Ha nem megyek ki külföldre vagy nem csinálok gyerek, akkor sose lesz saját házam?
Albérletbe vagyunk Pesten, megkaptam az első havi pályakezdő fizetésem(egyetemet végeztem). Mondanom se kell a sírás kerülget, 500 ezer forint, mivel még 25 alatti vagyok. Ebből, hogy lehet összegyűjteni egy házra valót ?
Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék. Tényleg ennyit ér ma már egy diploma?
Nem kamu oldalakat linkeltem be, hanem szimplán mainstream-eket. Nem értem a leszavazásokat. 🤦🤷
M1, Portfólió...oké..akkor ne higgyétek el.
Írásod vége jól megmosolyogtatott. 🤣
"Ez pedig azt jelenti: összeesküvés elmélet. Elmélet. Tehát nem gyakorlat. Szóval szállj le a magas lóról picinyem."
Szóval te magyarul sem beszélsz. :DDD
Az elméleted arról szólt, hogy ez Európában valósul meg, ami nem valóság, ezért marad konteó.
Ha ennyire sem beszélsz magyarul, akkor minek kommentelsz?
"Az hogy eddig nem tették meg nem jelenti automatikusan hogy nem igaz, ugye érted?"
Technikailag, viszont 2 dolgot ebből le lehet vonni. Ha nem tették, de lehetőségük lett volna rá, akkor ostoba ember állítja azt, hogy akarják és te ezt teszed.
A másik pedig a döntéseiket megnézve, pont következik, hogy nem akarják, mert ezzel szembe mennek.
"Egyébként szót sem ejtettem semmi ilyesmiről hogy bárki ki akarja írtani az emberiség nagy részét... Hoppá..! Ki itt a konteós?"
Te, de mondjuk nem emiatt.
Tanulj meg először mondjuk magyarul. Nem állítottam, hogy ez a te elméleted része, hanem a te elméletedet egy másik ismert elmélettel állítottam párhuzamba.
Hogy ezt nem sikerült megértened, az azt jelenti, hogy legjobb esetben is általános iskolás szinten lehet a szövegértésed.
"Eközben ha felmész egy weboldalra, 18ezer pipát ki kell szedned egyenként ráklikkelve(!), hogy tényleg ne kövessenek... Ez az a "megnehezítés" ?"
Esetleg ha nagyon ostoba vagy. Nekem egy kattintással sikerül kikapcsolni.
De még ha így is lenne ahogy állítod, ha lehetőséget biztosítanak erre, akkor már eggyel távolabb vagyunk attól, hogy ellopják az adataidat, vagyis még mindig tény, hogy távolodunk attól, amit ide konteóztál.
"Ez valami internetes-hozzászólós-csatározós logika? Avass be kérlek!"
Cuki, hogy leesett, hogy hülyére veszlek és ezzel kellett jönnöd most. :DDDD
Az a helyzet, hogy túl késő, mert kiderült, hogy milyen szellemi szinten vagy. 2 kommenttel ezelőtt tudtad volna ezt eljátszani. :)
"Nem titok hogy az EU vezetősége egy úgynevezett "Egységes megtakarítási alap" felállításáról beszélget..."
Az állítás nem ez volt. Az EU sok dologban képzel el egységesített rendszert, mert akkor tagállamok közötti átjárás egyszerűbbé válik.
Viszont az állítás arról szólt, hogy neked minden mozdulatod figyelek, osztályozzák és ez alapján jutsz hozzá vagy vesztesz el különböző jogokat.
A bankrendszer már ma is elég egységes, mégse tiltják le a kártyádat, ha csúnyát írsz pl. az EU-ról, pedig technikailag lehetséges.
Szóval igen, még mindig konteó, amit ideböfögtek az EU-ról.
"Ezt az alapot természetesen az EU hiresen tisztességes (?) vezetői kezelnék"
Egyrészt, tisztességesebbek, mint a magyar vezetés.
Másrészt, ha követed az EU pénzügyi alapjait, akkor jobban járnánk vele anyagi szempontból.
"Azt meg tudjuk, mik ezek a célok: Ukrán háború, zöldítés, digitalizáció"
Nem, az az alap pont versenyképességről szól. Az lenne a lényege leegyszerűsítve, hogy te magyarként, ha szeretnél, akkor könnyen tudj mondjuk egy spanyol kkv-ba fektetni, mert neked tetszik, amit ők csinálnak.
