Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most mit tehetek, már ha...

Most mit tehetek, már ha tehetek valamit, vagy simán át lettünk b***va? (bővebben lennt)

Figyelt kérdés
Múlt héten mentünk volna nyaralni egy másik családdal, ők azonban az utolsó pillanatban lemondták(azt hiszem teljesen kamu dolog miatt), ugye akkor meg már nem tudtam lemondani a nyaralást, mert lefoglaltuk az apartmant, tehát nekünk kellett az ő részüket is kifizetni. Erre most én vagyok a szar, a rossz, hogy megpróbálom elkérni tőlük azt a pénzt, merthogy ők nem tudták, hogy akkor is ki kell fizetni ha nem tudnak jönni, márpedig ha valamit lefoglalsz ott egyértelmű, hogy így van. Most mégis mit tudok tenni, hogy visszakapjam a pénzem?
2011. júl. 26. 10:31
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
41%

Bírom, ahogy állandóan arra hivatkozik ez a családbarátnője, hogy szegényeknek nem volt pénze utazni. És az ki a f*szt érdekel? Attól, hogy valakinek nincs pénze, még ki kell fizetnie, amit megvesz, nem? Akkor is, ha nem használja.

Az nem kifogás, hogy azért nem kell fizetni, mert nincs miből. Ezt az áramszolgáltatóval próbája eljátszani. Használjon el egy hónapban 100 000 forint értékű áramot, aztán ne legyen hajlandó kifizetni, mert hát neki arra nincs arra. Ja, az áramszolgáltatóval azért nem mer packázni, bezzeg a "baráttal".

2011. júl. 29. 08:32
 52/64 anonim ***** válasza:
*neki arra nincs pénze
2011. júl. 29. 08:33
 53/64 anonim ***** válasza:
41%

Hmm... Van itt sokminden már...

A lényegen SEMMI SEM VÁLTOZTAT!!

Hiába védik meg azt, aki lemondta a nyaralást, igenis tartozik azzal a pénzzel és becsapta azt, aki kifizette.

Ki mit nem ért ezen??

2011. júl. 31. 07:36
 54/64 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül kértem a tulaj e-mail címét. Azért nem a telefonszámát , mert nincsen bizonyítékom arra h valóban felhívtam. DE csak vele lehetne ezt tisztázni. Lehet, hogy azt mondta, hogy 6 után ne keressék, de vannak különleges esetek, amikor az ember nem tudja előre h mikor lázasodik be hirtelen a kisbaba, egy empatikus embert megértő. Én fel merném keresni, és elmesélni neki, a történetet, hogy este 6 után derült ki, hogy belázasodott a kisbaba, és így nem tudnak menni. Természetesen azzal kezdtem volna, hogy elnézést, hogy ilyenkor zavarom, majd rákérdeztem volna , hogy ilyen esetben még le lehet e mondani? Ha aztmondja, hogy bocs, de már késő, akkor legyen a kérdezőnek igaza. De benne van a pakliban, hogy megértette volna a helyzetet, ha van saját gyereke, akkor talán főleg. Azt sajnos nem tudom elhinni, hogy megpróbálták felhívni, de ki volt kapcsolva, már csak azért sem, mert ezzel együtt jár, hogy lemondani se tudták, akkor viszont szólhattak volna a barátnőmnek, hogy fizetnetek kell , mert ki van kapcsolva a tulaj, nem tudtuk visszamondani. Minden jel arra utal, hogy meg sem próbálták lemondani. Ha ők kellemetlennek tartották volna 6 után felhívni a tulajt, megadhatták volna a barátnőméknek az elérhetőségét, ugyanis vannak megértő emberek, akik úgy gondolják, hogy 1 óra ide vagy oda, ha ilyen helyzetről van szó. Azoknak pedig akik a kérdező mellett állnak, annyit jegyeznék meg, hogy megnézném, hogy ők mikor fizetnének egy ilyen helyzetben... így könnyű írogatni , és osztani az észt :)

Én felajánlottam, hogy utána járhatunk, mert bizonyítékok nélkül könnyű a másikat hibáztatni, és csak a tulaj tudná megmondani, hogy elfogadta volna e ilyen esetben este 6 után is a lemondást.

2011. aug. 1. 22:39
 55/64 anonim ***** válasza:

Annak, aki ezt írta:

Bírom, ahogy állandóan arra hivatkozik ez a családbarátnője, hogy szegényeknek nem volt pénze utazni. És az ki a f*szt érdekel? Attól, hogy valakinek nincs pénze, még ki kell fizetnie, amit megvesz, nem? Akkor is, ha nem használja.

