Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megdöbbentem hogy "csak"...

Megdöbbentem hogy "csak" ennyi pénzből élünk. Hogyan csinálják?

Figyelt kérdés
A szüleimmel és a 16 éves hugommal élek, így vagyunk négyen. Ma beszélgettünk anyuval a pénzügyekről és bevallom őszintén nagyon meglepődtem, mikor kiderült, hogy ketten együtt apuval olyan 180-190e ft-ot keresnek csak. Mi a testvéremmel nem dolgozunk még. Igazából én mindig azt hittem hogy sokkal többet keresnek, ugyanis nagy családi házban élünk (hitelmentes, ők építették fel), van egy szintén hitelmentes autónk, amit 2 éve vettek újonnan szalonból a megtakarított pénzükből. Ezen kívül akármikor kérünk pénzt egy-egy ruhára, bérletre, szórakozásra (persze nem több tízezret) mindig tudnak adni. Fenntartják a házat, a kocsit, és emellett még a bankban is van 1-2 millió ft félretett pénzük. Úgy volt, hogy most kifizetik nekem a jogsit, de most már valahogy nem szeretném ezt kérni tőlük... Hogyan tudnak ilyen okosan gazdálkodni ennyi pénzből? Ti is kijönnétek ennyiből? (egy 16 és egy 18 éves gyerekkel)
2012. jan. 25. 15:59
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
150 nm-es ház de az emeleten vannak a szobák úgyhogy a földszinten annyira nem fűtünk meg amúgy is csak este megy a padlófűtés mert napközben nem vagyunk itthon. Ja kruplit meg ilyeneket nem veszünk, mert azt ültettek a kertbe. El is fogok menni dolgozni. Csak most szégyellem magam mert sokszor kértem, de sosem mondták hogy nincs.
2012. jan. 25. 16:51
 22/45 anonim ***** válasza:
nem örököltetek véletlenül még régebben? nekem is úgy van lekötve a bankban egy millióm, mert örököltem, és havonta még szerencsére tudok hozzá tenni. azt még nem tudom mire gyűjtök, de gyűjtök.
2012. jan. 25. 16:51
 23/45 A kérdező kommentje:
Ja meg nagyon le van szigetelve a ház, műanyag ablakok, nikecel, meg ytongból építették. Fűtés nélkül sem nagyon hül ki.
2012. jan. 25. 16:52
 24/45 A kérdező kommentje:
mármint napközben. este megy a fűtés
2012. jan. 25. 16:54
 25/45 anonim ***** válasza:
77%
150 négyzetméteres házat nem lehet évi 180 ezer forintból fűteni.Kizárt dolog.
2012. jan. 25. 16:56
 26/45 A kérdező kommentje:
Pedig ezt mondták! De én nem értek hozzá.
2012. jan. 25. 16:57
 27/45 anonim ***** válasza:
Az kb.1200 köbméter gáz ár csak.Hideg téli hónapokban 2 hónap alatt elfogy annyi.
2012. jan. 25. 17:02
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy az mellé kapnak pl kajajegyet, az is számít. Autó vásárlásánál nagyszülők, rokonok nem száltak be, esetleg?
2012. jan. 25. 17:04
 29/45 anonim ***** válasza:

Számold még hozzá a családi pótlékot is, végülis így elképzelhetőnek tartom, hogy ki lehet jönni, bár számomra is fura, hogy csak havi 15 ezerben benne van nemcsak a fűtés, hanem a főzés, melegvíz költsége is.

És ugye ott van még az áram, vízdíj, szemétszállítás.

De ha tényleg csak havi 15e-be kerül a gáz, akkor csp.-kal együtt ki lehet jönni kirándulással, szórakozással együtt. Ráadásul így, hogy csak a ház felét fűtitek.

Persze ezt is akkor, mint ahogy írod, buszbérletre sem költenek. Pesten pl. 10 e ft a felnőttbérlet, a diák is pár ezer, tehát több, mint 25e lenne csak a bérlet.

2012. jan. 25. 17:34
 30/45 anonim ***** válasza:

Illetve olyat is hallottam már, hogy a kerti kútra rá van kötve a víz, arról megy a mosás, minden, ez így ingyen van, bár nem szabályos. Nem lehet, hogy ilyesmi van a háttérben?

Ilyenkor is persze fizetnek vízdíjat a szolgáltatónak a családok, de csak egy jelképes összeget.

2012. jan. 25. 17:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!