Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nem megyek ki külföldre...

Ha nem megyek ki külföldre vagy nem csinálok gyerek, akkor sose lesz saját házam?

Figyelt kérdés

Albérletbe vagyunk Pesten, megkaptam az első havi pályakezdő fizetésem(egyetemet végeztem). Mondanom se kell a sírás kerülget, 500 ezer forint, mivel még 25 alatti vagyok. Ebből, hogy lehet összegyűjteni egy házra valót ?

Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék. Tényleg ennyit ér ma már egy diploma?

nov. 15. 20:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ilyen mentalitással ha kimész külföldre, akkor se lesz pénzed egy lakásra.

Van egy diplomád ami jelenleg a munkaerőpiacon 500 ezret ér. Másnak olyan diplomája, vagy tudása van akivel 2* vagy 3* annyit keres mint te. Fel sem merült benned hogy a kudarcaidért te vagy a hibás? Érdekes módon sokaknak van lakása önálló munkából. Most akkor mindenki hülye és csak te vagy helikopter?

nov. 16. 06:12
 22/81 anonim ***** válasza:
100%

"Egy jó szakmával külföldön, 1-1,5 milliót is megkapnék"

Nem, akkor tudnál ennyit keresni, ha évekig dolgoznál és kiderülne, hogy jó munkát végzel.

Legutoljára amikor 5 évvel ezelőtt bíztunk meg egy szakit, hogy csináljon meg valamit, akkor 3-szor kellett újracsinálnia és kb. nullára jött ki, mert olyan szar munkát végzett.

Mo.-on a szakmunkások oktatása se jó, szóval nem fogsz automatikusan jól keresni. Azok keresnek jól, akik jól is végzik a munkájukat.

Egyébként a félmilliós bér az viszonylag jó, te pazarlod el minden szarra. Ha pedig nem sürgetett a költözés, akkor simán megérte volna otthon maradnod a szüléknél 2-3 évet. Mert ha átlagosan csak 300 ezret tudsz félrerakni, az is egy 10 millió 3 év alatt és megvan az önerő egy kisebb lakásra.

A törlesztő meg kevesebb, mint a bérleti díj.

nov. 16. 08:04
 23/81 anonim ***** válasza:

Amúgy kérdező egy tizessel vagyok idősebb és 10 éve pont így láttam a helyzetünket. Végül 8 éve kijöttünk Németországba. Eredeti tervek szerint 5 évre, amíg pénzt gyűjtünk. 5 év után rájöttünk, hogy nem akarunk hazamenni. Végül 2 hónapja írtuk alá a házunk adásvételijét, illetve idén kaptuk meg az állampolgárságot.

De azért nagyon nem volt egyszerű az idáig vezető út. Folyamatosan képeztem magam és váltottam jobb melóhelyekre, míg végül 3 éve kerültem be egy amerikai céghez, amelyik fizet olyan jól, hogy házat tudtunk venni.

nov. 16. 08:51
 24/81 A kérdező kommentje:

Mit dolgozol Németországba? Szeretném a példádat követni.

nov. 16. 09:52
 25/81 anonim ***** válasza:
24: programozó vagyok
nov. 16. 09:56
 26/81 A kérdező kommentje:
Akkor te itthonról is nagyon jól kerestél gondolom, Németország meg maga a kánaán :D
nov. 16. 10:18
 27/81 anonim ***** válasza:
21%
Szóval azért költ sokat kajára, mert biztos kaviárt eszik? Ti szoktatok boltba járni? Valóban zsíros kenyéren is lehet élni egész hónapban és akkor a kaja ki fog jönni körülbelül 30 ezer forintból egy hónapra, de nem árt ha normálisan étkezik. És nem, tejet és húst vásárolni nem luxus, legalábbis nem kellene hogy annak számítson.
nov. 16. 10:31
 28/81 A kérdező kommentje:

Vègre valaki, pontosan, ha kicsit odafigyel valaki az egészséges étkezésre, akkor az rájön, hogy nem olcsó mulatság. Illetve emberből vagyunk, néha szerintem mindenki tart olyan napot, amikor lusta főzni, és rendel valami finomat. Nem hiába van több ezer étterem Magyarországon, és bárhol máshol a vilàgon…

nov. 16. 10:45
 29/81 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én ennyit sem keresek, de pontosan látom az árakat. Ha valakinek zsíros kenyér jut ő már boldog, hogy nem éhezik és nincs igénye többre. Esetleg vásárol néha leakciózott disznóhúst, de még az sem olcsó.
nov. 16. 10:48
 30/81 anonim ***** válasza:
23%

Azért nehogy már kevés legyen heti kb. 20 ezer forint kajára két fő részére. Na, mindegy. Nem én nem tudok bánni a pénzzel, hanem a kérdező. Nem én sírok, hanem ő.

"egészséges étkezésre"

Kérdező, mit értesz ezalatt, mert ez nagyon tág fogalom így.

nov. 16. 11:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!