Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megdöbbentem hogy "csak"...

Megdöbbentem hogy "csak" ennyi pénzből élünk. Hogyan csinálják?

Figyelt kérdés
A szüleimmel és a 16 éves hugommal élek, így vagyunk négyen. Ma beszélgettünk anyuval a pénzügyekről és bevallom őszintén nagyon meglepődtem, mikor kiderült, hogy ketten együtt apuval olyan 180-190e ft-ot keresnek csak. Mi a testvéremmel nem dolgozunk még. Igazából én mindig azt hittem hogy sokkal többet keresnek, ugyanis nagy családi házban élünk (hitelmentes, ők építették fel), van egy szintén hitelmentes autónk, amit 2 éve vettek újonnan szalonból a megtakarított pénzükből. Ezen kívül akármikor kérünk pénzt egy-egy ruhára, bérletre, szórakozásra (persze nem több tízezret) mindig tudnak adni. Fenntartják a házat, a kocsit, és emellett még a bankban is van 1-2 millió ft félretett pénzük. Úgy volt, hogy most kifizetik nekem a jogsit, de most már valahogy nem szeretném ezt kérni tőlük... Hogyan tudnak ilyen okosan gazdálkodni ennyi pénzből? Ti is kijönnétek ennyiből? (egy 16 és egy 18 éves gyerekkel)
2012. jan. 25. 15:59
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Sajnos tévedsz, én nem azt mondtam, hogy a passzív házban annyi. De tényleg merülj el a témában, mert azokban ennél kevesebb. A mienk nem passzív, és 30000. Ha nem tudsz különbséget tenni két "jól" szigetelt ház között, sajnálom.

Segítek: a tietek mégsem _annyira_ jól szigetelt, mint a mienk.

Szia.

2012. jan. 26. 07:47
 42/45 anonim ***** válasza:
Az egyik legnagyobb spórolás szeritem az, hogy vidéken laktok családi házban, ahol meg tudtok termelni sok mindent a kertben, lehet állatok is vannak, és akkor a húson is sokat lehet spórolni, bár azt is etetni kell, de egy disznónak nem csak színhús van, de lesz belőle zsír, tepertó, kolbász, stb. Így kajára kényegében, csak tejet, kenyeret, tésztát, édességet, ilyesmit kell venni. Míg átlagosn a egy városi 50e - 80e körül költ egy hónapban étkezésre (4 fő), addig háziállat és otthon termesztett növények, gyümölcsök mellett ez kb 20e-30e-ből kihozható.
2012. jan. 26. 10:58
 43/45 anonim ***** válasza:

A fűtésvitához hozzászólva:

A Kérdező havi 15000-et írt a gázra. Tehát nemcsak fűtés, minden más is benne van ennyiben. Tehát így értékeljétek a dolgot, hogy csak a ház felét fűtik és csak este, éjszaka.

Amúgy szerintem egy főre kell 27-30 ezer forint kajára. Ha mindent a boltban, piacon vesznek.

2012. jan. 26. 14:47
 44/45 anonim ***** válasza:

Engem most nagyon elkezdett érdekelni ez a fűtés-téma, rákerestem pár fórumon, hogy mit is nyilatkoznak róla.

Ezt a hozzászólást pl. az nlc (Nők Lapja Café) oldalán találtam. A válasz szerint majdnem kétszer akkora házat fűtenek havi 15 ezerből, mint a kérdezőék. Mert a kérdezőék csak a ház felét fűtik elmondása szerint. Tehát lehetséges, hogy hozzáadva a főzés, melegvíz költségét kijönnek 15 ezerből/hó.

Ez az a válasz, amit találtam:

Szia!

A fűtésszámládat nagyban fogja befolyásolni,milyenek a falak,illetve le vannak-e szigetelve. (nálunk Ytong+ 10-15 cm-es nikecell)

Nálunk 55 nm földszint,50 nm emelet van. Lenn padlófűtés + fafűtésű kályhakandalló (Kamino),a közlekedőben egy kisebb radiátor,a fürdőben egy törülközőszárítós radiátor a padlófűtésen kívül, cirkó (kondenzációs gázkazán),az emeleten radiátorok.

A fűtésszámla így télen (a második telünk itt) 15-16 ezer Ft (nincs támogatás). 23-24 fok körül van mindenhol nappal,éjjel 22,a szigetelés miatt (úgy,hogy éjjel szinte egyáltalán nem megy a kazán),nem hűl ki a ház. A kályhakandalló jóval olcsóbb a cserépkályhánál,de ha úgy alakítjátok ki,a későbbiekben körbe lehet építeni. Kosz nincs túl nagy, most minden este tüzelünk vele,csak össze kell söpörni körülötte.Gyakorlatilag az egész alsó szintet befűti,és nagyon hangulatos,ahogy ropog a tűz..

2012. jan. 27. 00:38
 45/45 anonim ***** válasza:
Alapterület 100 nm, 38-as tégla, 10-es dryvit, gázzal havi 30, fával havi 20 ezer.A gáz általányban télen, nyáron fizetve.
2012. jan. 27. 00:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!