Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Mondjam el...

Mit csináljak? Mondjam el vagy féljek tovább?

Figyelt kérdés
A szüleim el váltak néhány éve mert apám alkoholista. Egy ideig volt utána anyukám apukámmal de aztán megint balhé volt és akkor anyum nagyon meg haragudott apumra. Most apukám valami hajléktalan szálló féleségen lakik és anyám ugyan azt kezdi mint néhány évvel ezelőtt. Megint járogat hozzá már tervezgetik hogy ott is alszik. Csak hogy én félek hogy anyámnak megint lesz valami testi épségi baja vagy megint csalódik apámban. Amikor anyum haza jön apámtól mindig látják rajtam a tesóim meg anyám is hogy valami nem stimmel. Most mondjam el neki hogy félek vagy hagyjam a francba és féljek addig amíg tényleg nem lesz valami baj?
2012. jan. 21. 23:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha anyukáddal meg tudod ezt beszélni, szerintem mindenképp el kellene neki mondanod, hogy félsz az esetleges újabb következményektől És ha gyökeres változást nem is érsz el, legalább remélhetőleg óvatosabb lesz ha tudja, hogy te is sérülsz, ha ő sérül. És ezt is el kell mondanod neki, hogy ha magának árt, neked is árt!
2012. jan. 21. 23:39
 2/5 anonim ***** válasza:
nehaz dolog ez nem irigyellek. ugy latszik anyad nem tud vegleg bucsut inteni alkoholista semmirekello apadnak... beszelj vele de nem adok sok eselyt arra hogy hallgatni fog rad. a sajat eletet nem tudja rendbe rakni, mert azt hiszi soha nem lesz kepes egy valamire valo normalis ferfit talalni, ezert apad mindig kepes visszakonyorogni magat hozza. Az ilyen idult alkoholistak nem valtoznak! Ez betegseg. Tedd a dolgod amit kell neked most, segits anyadnak es tesoidnak lelkileg. Es probald meg az eletedben nem elkovetni azokat a hibakat amiket a szuleid elkovettek! Hiszen latod magad elott azt ahogyan nem jo elni!
2012. jan. 22. 01:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Mond el persze anyukádnak, hogy félted..én is félteném ezek a lapján, amiket leírtál, bár nem ismerem apukádat..de ha bántotta már, nehogy megtegye mégegyszer..
2012. jan. 22. 01:30
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat, hát majd teszem egy próbát
2012. jan. 22. 13:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Mondd meg anyudnak, h keményítse meg a szívét és felnőtt létére ne legyen ennyire naiv hiszékeny.

Egy alaptétel van: a kutyából nem lesz szalonna, vagyis a pasas sosem fog változni!

2012. jan. 22. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!