Az nem kifogás, hogy azért nem kell fizetni, mert nincs miből. Ezt az áramszolgáltatóval próbája eljátszani. Használjon el egy hónapban 100 000 forint értékű áramot, aztán ne legyen hajlandó kifizetni, mert hát neki arra nincs arra. Ja, az áramszolgáltatóval azért nem mer packázni, bezzeg a "baráttal".

A válaszom: Nem mondta senki, hogy azért nem fizet , mert nincsen pénzük, azért nem fizet, mert nincsen bizonyíték arra, hogy le lehetett volna e mondani, vagy nem. Ha te vagy olyan idióta, hogy fizetnél a semmiért, miközben meg lehet h le lehetett volna mondani, a te dolgod. Jogtalanul senki sem fog fizetni.

Legalább, ha elolvasod amit írok, igyekezz fel is fogni azt. Nem mondtam, hogy nem volt pénzük az utazásra, azt mondtam h igyekeztek az olcsóbb útvonalat választani. Lehet, hogy te olyan vagy, hogy ha mennél valahová , kiadsz egy útért 3x annyit, mint h kicsit körülnézz és megúsznád olcsóbban, de nem mindenki sz*rja a pénzt, már bocsánat. Remélem így felfogtad :)

2011. aug. 1. 22:49
 56/64 anonim ***** válasza:

Előző: Szerintem húzd ki a fejedet a s*ggedből, hátha kinyögsz valami értelmeset is. Nehogy már a vétlen félnek kelljen bizonyítania. Aki ennyire fosik tőle, hogy biztos le lehetne mondani, mikor ő pofátlan módon az utolsó pillanatban meggondolja magát, az ne foglaltasson mással. Ennyi.

Egyáltalán, aki ahhoz is hülye, hogy egy leutazást megoldjon, az szóljon előre, hogy hülye, és nem biztos, hogy el fog menni. Nem kell ehhez szarni a pénzt, csak alapvető szociális szabályokat kellene ismerni.

2011. aug. 1. 23:19
 57/64 anonim ***** válasza:

22:49

Hagyjuk már a félrebeszélést és a mosdatást...

Egy értelmes szállást EGY HÉTTEL előtte lehet lemondani. Ugyanis akkor TALÁN van ideje a tulajnak kiadni másnak. ELŐZŐ ESETE a legemberségesebb tulajnál sem lehet lemondani szállást. Mert másnapra honnan szerezzen bérlőt magának? Bármilyen meglepő ő a bérbeadásból él...

A barátaid (hacsak nem te magad vagy az...) egyszerűen gerinctelenek. Ebből sose mossák ki magukat. De legalább lenne bennük annyi egyenesség, hogy nem mindenféle "Nem lehet bizonyítani, hogy próbálta lemondani" kamu dumával terel, hanem kerek perec megmondja, hogy nem fizetek mert lesz@rom. És akkor legalább tiszta lenne a helyzet...

2011. aug. 2. 08:09
 58/64 anonim ***** válasza:
Utolsó: ott a pont.
2011. aug. 3. 18:54
 59/64 anonim ***** válasza:

Érdekes módon nekem tavaly sikerült egy utat előző nap lemondanom, mert elkaptam egy hányós vírust.

Számítottam arra, h már késő és nem fgadják el, de én megpróbáltam. Megértőek voltak. Itt meg se lett próbálva. Ergo az esély meglett volna rá, egy próbát megért volna, max nem sikerül.

Aki meg itt ugat ..megnézném h fordított esetben mikor fizetnétek :P

Nem volt ez barátság..ez hamar be is bizonyosodott.

Nem érdekel, h gerinctelennek tartod a barátnőmet,mert 1 mondatot nem beszéltél vele, fogalmad sincs milyen ő, én pedig 100%ig biztos vagyok benne h itt simli van a dologban, és meglehetett volna oldani.

Ja, és nem arról van szó, h bnőm olyan hülye h nem tud egy nyaralást megszervezni, hanem ez a másik lány eleve ment volna, és elhívta őket, így ö szervezte. Nem azért mert a másik képtelen erre..E két dolog között is van különbség. De ha ennyire zavar titeket ez a dolog, dobjatok össze és fizessetek ti..

Isten nem bottal ver, mindenki azt kapja , amit érdemel.

Aki pedig hülye, haljon meg.

2011. aug. 4. 23:51
 60/64 anonim ***** válasza:

08:09:

Ez nem kamu duma, hanem tény,felajánlottam h járjunk utána, erre senki nem lép semmit, csak fröcsögtök itt össze-vissza h hát tuti nem lehetett volna már lemondani..honnan tudjátok? :D Az meg h lesz@rják, szerintem egyértelmű anélkül is h mondanák. Én ilyen esetben , ha bebizonyosodna h valóban nem fogadták vna el olyan későn a lemondást, elismerném h az én hibám , és természetesen fizetnék. De így?? Esély nincs rá.

2011. aug. 5. 00:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!