Miért nem tudnak az emberek spórolni? Miért olyan nehéz NEM költekezni?
Folyamatosan azt hallom, hogy igy nem tudják a csekkeket befizetni, ugy nem tudják.Miért nincs tartalék pénzük??
Most olvastam ezt a kérdést,azok közül akik kaptak pénzt, 1 olyan válasz sem volt, hogy félreteszem, jó lesz később.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Miért nem lehet azt a rohadt pénzt nem elkölteni??
nem baj, ha költik, attól mozog a gazdaság. DE: én azt gondolom, hogy igaz ez a mondás: "egyszer réges-régen a pénz ünnepélysen megfogadta, hogy csak azé lesz, aki szereti őt"
én úgy vagyok vele, hogy semmire nem sajnálom, ami kell, de a felsleges pazarlástól undorodom, a szívem megszakadna ha felesleges dolgokra kellene a pénzem kiadnom. van is. erről ennyit :)
Fogyasztói társadalom vagyunk,nemrég vettem észre magamon ,hogy nézegettem ,vágyakoztam és kezdtem magam meggyőzni,hogy szükségem lenne egy laptopra ,pedig nincs is.
Van egy módszerem a bevásárlásoknál ,nagyon körültekintően járok el ,csak a jó minőségű dolgokat veszem meg abból viszont keveset.
Mindig szezon zöldséget gyümölcsöt vásárolok stb.
Kérdésedre azt válaszolom igazándiból,hogy sajnos értékmérő eszközünk a pénz ,ez van.
Lehet, hogy én meg már a ló másik oldalán vagyok..Engem mindig is arra tanitottak, hogy tegyem félre a pénzt.
Én is ugy vagyok vele, hogy ami kell, arra nem sajnálom a pénzt, de pl. azt sem értem, miért kell ételekből/italokból és egyebekből márkásat venni?! Miért nem jó az ólcsó noname termék?
Hát én a spórolósak közé tartozok. Néha érdekesen nézegetem, hogy más, aki hónap végén az éhséggel küzd az hónap elején fényesen él.
Tudod mit? Ők élnek jól. Igazuk van.
Spórolgatok, kuporgatok. Jelen gazdasági helyzetben bankba nem nagyon merem vinni. Elkölteni hülyeségekre nem költeném el. Nagyobb dolgokhoz meg kevés (pl.: ház, lakás). Így gyakorlatilag csak van. Na és? Élvezni nem élvezem.
Kedves Kérdező! Én is válaszoltam a linkelt kérdésre, de én semmi olyan választ nem láttam az elsőn kívül (aki Kenyai nyaralásra költi a pénzét, de valószínűleg csak viccelt ő is), ami nem fontos lenne. Törlesztésre, tetőjavításra, gyerek beiskolázásra, ennivalóra... semmi luxust nem láttam a költekezők listájában.
És pont én írtam, hogy a megtakarításunkból kéne elvenni azt a pénzt, amit most reálhozamból fogunk kifizetni, tehát nem igaz, hogy senki nem tud takarékoskodni. De amire kell költeni, arra kell! :((
Az a baj a pazarlós emberekkel, hogy ők úgy érzik nem pazarolnak. Pl. a tesómék mindenre elszórják a pénzt, mi kevesebből élünk.Mi spórolunk, de ami kell azt megvesszük. Ők mindig azt mondják de jó nekünk mert mennyi pénzünk van stb.. és nem hiszik el hogy nekünk kevesebb van. 34 évesek még csak most vettek házat. Kocsijuk nincs, nyaralni még soha nem voltak együtt.Felszedik a rengeteg hitelt de az sem látszik rajtuk. Nem értelmes dologra költik.
Amúgy én a reálhozamomat úgy kezelem hogy nincs. Ráment a számlára amint gyűjtjük a megtakarítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!