Megdöbbentem hogy "csak" ennyi pénzből élünk. Hogyan
csinálják?
Figyelt kérdés
A szüleimmel és a 16 éves hugommal élek, így vagyunk négyen. Ma beszélgettünk anyuval a pénzügyekről és bevallom őszintén nagyon meglepődtem, mikor kiderült, hogy ketten együtt apuval olyan 180-190e ft-ot keresnek csak. Mi a testvéremmel nem dolgozunk még. Igazából én mindig azt hittem hogy sokkal többet keresnek, ugyanis nagy családi házban élünk (hitelmentes, ők építették fel), van egy szintén hitelmentes autónk, amit 2 éve vettek újonnan szalonból a megtakarított pénzükből. Ezen kívül akármikor kérünk pénzt egy-egy ruhára, bérletre, szórakozásra (persze nem több tízezret) mindig tudnak adni. Fenntartják a házat, a kocsit, és emellett még a bankban is van 1-2 millió ft félretett pénzük. Úgy volt, hogy most kifizetik nekem a jogsit, de most már valahogy nem szeretném ezt kérni tőlük... Hogyan tudnak ilyen okosan gazdálkodni ennyi pénzből? Ti is kijönnétek ennyiből? (egy 16 és egy 18 éves gyerekkel)
Hát ahogy te is mondod, sok köze van ahhoz hogy nincs törlesztés az autóra, és a házra sincs hitel! Nagyon sok megmarad így hidd el! : ) Az a helyzet mi 230-240-ből is alig jövünk ki, de nekem 2 testvérem van,de mind a kettő dolgozik is már.. : / Mivel sok a kölcsön, meg a hitel, így anyuéknak azt kell füzetni, nektek pedig nem, meg hát okos gazdálkodás :) 14L
2012. jan. 25. 16:06
3/45 anonim válasza:
Szerintem valami mellékes foglalkozásuk volt még vagy van jelenleg is, mert annyi pénzből ezt nem lehet elérni. Számoljál utánna, fűtés, villany, tv., telefon, bérletek, étkezés, zsebpénz. Ezek elengedhetetlenek, maradjon 40 e. forint abból nem lehet autóra valót összerakni és még a bankba is maradjon 2 milla.
2012. jan. 25. 16:12
4/45 anonim válasza:
Egyértelműen az adósmentesség (nincs hitel) a jólétetek oka. Nekünk csak az autó havi törlesztése 75ezer (megjegyzem 38ról indult 2005-ben...). Mivel a házatokon sincs hitel, gondolj bele, kb 100ezerrel beljebb vagytok, mint az átlag családok. Tehát számolhatsz úgy, hogy az átlaghoz viszonítva 300ezret keresnek havonta.
2012. jan. 25. 16:15
5/45 anonim válasza:
Kedves előző 14 /L. Azzal javítanálak ki, hogy ennyiből sem sok marad meg. Sőt csoda, ha valami megmarad. Gondolj bele: 180.000 összesen. Ebből rezsi mindennel, kb 60.000 télen, (ha gázzal fűtenek, akkor +50.000), kaja 4 embernek minimum: 50.000, kötelező+tankolás havi szintem 15.000 minimum. Ez már 125.000. Nagybevásárlás: 20.000 (tusfürdőtől olajon át, és akkor ez sem sok). Így már 145.000. És akkor nincs ruha, váratlan kiadás vagy elszámoló csekk. így marad 35-40.000 Ft. Ebből mondjuk osztálypénz, vagy amit a gyerekenke dnak, és már nincs is sok. A legszorosabb beosztás mellett. Ez neked sok? Kedves kérdező! A szüleidnek vagy máshonnan is van pénze, vagy több tíz évig gyűjtögettek.
2012. jan. 25. 16:17
6/45 anonim válasza:
Ha meg gázzal fűtenek egy nagy családi házat, akkor a maradék még levés is.
2012. jan. 25. 16:21
7/45 anonim válasza:
azaz kevés
2012. jan. 25. 16:21
8/45 anonim válasza:
Te jó ég, én biztos, hogy nem. Ha van kocsi, ráadásul házban laktok, én még harmadmagammal sem jönnék ki ennyi pénzből.
2012. jan. 25. 16:22
9/45 anonim válasza:
Én is arra gondolnék, amit már írtak, hogy lehet, hogy van egy kis mellékes, amit nem kötnek az orrodra egyelőre.
Egyik ismerősöm is úgy szedett össze magának ill. a családjának plusz pénzt, hogy egy eleinte (évekig) az asszony sem tudott róla, mert hogy feketén kereskedett egy bizonyos dologgal a munkahelyén, de aztán persze beavatta a feleséget, de a gyereknek nem szóltak róla, hiába már nagy volt, kb. annyi idős, mint te, féltek nehogy véletlenül elszólja magát.
Nem állítom, hogy feketén van jövedelmük a szüleidnek, de ki tudja.
2012. jan. 25. 16:26
10/45 anonim válasza:
ma 16:12-es: elég hülyeség, amit irsz,a kérdezö csak tudná, ha a szüleinek lenne valami mellékes állása is. De ettöl függetlenül, ha nincs hiteltörlesztésük, nem pazarolnak, és okosan vásárolnak, akkor ki lehet jönni ennyiböl. Persze, ha valaki szórja a pénzt, akkor annak sosem lesz elég.
Mellékesen nekünk sincs több jövedelmünk, csak be kell osztani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!