Megdöbbentem hogy "csak" ennyi pénzből élünk. Hogyan csinálják?
Sajnos tévedsz, én nem azt mondtam, hogy a passzív házban annyi. De tényleg merülj el a témában, mert azokban ennél kevesebb. A mienk nem passzív, és 30000. Ha nem tudsz különbséget tenni két "jól" szigetelt ház között, sajnálom.
Segítek: a tietek mégsem _annyira_ jól szigetelt, mint a mienk.
Szia.
A fűtésvitához hozzászólva:
A Kérdező havi 15000-et írt a gázra. Tehát nemcsak fűtés, minden más is benne van ennyiben. Tehát így értékeljétek a dolgot, hogy csak a ház felét fűtik és csak este, éjszaka.
Amúgy szerintem egy főre kell 27-30 ezer forint kajára. Ha mindent a boltban, piacon vesznek.
Engem most nagyon elkezdett érdekelni ez a fűtés-téma, rákerestem pár fórumon, hogy mit is nyilatkoznak róla.
Ezt a hozzászólást pl. az nlc (Nők Lapja Café) oldalán találtam. A válasz szerint majdnem kétszer akkora házat fűtenek havi 15 ezerből, mint a kérdezőék. Mert a kérdezőék csak a ház felét fűtik elmondása szerint. Tehát lehetséges, hogy hozzáadva a főzés, melegvíz költségét kijönnek 15 ezerből/hó.
Ez az a válasz, amit találtam:
Szia!
A fűtésszámládat nagyban fogja befolyásolni,milyenek a falak,illetve le vannak-e szigetelve. (nálunk Ytong+ 10-15 cm-es nikecell)
Nálunk 55 nm földszint,50 nm emelet van. Lenn padlófűtés + fafűtésű kályhakandalló (Kamino),a közlekedőben egy kisebb radiátor,a fürdőben egy törülközőszárítós radiátor a padlófűtésen kívül, cirkó (kondenzációs gázkazán),az emeleten radiátorok.
A fűtésszámla így télen (a második telünk itt) 15-16 ezer Ft (nincs támogatás). 23-24 fok körül van mindenhol nappal,éjjel 22,a szigetelés miatt (úgy,hogy éjjel szinte egyáltalán nem megy a kazán),nem hűl ki a ház. A kályhakandalló jóval olcsóbb a cserépkályhánál,de ha úgy alakítjátok ki,a későbbiekben körbe lehet építeni. Kosz nincs túl nagy, most minden este tüzelünk vele,csak össze kell söpörni körülötte.Gyakorlatilag az egész alsó szintet befűti,és nagyon hangulatos,ahogy ropog a tűz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!