ha már 99×dobtál hatost, akkor annak az esélye, hogy a következő dobásra meglesz a 100. 6-os, 1:6-hoz.

Szerinted mekkora? :) Pihenj, nem vagy formában. Vagy ez lenne a csúcsformád?

A bolgár lottón kihúzták a számokat. Annak, hogy a következő húzáson ugyanazok a számok lesznek, tehát annak az esélye, hogy 2x egymás után kihúzzák, az ~1:42M. Pont akkora, mint bármely más szám kihúzásának.

De tudod mit? Vegyük a példádat, és védd meg! De okosan! Dobtam egy hatost. Most újra dobok, szerinted mekkora az esélye annak, hogy így, csak két dobásból egymás után ugyanaz a szám jön ki? Számot kérek válasznak, nem okoskodást és személyeskedést! ;)

A válaszodból meglátjuk, hogyan kell elegánsan, iróniát és gúnyt mellőzve, méltósággal elveszíteni egy vitát. (Amit én nem tudok, ugye, ezt megmondtad...)

2013. ápr. 24. 12:29
 40/65 anonim válasza:

Veszélyes, ha a butaság arroganciával párosul.

Annak az esélye, hogy kétszer egymás után hatost dobsz, 1:36, vagyis 2,7777%.

De tudod mit, ha a számolás nem megy, próbáld ki. Kezdj el dobálni dobókockát, dobjál vagy 100-szor. És írd le, hányast dobsz, majd nézd meg, hányszor lesz egymás mellett a hatos szám.

Az is lehet, hogy egymás után 100szor hatost dobsz, mert ugye annak 1:6-hoz az esélye szerinted, vagyis ha hatszor nekiállsz 100 db hatost dobni, 83,3333% az esély, hogy sikerül. SZERINTED, okoskodj még picit, jókat mulatok a butaságodon... Muhahaha

Veszítenék méltóságteljesen, de sajnos igazam van, mert nem okoskodok bele abba, amit nem tudok biztosan. De ha mégis tévedek, el tudom ismerni.

2013. ápr. 24. 12:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!