Jelenleg a befektetői piac nagyon töredezett, ami miatt akár 10 különböző tőzsdén kell jelen lenned, hogy be tudj fektetni csak az EU-n belül. Ezt szeretnék egyszerűbbé tenni.
"Ezeket nem a kisujjamból vagy valamilyen konteós weboldalról szopkodom ki, hanem az EU-s tanácskozásokról"
De, onnan szoptad, mert tök másról szól az az alap.
"Jó lenne ha kicsit te is nézegetnéd miről folyik ott a szó, mert így nem vagy versenyképes vitapartner! ;)"
Ja, ezért nem sikerült elolvasni a top találatot, amit a google kidob, ami leírja, hogy nincs igazad. :DDDD
Csak pár idézet.
"amely lehetővé teszi számunkra, hogy több finanszírozást biztosítsunk a kkv-k és a digitális átállás megvalósítását elősegítő hosszú távú projektek számára"
"alapok, amelyeket hosszú távú befektetésekre szánnak, és amelyek határokon átnyúlóan, mind a szakmai, mind pedig a lakossági befektetők számára forgalmazhatók"
Egyébként abban is nagyot tévedsz, hogy ez valami új lenne, így most kellene rájuk bíznod a pénzed, mert ez a EHTBA-keret átalakításáról szól, ami eddig is létezett. Vagyis konkrétan hazudtál.
"Lehet itt konteózni, de szemünk előtt születik meg az Új Világrend. Mindent egyésegíteni akarnak."
El is olvastad a linkeket? :D
Csak azért kérdem, mert nem arról szólnak, ami fentebb lett kitalálva, hogy mindenkit követni fog az EU. Pl. a portfolios cikk konkrétan annyit hív új világrendnek, hogy nagyobb külpolitikai felelősséget kell vállalni, hogy a katasztrófákat a Föld bármely pontján elkerüljük, ezzel megelőzve az olyan válságokat, mint amit a migráció okozott 2015 után.
Ez gyakorlatilag még azzal is egybeesik, amit Orbán szóban szorgalmazott, hogy az adott országoknak helyben kell segíteni.
"Nem kamu oldalakat linkeltem be, hanem szimplán mainstream-eket. Nem értem a leszavazásokat."
Én megmagyarázom neked. Szimplán nem tudtad értelmezni, amit olvasol.
Ha egy weboldalon látod a körte szót, akkor nem feltétlenül a gyümölcsről beszélnek, hanem lehet, hogy a villanykörtéről.
Neked nem sikerült értelmezned a linkek tartalmát, egyik se igazolja azt, amit állítottál, cserébe egy olyan világról ír, amit Orbán szóban már támogatott.
"Stílustalan rágalmazásaidra és vádaskodásodra inkább nem is reagálok"
Az a szabályom, hogy abban a stílusban írok, amiben nekem írtak. Ha nem tetszik, akkor köpd le a tükörképed. :)
"azon túl, hogy buta vagy mint a tök"
Bizonyára, ezért nem tudtad egyetlen egy állításomat sem cáfolni és ilyen tereléssel kellett jönnöd. :DDD
"Ha valaki kiáll a szegedi gyors elé és azt állítja hogy a vonat fogja előbb elrántani a kormányt, akkor nekem azt nem kell "megcáfolnom". "
De, itt az a cáfolat, hogy megnézitek pl. hogy kirántja el előbb. Ez egy valós bizonyítási technika.
Pl. ha azt állítom, hogy a bolygón mindenki balkezes, akkor cáfolhatod úgy, hogy az utcán elkezdesz embereket kérdezgetni, hogy milyen kezesek és esélyes, hogy találsz jobb kezest.
Csak akkor nem tudsz cáfolni, pl. ahogy te nem tudsz, ha igazából neked nincs igazad és ezt te is felismered, viszont inkább hazudsz valamit, hogy ne égesd le magad.
Szerintem rettentő szánalmas, de ha neked ez jó, akkor oké.
"Ja, ezért nem sikerült elolvasni a top találatot, amit a google kidob, ami leírja, hogy nincs igazad. :DDDD
Hát ha te a gugli top-találatait találod megbízható forrásnak, akkor tényleg nincs miről beszélnünk...
