Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megdöbbentem hogy "csak"...

Megdöbbentem hogy "csak" ennyi pénzből élünk. Hogyan csinálják?

Figyelt kérdés
A szüleimmel és a 16 éves hugommal élek, így vagyunk négyen. Ma beszélgettünk anyuval a pénzügyekről és bevallom őszintén nagyon meglepődtem, mikor kiderült, hogy ketten együtt apuval olyan 180-190e ft-ot keresnek csak. Mi a testvéremmel nem dolgozunk még. Igazából én mindig azt hittem hogy sokkal többet keresnek, ugyanis nagy családi házban élünk (hitelmentes, ők építették fel), van egy szintén hitelmentes autónk, amit 2 éve vettek újonnan szalonból a megtakarított pénzükből. Ezen kívül akármikor kérünk pénzt egy-egy ruhára, bérletre, szórakozásra (persze nem több tízezret) mindig tudnak adni. Fenntartják a házat, a kocsit, és emellett még a bankban is van 1-2 millió ft félretett pénzük. Úgy volt, hogy most kifizetik nekem a jogsit, de most már valahogy nem szeretném ezt kérni tőlük... Hogyan tudnak ilyen okosan gazdálkodni ennyi pénzből? Ti is kijönnétek ennyiből? (egy 16 és egy 18 éves gyerekkel)
2012. jan. 25. 15:59
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon takarékos szüleid lehetnek,mert annyi pénzből nem könnyű kijönni 2 gyerek mellett.Esetleg nem lehet ,hogy a szüleid szülei is besegítenek.Vagy örököltek egy nagyobb összeget?
2012. jan. 25. 16:27
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk három főnek 62nm-es lakásban, egyedi fűtéssel a rezsi télen 60 e. szerényen a konyhapénz 80 e. egy tankolás minimum 15 e. Adósság nincsen 180 e. éppen, hogy elég lenne. Akkor még hol az öltözködés és némi szórakozás mozi, színház?
2012. jan. 25. 16:30
 13/45 A kérdező kommentje:
A házat gázzal fűtjük! De a gáz nagyon olcsó, évi 180e ft (fűtés, melegvíz, gáztűzhely együtt). Szerintem ez nem sok. Amúgy a kocsit amiből vették meg ami maradt 2 millió azt az elmúlt 18 évben gyűjtögették, szóval nem úgy hogy most egyik hónapról a másikra, bár így is fura, ezért is írtam ki a kérdést.
2012. jan. 25. 16:33
 14/45 anonim ***** válasza:
77%

Nekünk csak a számlák (szintén nagy családi ház, többgenerációs) majdnem 200.000 havonta. A fűtés dobja meg de nagyon, az néha 80ezer felett van télen (két lakásra). De nagymamám beteg, mozgássérült, ő nem bír hidegben lenni. Bezzeg mi az emeleten 18 fokban fagyoskodunk..

Kérdezted őket, hogy csinálták? Mert tényleg lehetetlennek látszik azok a számok alapján, amit leírtál. Lehet örököltek, vagy valami.. De ha semmilyen extra bevételük nem volt az utóbbi években, akkor fogalmam sincs hogy csinálják, spórolás nélkül. (Mert a spórolást te is megéreznéd)

Mi spórolunk, de nagyon. Persze nem éri meg fenntartani a házunkat, de a szüleim úgy vannak vele, hogy ez az egyetlen igazán értékes dolog, amit ránk hagyhatnak. Ha eladnánk, valószínű még az én életem során se jutnék el odáig, hogy családi házat megengedhessek magamnak Budapesten.

2012. jan. 25. 16:35
 15/45 anonim ***** válasza:
Így oké, gondolom már rég építették a házat, korábban a fizujuk többet ért, így többet félre raktak.
2012. jan. 25. 16:37
 16/45 A kérdező kommentje:
Hát mi is spórolunk. Kiskorom óta tudom, hogy a villanyt-vizet nem hagyom úgy. Télen csakis azt a zöldséget-gyümölcsöt esszük amivel a fagyasztó tele van. Üzemanyagra se költenek sokat, havonta egyszer kétszer veszik elő a kocsit (helyben dolgoznak, gyalog járnak). Szóval azt tudom hogy spórólnak nagyon de azért ennyire nem értem hogyan tudnak. Én ezt sosem éreztem meg, mert bár tudtam hogy nem vagyunk gazdagok, de ha azt mondtam, hogy mondjuk 20 ezer forint a szalagavatós ruhám, vagy 15 ezer az osztálykirándulás, azonnal kifizették mindig. Tényleg nem fogom engedni hogy fizessék a jogsimat, azok után amit írtatok.
2012. jan. 25. 16:40
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

Hol laktok?

Hát kérdező, tanulj a szüleidtől :)

2012. jan. 25. 16:42
 18/45 anonim ***** válasza:
Ha zavar ez a dolog, akkor vállalj diákmelót. Bár így érettségi előtt nem a legjobb, de már most tudsz jelentkezni nyári munkákra, egy nyár alatt meg simán összeszeded a jogsi árát.
2012. jan. 25. 16:45
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, tényleg kevés, szerintem év végi jutalmak stb. jöhetnek a plusz pénzek. Bocsi offolok, mekkora házatok van, hogy csak ennyi a gáz?
2012. jan. 25. 16:46
 20/45 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy ez a pénz annyira nem kevés. Mert oké, hogy most 180 ezret visznek haza, de mielőtt elvették az adójóváírást meg egyebeket, valószínűleg lényegesen több volt. Sajnos ez mostanában így megy..
2012. jan. 25. 16:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!