Mit tehetek a fizetési meghagyás ellen?
2 évvel ezelőtt volt egy előfizetésem a T-mobilnál volt elmaradásom és felbontották az előfizetést ami 30.000 es kötbért von maga után így lett a tartozásom 60.000 Ft 2 év alatt egyszer kiadták egy behajtó cégnek a tartozást de nem történt semmi (nem azért nem fizetek mert jó poén hanem azért mert diák vagyok és nincs keresetem) most kaptam a MOKK-tol levelet hogy fizetési meghagyást kezdeményezett ellenem a T-mobil. 2009.09.09 szűnt meg az előfizetés.
Kérdéseim:
1, Mivel nincs keresetem,nincs a nevemen semmi hogy ilyenkor mit csinálnak?
2, Ha érkezik valamilyen utalás a számlámra akkor annak mekkora részét veszik el?
3, 2 év alatt nem volt semmilyen hivatalos papír amit küldtek csak ilyen emlékeztetőket akkor nem évült el a tartozásom ?
Kérlek írjatok hogy mit tudok tenni, lassan kifizetném nekik havi 5-10 ezresével de egyszerre 60 ezret ha börtönbe visznek sem tudok előkaparni....
Tudom én is hogy ki kellett volna már fizetni régen csak mindig tologattam magam előtt :( most majd tanulok belőle...
egy másik kérdésnél irtak ilyesmit
távközlési szolgáltatásokra vonatkozóan a 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. § (2) bekezdése szerint: „Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el."
nem tudom eldönteni hogy ez most rám is vonatkozik vagy nem
1, Mivel nincs keresetem,nincs a nevemen semmi hogy ilyenkor mit csinálnak?
Jön a végrehajtó és elmondja a lehetőségeidet. Lehet, h inkasszálják a bankszámládat, de kérhetsz részletfizetési lehetőséget is. Ilyenkor erről írtok egy megállapodást.
2, Ha érkezik valamilyen utalás a számlámra akkor annak mekkora részét veszik el?
Ha inkasszót raknak a számládra, akkor az egészet, mindaddig amíg el nem éri a tartozás összegét.
3, 2 év alatt nem volt semmilyen hivatalos papír amit küldtek csak ilyen emlékeztetőket akkor nem évült el a tartozásom ?
Miért évülne el. Tartozás nem szokott elévülni.
1.,
Majd ha lesz behajtják fizetésből tiltással, számla inkasszóval, tulajdonelkobzással és árverezéssel. Csak akkor már nem 60.000 ft lesz hanem 260.000 a kamatokkal és a költségekkel együtt...
2.,
Ha inkasszózzák akkor mindent ami rajta van + mindent ami még jön rá, amíg el nem fogy a tartozás
3., 1 év alatt évül el HOGYHA nem küldtek róla emlékeztetőt. Amíg küldenek addig SOHA NEM évül el. Viszont a tartozásod kamatozik!
Jelentkezni kell annál ak a fizetési meghagyást hagyta, jelezni a fizetési hajlandóságodat. Valószínűleg (99%) engedélyezni fognak 3 vagy 6 havi részletfizetést, mert ez nekik is jobb.
"(nem azért nem fizetek mert jó poén hanem azért mert diák vagyok és nincs keresetem)"
Egy jótanács:
Ha nincs miből kifizetni akkor ne telefonálj...
"(nem azért nem fizetek mert jó poén hanem azért mert diák vagyok és nincs keresetem)"
Egy jótanács:
Ha nincs miből kifizetni akkor ne telefonálj...
amikor megvettem akkor még volt miből fizetnem csak utána elmentem egyetemre és ott hétfőtől péntekig suliba kell lennem...plusz pénzügyi gondjaim akadtak, de ettől függetlenül tudom hogy ez az én saram és én tehetek erről az egészről most
Mivel küldtek emlékeztetőket (fizetési felszólítókat) ezért nem évül el, mindig az utolsótól indul újra az 1 év.
Keresd meg azt az illetőt, aki a fizetési meghagyást kibocsátotta, vele kell egyezkedned. Nagyon ritka az, ha nem engedélyezik a részletfizetést. Addig felfüggesztik a fizetési meghagyást. De ott határidőre, pontosan kell fizetni. Azt ne tedd, hogy nem teszel semmit, mert ezerféle költség fog még rárakódni arra a "csöppnyi" összegre. Nem érdemes. Lássák rajtad a fizetési hajlandóságot, aztán nem lesz nagy gond. Egyszer csak elfogy a tartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!