"Nekem egy kattintással sikerül kikapcsolni." - Hát ja, a kommentjeid alaéoján is látszik, hogy te ilyen egy, max két klikkes vagy... (Ezek szerint az ún. "jogos érdek" melletti pipákat nem szeded ki, ezáltal hagyod hogy bekövessen kismillió cég. Te dolgod. :D )
"Hát ha te a gugli top-találatait találod megbízható forrásnak, akkor tényleg nincs miről beszélnünk..."
Jujj, de ostoba valaki. Ott tartunk jelenleg, hogy még a google szerint sem igaz a fentebbi állítás, akkor lehet szépen elgondolkodni, hogy ki a hülye. :)
"Ezek szerint az ún. "jogos érdek" melletti pipákat nem szeded ki, ezáltal hagyod hogy bekövessen kismillió cég. Te dolgod. :D"
A minden elutasítása egy kattintás. Örülök, hogy oda jutottunk, hogy kiderült, hogy 2-ig se tudsz számolni. :DDD
"Jujj, de ostoba valaki. Ott tartunk jelenleg, hogy még a google szerint sem igaz a fentebbi állítás, akkor lehet szépen elgondolkodni, hogy ki a hülye. :)"
Ezen nem kell gondolkozni. "Még a google szerint se..." hát ez meg miféle argumentum???? A fő bullshit-machine szerint valami nem igaz, akkor szerinted egész biztos hazugság mi???
"A minden elutasítása egy kattintás."
Ok, lássunk egy példát, mondjuk meg akarom nézni egy angol szó jelentését, felmegyek ide:
Rögtön fel fog ugrani egy ablak:
"Üdvözöljük!
Adatainak védelme fontos a számunkra. Hozzájárulását kérjük adatainak következő célokra történő felhasználásához:"
Ekkor ez ugrik fel: "Az adatok kezelése
Lehetősége van rá, hogy kiválassza adatai felhasználásának módját. A szolgáltatóknak az Ön engedélyére van szüksége a következőkhöz:"
Alatta jönnek a nyalánkságok. Ha ezeknek az aljára tekersz, ott láthatod ezt: "A szolgáltatókra vonatkozó beállítások"
Kattints rá!
Na ott kb fél mérföld hosszú listát látsz ABC-sorrendben azokról a cégekről, akik adatot gyűjthetnek. Itt felhívnám a figyelmed a "Jogos érdek" nevű pontokra, amik mellett - nem minden cégnél - sok helyenbe van kapcsolva az opció. A kis csúszkákat pedig csak egyenként tudod kapcsolni, hogy ezzel kikapcsold azt a bizonyos "jogos érdek"-et...
Mi is a jogos érdek? Kattins a kis kérdőjelre és megmondja:
"Mit jelent a jogos érdek?
Vannak olyan szolgáltatók, amelyek nem kérik az Ön hozzájárulását, de jogos érdekeik alapján felhasználják az Ön személyes adatait."
Nos, rengeteg weboldal így műxik... Az én tapasztalatom szerint kb 50-60 %-uk..
Ha tényleg azt akarnák hogy egy-két kattal meg legyen oldva az adataink biztonsága, akkor most nem kéne itt mutogatnom neked, hogy mégis hogy működik az internet... Hát csak erre mondom, hogy az a sok rendelkezés amiről te elhiszed hogy az adataink biztonságának megőrzését segítik igazából nem vehető komolyan. Saját magunk "engedélyezzük" hogy bekövessék az internetes keresésinket, használják adatainkat, egyszerűen azért mert nem akarunk minden második keresésünknél perceket tölteni azzal, hogy kis kapcsolókat kapcsolgatunk ki...
Ja, igen. Ezek után jó lenne ha visszavennél az arcodból. Hogy jössz te ahhoz, hogy leostobázz engem, mikor még EZT is el kellett neked magyarázni??? Ki vagy Te, az apám? Vagy az anyám? Meg hogy sértegess, személyeskedj, ledegradálj??? Egy senki vagy, azok közül is valahol a legutolsók között.
" hát ez meg miféle argumentum???? A fő bullshit-machine szerint valami nem igaz, akkor szerinted egész biztos hazugság mi??"
Bizonyára, azért lett sikeres a Google mint kereső, mert "bullshirt-machine". Ellenben pl. a bing-et senki nem használta.
