Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megdöbbentem hogy "csak"...

Megdöbbentem hogy "csak" ennyi pénzből élünk. Hogyan csinálják?

Figyelt kérdés
A szüleimmel és a 16 éves hugommal élek, így vagyunk négyen. Ma beszélgettünk anyuval a pénzügyekről és bevallom őszintén nagyon meglepődtem, mikor kiderült, hogy ketten együtt apuval olyan 180-190e ft-ot keresnek csak. Mi a testvéremmel nem dolgozunk még. Igazából én mindig azt hittem hogy sokkal többet keresnek, ugyanis nagy családi házban élünk (hitelmentes, ők építették fel), van egy szintén hitelmentes autónk, amit 2 éve vettek újonnan szalonból a megtakarított pénzükből. Ezen kívül akármikor kérünk pénzt egy-egy ruhára, bérletre, szórakozásra (persze nem több tízezret) mindig tudnak adni. Fenntartják a házat, a kocsit, és emellett még a bankban is van 1-2 millió ft félretett pénzük. Úgy volt, hogy most kifizetik nekem a jogsit, de most már valahogy nem szeretném ezt kérni tőlük... Hogyan tudnak ilyen okosan gazdálkodni ennyi pénzből? Ti is kijönnétek ennyiből? (egy 16 és egy 18 éves gyerekkel)
2012. jan. 25. 15:59
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

"150 négyzetméteres házat nem lehet évi 180 ezer forintból fűteni.Kizárt dolog."

Én 30ból fűtök 135m2t. Igaz, hogy fával. Ami feleannyi, mint a gáz. De akkor legyen gázzal 70e. Szóval nem kizárt. Csak szigetelés kérdése.

2012. jan. 25. 20:15
 32/45 anonim ***** válasza:

" Én 30ból fűtök 135m2t. Igaz, hogy fával. Ami feleannyi, mint a gáz. De akkor legyen gázzal 70e. Szóval nem kizárt. Csak szigetelés kérdése."

Egy hónap alatt nem? Mert nekünk is van dryvit, műanyag nyílászáró, vastag tégla, de ennyiből egy év alatt megfagynánk.

2012. jan. 25. 20:18
 33/45 anonim ***** válasza:

Előző válaszadó

A kérdező éves díjnak írta a 180-at. Vagyis havi 15 ezer a gázszámla, fűtés, főzés, bojler.

2012. jan. 25. 20:28
 34/45 anonim ***** válasza:
Kizártnak tartom, az éves 30 000 Ft-os fát is.
2012. jan. 25. 20:30
 35/45 anonim ***** válasza:

"Egy hónap alatt nem?"

Nem. Egy év alatt.

"Kizártnak tartom, az éves 30 000 Ft-os fát is."

Az nem baj, tanulni sosincs későn.

Merülj el a passzív házak, vagy alacsony energiaigényű házak témájában.

2012. jan. 25. 20:52
 36/45 anonim ***** válasza:
Akkor írd hozzá, mert az teljesen más.
2012. jan. 25. 20:53
 37/45 anonim ***** válasza:
Mit kéne hozzáírnom? És mihez? Kételkedtél a kérdező számadatában. Megmutattam, hogy felesleges kételkedned benne. Ennyi.
2012. jan. 25. 21:43
 38/45 anonim ***** válasza:
Te azt írtad, hogy szigetelés kérdése. Most épített a barátnőm passzív házat, hát nem csak a szigetelés kérdése, inkább te tanulj.
2012. jan. 25. 21:45
 39/45 anonim ***** válasza:

LOL, most épített passzívházat a barátnőd, és elképzelhetetlennek tartod a 180ezres éves fűtésköltséget? Éééérdekes, na mindegy.

Amúgy meg kötözködés helyett értő olvasás, rendben? Nem a passzív házra mondtam, hogy szigetelés kérdése, hanem a kérdező, és az én esetemre. Ideírom neked mégegyszer: "akkor legyen gázzal 70e. Szóval nem kizárt. Csak szigetelés kérdése."

Talán ezt itt lezárhatjuk.

2012. jan. 25. 22:19
 40/45 anonim ***** válasza:
Komoly gond van a szövegértéseddel. A passzív háznál annyi a fűtés, ezért mondtam, hogy az más.De te azt hangoztattad, hogy jól szigetelt házban is ennyi.Nekünk jól szigetelt és nem ennyi.
2012. jan. 26. 07:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!