Nézd, ha állítani akarsz valamit, akkor legalább egy tanulmányt tegyél mellé, hogy mennyire pontatlan a google, mert jelenleg egy szakmai körökben eléggé elismert matematikai modellről beszélünk.
Úgyhogy de, a google találatok - nyilván attól függően, hogy mire kerestél rá - relevánsak.
"Ok, lássunk egy példát, mondjuk meg akarom nézni egy angol szó jelentését, felmegyek ide:"
Előre leszögezném, hogy nem ismerem ezt az oldalt, vagyis nekem nincsenek már megjegyzett beállításaim.
"Ekkor ez ugrik fel:"
Nem, nem ugrott fel semmi.
Én azt feltételeztem, hogy tudod miről beszélsz, amikor elkezdtél erről vitázni, de hogy a legalapabb felugró ablakokat, amiket már egyes böngésző beállítások decline-olnak nulla kattintással, arra panaszkodsz, az nevetséges. :D
"Nos, rengeteg weboldal így műxik... Az én tapasztalatom szerint kb 50-60 %-uk.."
És pont ezért lehet nulla kattintással kikerülni ezeket, még akkor is, amikor valami gagyi böngészőt használsz még gagyibb beállításokkal, mert erre mindenhol vannak bővítmények.
Vagyis pont ez a 60% az, amit ki lehet szűrni kattintás nélkül.
Ennél vannak eggyel komolyabb oldalak, amiket már kevésbé szűrnek, de ott is kb. 1 kattintás kikerülni ezeket. És van kb. 5-10%, ahol tényleg nem 1 kattintás, de láthatóan ilyenen az életben nem voltál.
"Ha tényleg azt akarnák hogy egy-két kattal meg legyen oldva az adataink biztonsága, akkor most nem kéne itt mutogatnom neked, hogy mégis hogy működik az internet"
Meg lehet, csak egy digitális analfabétával beszélgetek.
Nekem az égvilágon semmilyen ablak nem ugrott fel, mert a böngészőm ezt lekezeli és semmi nem track-el, ha nem akarom.
"egyszerűen azért mert nem akarunk minden második keresésünknél perceket tölteni azzal, hogy kis kapcsolókat kapcsolgatunk ki"
Bocs, az hogy a felhasználó hülye vagy ő van rendben az adataink felhasználásával, az tök más.
Igen, minél többet tudnak rólad annál kényelmesebb a felhasználói élmény, de attól még a te döntésed marad. Engem nem track-el nek a dolgok, ha kell valami, ami nincs, akkor esetleg én lefejlesztem magamnak lokálban, de ez teljesen más.
A TE döntési jogod biztosítva van abban, hogy kinek adod oda az adataidat.
"Ja, igen. Ezek után jó lenne ha visszavennél az arcodból."
A miből? :DD
Annyi derült ki, hogy végtelenül ostoba vagy, amikor technológiákról kell beszélgetni, mert olyan ablakokban turkálsz, amit már egyes böngészők letiltanak. :DDDDD
"Hogy jössz te ahhoz, hogy leostobázz engem, mikor még EZT is el kellett neked magyarázni?"
Úgy, hogy a mostani kommented bizonyítja, hogy ostoba vagy digitális kérdésekben.
Csak mondom, hogy egy software engineer-rel vitatkozol. Teljes mértékben tudom, hogy mi és hogy tud track-el.
"Ki vagy Te, az apám? Vagy az anyám? Meg hogy sértegess, személyeskedj, ledegradálj?"
A rokonod elfogult lenne, ezért sem jó arra hivatkozni, hogy az anyukád jóképűnek meg okosnak hív.
Nem személyeskedtem. Ez egy tény, ahogy egy szőke hajú gyerek szőke hajú, úgy te láthatóan nem vagy túl okos. Ebben a kommentben megkérdőjelezted a világ egyik vezető keresőjének matematikai modelljét, amire az egész cég épült és ma is az egyik leggazdagabb cég. Majd sikeresen prezentáltad a tudásod böngészők terén, amiknek egy része már default beállítással letiltja neked ezeket a felugró ablakokat.
"Egy senki vagy, azok közül is valahol a legutolsók között."
A kommented alapján te még így is utánam jössz. :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!